елка Публикувано Декември 13, 2007 Report Share Публикувано Декември 13, 2007 Привет на всички!Надявам се на по знаещите и по умни от мен да помогнат.Въпреки правилото да не се отварят непознати неща вчера все пак го направих и сега бера ядове.В лека еуфория от празнуване на рожден ден като четях поредни поздрави в Skype в чата набързо кликнах върху адрес маркиран там а именно http://winampp.hit.bg Докато се усетя се инсталира програма ,която веднага се видя по надписа че е вирус или както там се нарича(моля простете за невежеството).Веднага след това направих другата глупост тъй като не я намерих в изчистване на програми а изтрих по най тъпия начин от работния плот с десен клик но естествено тя остана долу в лентата.Като се насочи мишката към нея излиза тъп надпис (поне за мен) nekvi ludnici zor golem.Ясно ,че някои в определено настроение си мисли че това е много смешно ,но не си дава сметка че компютъра се ползва предимно за сериозни неща.С една дума са ма съм и далеч от България,не разбирам много от компютри особено в тази сфера.Вчера познат се опитва да изчисти програмата но след рестартиране тя отново се появява.Ще бъда благодарна ако ми дадете съвети какво се прави в такива случаи.Съжалявам че ви занимавам с нещо за което само аз съм си виновна,но няма към кой друг да се обърна.С уважение към всички във форума! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Декември 13, 2007 Report Share Публикувано Декември 13, 2007 В папка Windows/system32 има файла 'egui.exe' изтрий го, както и WinampP.exe и мисля, че няма да имаш проблем Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
елка Публикувано Декември 13, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 13, 2007 В папка Windows/system32 има файла 'egui.exe' изтрий го, както и WinampP.exe и мисля, че няма да имаш проблем Иване ,всичко е наред.Благодарение на теб ще спа спокойно тази нощ ,че тоя отврат мира не ми даваше.Ще следя редовно форума и се надявам да науча още много полезни неща.Както се казва с питане и до България се стига(пожелавам си го). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Декември 14, 2007 Report Share Публикувано Декември 14, 2007 Като се замисля, в същата папка има файла "ispkey.exe", който 90% сигурен съм, че се инсталира от тая програма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
елка Публикувано Декември 14, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 14, 2007 Като се замисля, в същата папка има файла "ispkey.exe", който 90% сигурен съм, че се инсталира от тая програма.да има такъв файл .И него ли да махна? Като се замисля, в същата папка има файла "ispkey.exe", който 90% сигурен съм, че се инсталира от тая програма.Може вече и да пиша глупости ,но на същата дата и час когато е инсталиран файла ispkey.exe има и още нещо MSINET.ocx 114 кб ActiveX control.Има ли някаква връзка?И пак там но на следващия ден има някакъв череп с пречупени кости и пише msoe 160кб Application. Този череп безобиден ли е? Просто не ми е симпатичен .Може вече и халюцинации да имам.Надявам се да не те дразнят въпросите ми и пак благодаря за помощта и търпениетоו Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Декември 14, 2007 Report Share Публикувано Декември 14, 2007 Изтрий 'MSINET.ocx' и 'msoe' и те се оказаха, излишни файлове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
елка Публикувано Декември 14, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 14, 2007 Изтрий 'MSINET.ocx' и 'msoe' и те се оказаха, излишни файлове.Привет!Изчистих ги, но първия" ispkey.exe" не се чисти.Пише:Отказан достъп.Уверете се че дискът не е пълен или защитен срещу записване и че файлът не се използва в момента.Как да постъпя.Приятна вечер! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Wanted Публикувано Декември 14, 2007 Report Share Публикувано Декември 14, 2007 Трябва да стане с програмата Unlocker - има я в каталога с програмите Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milavanila Публикувано Декември 14, 2007 Report Share Публикувано Декември 14, 2007 Здравеите!И аз си я слижих тая простотия преди 2-3 седмици,без да знам какво точно е. Обаче това edui.exe го нямам, а winampp не ми позволява да го изтрия. А какво всъщност е тази програмка? Елка е написала,че е вирус.Така ли е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
елка Публикувано Декември 14, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 14, 2007 Здравеите!И аз си я слижих тая простотия преди 2-3 седмици,без да знам какво точно е. Обаче това edui.exe го нямам, а winampp не ми позволява да го изтрия. А какво всъщност е тази програмка? Елка е написала,че е вирус.Така ли е?И аз не съм достатъчно наясно с термините, но във всеки случай работата на компютъра се беше влошила.Как чистиш програмата и какво точно ти пише като опитваш да я чистиш?Поне с минималния си опит като чистих тази гадост мога да се опитам да помогна. Като се замисля, в същата папка има файла "ispkey.exe", който 90% сигурен съм, че се инсталира от тая програма.както вече писах ispkey.exe не се чисти .Чрез диспечера видях че го има в процесите .Възможно това да е причина да не позволява изчистване тъй като се ползва в момента.Като дадох край на процеса диспечера предупреди че спирането може да доведе до нестабилност на системата и загуба на данни.Това ме притесни и не потвърдих край на процеса.Ако го направя все пак мога ли наистина да влоша нещата непоправимо? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Декември 14, 2007 Report Share Публикувано Декември 14, 2007 Не мисля. По-добре да го спреш, и да го изтриеш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
елка Публикувано Декември 14, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 14, 2007 Трябва да стане с програмата Unlocker - има я в каталога с програмитеОпитах с програмата не става излиза надпис грешка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Декември 14, 2007 Report Share Публикувано Декември 14, 2007 Не става ли просто да го спреш, и да го изтриеш.Или пък има вероятност, като го спреш веднага пак да се пусне.I. В такъв случай отваряш Start Menu -> Run -> MsConfig -> Startup -> намираш процеса ispkey.exe и махаш отметката. (ако го има!).Даваш Apply рестартираш и всичко е Ок.II. Ако го няма в Startup, рестартираш компютъра, и в началото докато зарежда още "белите буквички" натискаш бутона F8 за да пуснеш Safe Mode. От там може да го изтриеш без никакви проблеми.Успех Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milavanila Публикувано Декември 14, 2007 Report Share Публикувано Декември 14, 2007 Ами аз още нищо не съм изчистила .Както казах egui.exe го нямам,а за winamp ми дава, че е защитен.А аз не съм забелязала да ми се е влошила работата на компютъра,обаче искам да го махна това нещо,каквото и да е там Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Декември 14, 2007 Report Share Публикувано Декември 14, 2007 В папка Windows/system32 има файла 'egui.exe' изтрий го, както и WinampP.exeИзтрий 'MSINET.ocx' и 'msoe' и те се оказаха, излишни файлове.ispkey.exe - също. Провери за тези неща дали ги имаш и ги изтрий.Ако показва, че е защитен използвай варианта със Safe Mode. От там няма да имаш проблеми Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост