Night_Raven Публикувано Април 9, 2008 Report Share Публикувано Април 9, 2008 Не е лоша идея. Възможно е самата бройка на носителя да е била дефектна. И това се случва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
zamunda Публикувано Юли 24, 2008 Report Share Публикувано Юли 24, 2008 Здравейте и аз имам проблем със записвачката.Тя също е LG 52x32x52x,когато искам да запиша диск,няма начение с какво ми дава само 52скорост или ми казва че диска е пълен или няма изобшо диск в устроиството.Пробвал съм много програми освен Нерото-то и на всичките ми дава 52 ксорост и това е не мога да си ползвам записвачката :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Юли 24, 2008 Report Share Публикувано Юли 24, 2008 Здравейте и аз имам проблем със записвачката.Тя също е LG 52x32x52x,когато искам да запиша диск,няма начение с какво ми дава само 52скорост или ми казва че диска е пълен или няма изобшо диск в устроиството.Пробвал съм много програми освен Нерото-то и на всичките ми дава 52 ксорост и това е не мога да си ползвам записвачката :(Пробвай варианта да и смениш фърмуера. Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Юли 24, 2008 Report Share Публикувано Юли 24, 2008 И аз имам същия модел записвачка на LG, и аз имам подобни проблеми. С нея съм записал около 30-на диска и после изхабих още толкова в опити да я оправя. Накрая отидох в сервиз и ми казаха, че този модел е най-НЕсполучливият в света. Всеки, който я има, има проблеми с нея. Предложиха ми за около 2 седмици да им я дам и те щяли да я пратят в София, за да сменят лазера и естествено това не е безплатно. Накрая се отказах и си купих DVD записвачка NEC ND-4551A и съм много доволен от нея. Нямам нито 1 развален CD или DVD. Така, че тези, които имат combo LG, да се опитат да го продадат на 2ра употреба и да си купят някоя свясна записвачка. Това е моето мнение Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
zamunda Публикувано Юли 24, 2008 Report Share Публикувано Юли 24, 2008 Благодаря за бързия отговор ма аз съм бос в тези неща и ако може да ми обясните как да си сменя фърмуера? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 24, 2008 Report Share Публикувано Юли 24, 2008 Моделът на устройството е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
zamunda Публикувано Юли 25, 2008 Report Share Публикувано Юли 25, 2008 HL-DT-ST CD-RW GCE-827B Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 25, 2008 Report Share Публикувано Юли 25, 2008 Моделът е грешен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
zamunda Публикувано Юли 25, 2008 Report Share Публикувано Юли 25, 2008 Само това ми излиза Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 25, 2008 Report Share Публикувано Юли 25, 2008 Изтървал си 5-цата в предишния си коментар. Ето последния фърмуеър за твоя модел: LG GCE-8527B 1.04. Разархивирай архива някъде. Спри колкото се може повече програми и затвори всички излишни прозорци. Увери се, че в устройството няма диск и че шейната му е прибрана. Стартирай разархивирания файл. Флашването трябва да започне автоматично. Не закачай компютъра през това време. След като приключи ще бъдеш уведомен. Дори и да не ти поиска рестарт, рестартирай компютъра. Готово. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
zamunda Публикувано Юли 25, 2008 Report Share Публикувано Юли 25, 2008 Следвах указанията и всичко мина както трябва,даже ми иска рестарт.Но като пробвах запиша диск пак ми дава само 52 скорост.Май ще трябва да си взема нова записвачка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 25, 2008 Report Share Публикувано Юли 25, 2008 Ако имаш възможност, тествай устройството на друг компютър. Алтертнатива е да пробваш да запишеш диск под някоя Live дистрибуция на Windows или Linux. Така ще стане ясно дали проблемът е в устройството или софтуера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelio_jelev Публикувано Август 2, 2008 Report Share Публикувано Август 2, 2008 За да не отварям нова тема ще пиша тук. Надявам се колегите да нямат нищо против.Моят проблем е следния: скоро забелязах, че като поставя диск в CDто нищо не става и компютъра увисва докато не извадя диска. А DVDто си работи без проблем. Пробвах с бутващ диск ама не става. В "Моят компютър" устройството си излиза ама само това. Нищо не може да се прави с него. А ето как е положението в дивайс менаджера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 2, 2008 Report Share Публикувано Август 2, 2008 Как да разбираме, че си пробвал с буут диск? Какво точно си опитал.Иначе бих ти препоръчал да свържеш двете оптични устройства на втория канал. В момента едното ти устройство е на Primary Slave, а според мен ще е по-добре да го свържеш на Secondary Slave. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelio_jelev Публикувано Август 2, 2008 Report Share Публикувано Август 2, 2008 Да пробвах с инсталационен диск на Windows и не тръгна, а иначе те и по рано си бяха така и си вървяха. Незнам точно откога е проблема, но имам съмнение, че е откакто си сложих още 512 РАМ. Но цялата операция протече така: отворих кутията, сложих втората платка до първата, продухах кутията и я затворих. Паметта си работи. Скоро след това не съм ползвал устройството, така, че не съм сигурен дали е оттогава, но преди това със сигурност работеше. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост