Jump to content

Проблем с външен хард диск WD my book

Препоръчан пост

Здравейте,

имам малък проблем със следния външен хард диск Western Digital my book 500GB. При опит да копирам файлове на него ми изписва, че на диска няма място, а всъщност е почти празен. Файловата система е FAT 32. Имам някакви спомени, че на FAT 32 не могат да се копират файлове по-големи от 4 гб, но грешката, която ми излиза при опита за копиране на този хард, е съвсем различна. Някакви идеи?

Благодаря.

Сподели другаде

Би било добре да сложиш една снимка на грешката, която ти показва.

Иначе ако все още нямаш ценна информация, можеш да форматираш харда. Може да преминеш към NTFS!

Сподели другаде

Slammer, в момента нямам как, но грешката е идентична с тази, когато нямаш място на харда и се опиташ за запишеш нещо на него. Ако проблемът е във файловата система, защо дава точно тази грешка? Не мога ли да премина към ntsf и без формат?

Опитах се да конвертирам ето по този начин в команд промпа: Convert Е: /FS:NTFS , но дава следната грешка: "Conversion from FAT 32 to NTSF volume is not available.

Сподели другаде

В такъв случай мога да изкажа следното предположение - харда има проблеми със себе си.

Наистина би било добре да се опита варианта с форматиране на харда с някоя програмка от рода на Partition Magic или Acronis Disk Director.

Иначе за самите външни хардове, като че ли имам повече негативи, отколкото положителни неща. Например във фирмата един клиент си купи подобен външен хард, който се оказа дефектен и то след само 2 часа работа. След 3 дена го замениха с нов, който просто отказа да тръгне. Накрая сменихме марката и какво да ти кажа - харда си работи, само дето като го тествах упорито отказа да се форматира в ext2/3.

Сподели другаде

Това е вече трети външен хард, който ползвам. Първият беше външен самоделка, сиигейт + кутия, а вторият си беше външен хард, марка трекстор. Работят добре. Сегашния просто го форматирах през Windows с quick format, като му смених файловата система на NTSF и сега работи нормално.
Сподели другаде

• 1 year later...