Jump to content

DNS връзка - След преинсталация

coojoe_213

Препоръчан пост

Здравейте. Утре щ преинсталирам на една приятелка пс-то, обаче не е с LAN връзка (дано не бъркам названията), а е на БТК-а, т.е. DNS. Знам че по време на преинсталацията те запитва как ще е. Може ли да ми кажете, ако съм си задал както трябва темата де, как става при БТК-а, вкарвам пак ли IP.
Сподели другаде

Здравей! Мисля, че няма място за притеснения. Преинсталираш, не задаваш никакви IP адреси и DNS, най-много да ти се наложи да рестартираш модема, ако все пак няма Интернет! Успех!
Сподели другаде

Предполагам повечето сте правили преинсталация. Има един момент, където те пита как ще е връзката. LAN или както казва Night Raven, DLS. Това ме интересува. Да вкарам ли на момичето IP, от там или не. Това ме притеснява, да не оплескам.
Сподели другаде

Нищо няма да оплескаш! Давай смело DSL, както казва Night_Raven и Slammer и всичко ще бъде ОК! Няма да слагаш никакви IP-та и DNS-си, за всичко това се грижи доставчика и модема. Запомни, ако все пак нямаш нет след коректна инсталация на мрежовата карта (при самата инсталация се инсталират IP протоколите), рестартирай модема. Ако все пак нещата не тръгнат БТК имат телефони за поддръжка, можеш да се консултираш и с тях. При самата преинсталация те съветвам да извадиш мрежовия кабел от компютъра и да го включиш след като завършиш!
Сподели другаде