Jump to content

Проблем със CD-записвачка LG

Препоръчан пост

• 3 months later...
  • Отговори 52
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Здравейте и аз имам проблем със записвачката.Тя също е LG 52x32x52x,когато искам да запиша диск,няма начение с какво ми дава само 52скорост или ми казва че диска е пълен или няма изобшо диск в устроиството.Пробвал съм много програми освен Нерото-то и на всичките ми дава 52 ксорост и това е не мога да си ползвам записвачката :(
Сподели другаде

Здравейте и аз имам проблем със записвачката.Тя също е LG 52x32x52x,когато искам да запиша диск,няма начение с какво ми дава само 52скорост или ми казва че диска е пълен или няма изобшо диск в устроиството.Пробвал съм много програми освен Нерото-то и на всичките ми дава 52 ксорост и това е не мога да си ползвам записвачката :(

Пробвай варианта да и смениш фърмуера.

Успех! :thumbsup:

Сподели другаде

И аз имам същия модел записвачка на LG, и аз имам подобни проблеми. С нея съм записал около 30-на диска и после изхабих още толкова в опити да я оправя. Накрая отидох в сервиз и ми казаха, че този модел е най-НЕсполучливият в света. Всеки, който я има, има проблеми с нея. Предложиха ми за около 2 седмици да им я дам и те щяли да я пратят в София, за да сменят лазера и естествено това не е безплатно. Накрая се отказах и си купих DVD записвачка NEC ND-4551A и съм много доволен от нея. Нямам нито 1 развален CD или DVD. Така, че тези, които имат combo LG, да се опитат да го продадат на 2ра употреба и да си купят някоя свясна записвачка. Това е моето мнение ;)
Сподели другаде

Изтървал си 5-цата в предишния си коментар.

Ето последния фърмуеър за твоя модел: LG GCE-8527B 1.04. Разархивирай архива някъде. Спри колкото се може повече програми и затвори всички излишни прозорци. Увери се, че в устройството няма диск и че шейната му е прибрана. Стартирай разархивирания файл. Флашването трябва да започне автоматично. Не закачай компютъра през това време. След като приключи ще бъдеш уведомен. Дори и да не ти поиска рестарт, рестартирай компютъра. Готово.

Сподели другаде

Следвах указанията и всичко мина както трябва,даже ми иска рестарт.Но като пробвах запиша диск пак ми дава само 52 скорост.Май ще трябва да си взема нова записвачка.
Сподели другаде

Ако имаш възможност, тествай устройството на друг компютър. Алтертнатива е да пробваш да запишеш диск под някоя Live дистрибуция на Windows или Linux. Така ще стане ясно дали проблемът е в устройството или софтуера.
Сподели другаде

• 2 weeks later...

За да не отварям нова тема ще пиша тук. Надявам се колегите да нямат нищо против.

Моят проблем е следния: скоро забелязах, че като поставя диск в CDто нищо не става и компютъра увисва докато не извадя диска. А DVDто си работи без проблем. Пробвах с бутващ диск ама не става. В "Моят компютър" устройството си излиза ама само това. Нищо не може да се прави с него. А ето как е положението в дивайс менаджера.

post-5500-1217683851_thumb.jpg

post-5500-1217683862_thumb.jpg

post-5500-1217683870_thumb.jpg

Сподели другаде

Как да разбираме, че си пробвал с буут диск? Какво точно си опитал.

Иначе бих ти препоръчал да свържеш двете оптични устройства на втория канал. В момента едното ти устройство е на Primary Slave, а според мен ще е по-добре да го свържеш на Secondary Slave.

Сподели другаде

Да пробвах с инсталационен диск на Windows и не тръгна, а иначе те и по рано си бяха така и си вървяха. Незнам точно откога е проблема, но имам съмнение, че е откакто си сложих още 512 РАМ. Но цялата операция протече така: отворих кутията, сложих втората платка до първата, продухах кутията и я затворих. Паметта си работи. Скоро след това не съм ползвал устройството, така, че не съм сигурен дали е оттогава, но преди това със сигурност работеше.
Сподели другаде