Jump to content

Проблем със CD-записвачка LG

Препоръчан пост

Пробва да буутнеш от диска или просто го стартира под Windows?

Независимо дали преди е работело всичко все пак е добре да свържеш оптичните устройства на втория IDE канал и да оставиш твърдия диск сам на първия.

Сподели другаде

• Отговори 52
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Да пробвах да буутна от диска ама не стана. (Сложих диска и рестартирах компютъра, но не започна да зарежда от диска а от харда. В биоса е дадено да бутва пъво от диска. Ако поставя диска в DVDто си буутва нормално.) А тъй като не съм се занимавал с хардуер ще се пробвам тия дни да видя как ще стане това разместване на каналите а междувременно нямам нищо птотив малко помощ по този въпрос.
Сподели другаде

• 2 weeks later...

Вчера най-накрая ми остана малко време да се позанимая с компютъра си.

Отворих го, извадих кабелите от CDтата и пак ги сложих и проблема се реши, макар че и преди го бях пробвал това. Но все пак реших да те послушам и вързах и двете устройства на един канал, а харда остана сам на другия. Как направих свързването: откачих кабела дето беше свързан към харда и CDто и на неговото място сложих свободната букса от другото устройство. Но доколкото съм чувал имало някакви джъмпери които определяли кой да е Master и кой Slave. Незнам за CDтата това дали важи, но нищо друго не съм барал. Как да разбера кой е Master и кой Slave? И дали това има значение в моя случай? Иначе сега всичко си върви. Не съм пробвал да записвам ама щом чете значи не би трябвало да има проблем с писането.

Снимките са след новото свързване.

post-5500-1218736032_thumb.png

post-5500-1218736043_thumb.png

Сподели другаде

• 1 year later...
Здравейте и аз имам проблем със записването на CD!!Първо като записвам с Нерото независимо на коя скорост ми исписва Burn process failed at...Could not perform fixation...От скоро съм с 2 cd-та!А и интересното е, че май май не може да качи XP-то драйверите за cd-то, защото ми изкарва това http://195.149.248.189:8080/2009-12-26/54fada4489c6df839f924bb969e44343_120x90.jpg Възможно ли е registry mechanic да ми е прецакало нещата?Или не съм ги свързал като хората?!
Сподели другаде

Здравейте и аз имам проблем със записването на CD!!Първо като записвам с Нерото независимо на коя скорост ми исписва Burn process failed at...Could not perform fixation...От скоро съм с 2 cd-та!А и интересното е, че май май не може да качи XP-то драйверите за cd-то, защото ми изкарва това http://195.149.248.189:8080/2009-12-26/54fada4489c6df839f924bb969e44343_120x90.jpg Възможно ли е registry mechanic да ми е прецакало нещата?Или не съм ги свързал като хората?!

Даваш му Continue Anyway. Възможно е понякога Registry Mechanic да прецака нещо, но сега едва ли. Има по-добри от нея като новата TuneUp Utilities 2010.

Сподели другаде

Даваш му Continue Anyway. Възможно е понякога Registry Mechanic да прецака нещо, но сега едва ли. Има по-добри от нея като новата TuneUp Utilities 2010.

Добре това го направих но дискове още не иска да ми записва.

Сподели другаде

Добре това го направих но дискове още не иска да ми записва.

С друга програма пробва ли? А и поначало не ти трябват две оптични у-ва - защо са ти? На ди-ви-ди записвачката пробва ли с нерото?

Сподели другаде