Abadon Публикувано Декември 16, 2007 Report Share Публикувано Декември 16, 2007 Здравейте Аз съм заклет Линуксаджия, но по една или друга причина в момента ми се наложи да администрирам две машини с Windows Server 2003, функциите и на двете са еднотипни — домейн контролер с Active Directory + Microsoft Exchange Server и разбира се дисковите им масиви са споделени за общо ползване. До тук добре, всичко това работи нормално, до колкото е възможно нещо правено от MS да "работи". И тук вече става интересната част която искам да направя.1. Възможно ли е да се направи така, че когато някой се логне през Remote Desktop на някоя от тези машини да получавам по e-mail или някакъв друг начин съобщение, че в еди колко си часа, на тази дата юзера Х от еди кое си IP се е логнал и е променил това и това. 2. Има ли някакъв автоматичен начин за периодична проверка на Event log-а и когато примерно в него бъде открито съобщение че нещо е fail-нало или има warning за нещо да ми се изпраща някакво съобщение по mail или друг начин, в което има този отрязък от лог-а в който е грешката или пък целия лог това не е толкова от значение, е разбира се за предпочитане е само отрязъка...или дори в най-лошия случай ако не може да ми се праща лог-а да ми се прати само съобщение че има ново събитие, което отговарям на мой те критерии пък аз ще си се логна на машината и ще си го видя. 3. На машините има настроен Task Sheduler, който прави ежедневен бекъп на Exchange-а и така има ли начин примерно ако паради някаква причина, този бекъп не успее да се направи също да бъда уведомен по някакъв начин. Предварително благодаря на всички, които ще ми помогнат и ще очаквам вашите идеи, не зависимо какви са дали ще трябва да се инсталира още софтуер и/или ще се пишат bat (май така се казваха при уина) скриптове приемам всичко. P.S>Тъй като хората дето разбират от Windows до такава степен обикновено не се харесват с линуксаджиите моля Ви не ми се сърдете, че не харесвам обичаните от вас системи но под Линукс всичко това вече щях да съм го направил с няколко bash скрипта Активизирайте се и покажете че тази OS в действителност става за нещо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост