Night_Raven Публикувано Август 2, 2008 Report Share Публикувано Август 2, 2008 Пробва да буутнеш от диска или просто го стартира под Windows?Независимо дали преди е работело всичко все пак е добре да свържеш оптичните устройства на втория IDE канал и да оставиш твърдия диск сам на първия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelio_jelev Публикувано Август 4, 2008 Report Share Публикувано Август 4, 2008 Да пробвах да буутна от диска ама не стана. (Сложих диска и рестартирах компютъра, но не започна да зарежда от диска а от харда. В биоса е дадено да бутва пъво от диска. Ако поставя диска в DVDто си буутва нормално.) А тъй като не съм се занимавал с хардуер ще се пробвам тия дни да видя как ще стане това разместване на каналите а междувременно нямам нищо птотив малко помощ по този въпрос. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 4, 2008 Report Share Публикувано Август 4, 2008 Ако и след изместването на устройството на другия канал не реагира отново по никакъв начин, значи най-вероятно самото устройство си е заминало. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelio_jelev Публикувано Август 14, 2008 Report Share Публикувано Август 14, 2008 Вчера най-накрая ми остана малко време да се позанимая с компютъра си.Отворих го, извадих кабелите от CDтата и пак ги сложих и проблема се реши, макар че и преди го бях пробвал това. Но все пак реших да те послушам и вързах и двете устройства на един канал, а харда остана сам на другия. Как направих свързването: откачих кабела дето беше свързан към харда и CDто и на неговото място сложих свободната букса от другото устройство. Но доколкото съм чувал имало някакви джъмпери които определяли кой да е Master и кой Slave. Незнам за CDтата това дали важи, но нищо друго не съм барал. Как да разбера кой е Master и кой Slave? И дали това има значение в моя случай? Иначе сега всичко си върви. Не съм пробвал да записвам ама щом чете значи не би трябвало да има проблем с писането.Снимките са след новото свързване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vandu Публикувано Декември 26, 2009 Report Share Публикувано Декември 26, 2009 Здравейте и аз имам проблем със записването на CD!!Първо като записвам с Нерото независимо на коя скорост ми исписва Burn process failed at...Could not perform fixation...От скоро съм с 2 cd-та!А и интересното е, че май май не може да качи XP-то драйверите за cd-то, защото ми изкарва това http://195.149.248.189:8080/2009-12-26/54fada4489c6df839f924bb969e44343_120x90.jpg Възможно ли е registry mechanic да ми е прецакало нещата?Или не съм ги свързал като хората?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Декември 26, 2009 Report Share Публикувано Декември 26, 2009 Здравейте и аз имам проблем със записването на CD!!Първо като записвам с Нерото независимо на коя скорост ми исписва Burn process failed at...Could not perform fixation...От скоро съм с 2 cd-та!А и интересното е, че май май не може да качи XP-то драйверите за cd-то, защото ми изкарва това http://195.149.248.189:8080/2009-12-26/54fada4489c6df839f924bb969e44343_120x90.jpg Възможно ли е registry mechanic да ми е прецакало нещата?Или не съм ги свързал като хората?!Даваш му Continue Anyway. Възможно е понякога Registry Mechanic да прецака нещо, но сега едва ли. Има по-добри от нея като новата TuneUp Utilities 2010. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vandu Публикувано Декември 27, 2009 Report Share Публикувано Декември 27, 2009 Даваш му Continue Anyway. Възможно е понякога Registry Mechanic да прецака нещо, но сега едва ли. Има по-добри от нея като новата TuneUp Utilities 2010.Добре това го направих но дискове още не иска да ми записва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Декември 27, 2009 Report Share Публикувано Декември 27, 2009 Добре това го направих но дискове още не иска да ми записва.С друга програма пробва ли? А и поначало не ти трябват две оптични у-ва - защо са ти? На ди-ви-ди записвачката пробва ли с нерото? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост