di6kata Публикувано Май 25, 2009 Report Share Публикувано Май 25, 2009 Там е работата,че всичко си е нормално до момента на рестарта-ако е в режим "Sleep" се събужда без проблем ,но ако го изключа и включа следва: Windows could not start because the following file is missing or corrupt: \WINDOWS\sistem32\config\SISTEM You can atempt to repair this file by starting Windows Setup using the original Setup CD-Rom.Select "r" at the first screen to start repair.На два пъти се спасих по случайност (НО НЕ ЗНАЯ КАК И КАКВО НАТИСНАХ) Излезе ми на монитора на черен фон ,не помня всичко написано ,но избрах да стартира последната добра конфигурация и компа тругна!?! Сего ме е страх да го изключа или да го ресна .ПОМООООООЩ !!!! :'( Инсталирах Уиндоус 7 и избягах от проблема(за сега) но нямам драйвъри за звуках още.Тези които ползвах за ХР-то не стават за 7-та ,но определено предпочитам да работя с ХР-то така че ,ако някой може да ми помогне-нека пише и не се срамува! :-) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
di6kata Публикувано Май 28, 2009 Report Share Публикувано Май 28, 2009 di6kata, първо тествай паметта и твърдия диск на компютъра - и двата компонента могат да дефектират, така, че е добре да си сигурен в тях, преди да инсталираш каквото и да било.Не знам ,но това какво ще рече?Report.txtили това?Дали проблема ми е там някъде???? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 28, 2009 Report Share Публикувано Май 28, 2009 Не знам ,но това какво ще рече?Report.txtили това?Дали проблема ми е там някъде????Чакай сега - ти искаш да инсталираш Windows XP... И какво ти пречи? Взимаш един читав бутейбъл диск с ХР и почваш - правиш си да ти зарежда от CD (влизаш в BIOS или влизаш в boot-менюто и избираш от там да ти зареди от CD) и продължаваш, какво се щуросваш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
di6kata Публикувано Май 28, 2009 Report Share Публикувано Май 28, 2009 Чакай сега - ти искаш да инсталираш Windows XP... И какво ти пречи? Взимаш един читав бутейбъл диск с ХР и почваш - правиш си да ти зарежда от CD (влизаш в BIOS или влизаш в boot-менюто и избираш от там да ти зареди от CD) и продължаваш, какво се щуросваш? Явно не съм обяснил добре. Нямам проблем с инсталирането ,а с нуждата от постоянно инсталирате на свежо ХР ,тъй като след рестарт на няколко пъти ми се появява: Windows could not start because the following file is missing or corrupt: \WINDOWS\sistem32\config\SISTEM You can atempt to repair this file by starting Windows Setup using the original Setup CD-Rom.Select "r" at the first screen to start repair. и не мога да го подкарам!!! Единственото решение което съм намерил за сега е преинсталацията,но за сега се оказа само временно решение,защото след няколко рестарта пак ми се появява проблема!Това и ноложи търсене на помощ във форума.Но явно никой не се е сблъсквал с моя проблем!?! Надявам се все пак някой да ми помогне в по-предните коментари съм дал и други обяснения на проблема и съм приложил резултати от тестове ,които може да са от полза. БЛАГОДАРЯ ВИ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 28, 2009 Report Share Публикувано Май 28, 2009 Явно не съм обяснил добре. Нямам проблем с инсталирането ,а с нуждата от постоянно инсталирате на свежо ХР ,тъй като след рестарт на няколко пъти ми се появява: Windows could not start because the following file is missing or corrupt: \WINDOWS\sistem32\config\SISTEM You can atempt to repair this file by starting Windows Setup using the original Setup CD-Rom.Select "r" at the first screen to start repair. и не мога да го подкарам!!! Единственото решение което съм намерил за сега е преинсталацията,но за сега се оказа само временно решение,защото след няколко рестарта пак ми се появява проблема!Това и ноложи търсене на помощ във форума.Но явно никой не се е сблъсквал с моя проблем!?! Надявам се все пак някой да ми помогне в по-предните коментари съм дал и други обяснения на проблема и съм приложил резултати от тестове ,които може да са от полза. БЛАГОДАРЯ ВИ!Каква преинсталация правиш ти да те питам пак - да не правиш Repair (поправка)? Изтриваш ли партишъна с инсталирания уиндоус и форматиране после? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
di6kata Публикувано Май 28, 2009 Report Share Публикувано Май 28, 2009 Каква преинсталация правиш ти да те питам пак - да не правиш Repair (поправка)? Изтриваш ли партишъна с инсталирания уиндоус и форматиране после?АХА ТРИЯ ПРАЯ И ПАК НА НОВО! В началото пробвах да правя Repair но не можах да го подкарам,така че преминах на свежо копие.после инсталирах НОД32 направих си ностройки за мрежата и т.н драйвъри и други и рестарт , рестарт до момента в който пак се появява проблема.Аве мъка голяма-вече 5 или 6 пъти го преинсталирам.Направо ми е писнало.за зега от 2 дни не ми е правил проблем(да не ме чуе дявола) но зех да си мисля вече ,че след като пробвах инсталацията на Уиндоус 7 проблема изчезна.Но да не забравяме ,че поради липса на драйвъри и др,се върнах пак на ХР-то, а не съм застрахован от появата на стария проблем, а именно:Windows could not start because the following file is missing or corrupt: \WINDOWS\sistem32\config\SISTEM You can atempt to repair this file by starting Windows Setup using the original Setup CD-Rom.Select "r" at the first screen to start repair. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 28, 2009 Report Share Публикувано Май 28, 2009 АХА ТРИЯ ПРАЯ И ПАК НА НОВОТриеш-правиш... нещо не се връзва или ме връзваш... По време на копиране на файловете от диска да не липсва някой, всичко гладко ли минава, да не ти е прецакан диска или записа и да не може да го прочете някъде, че хората не ги пазят много... премятат ги както дойде. Щото сега ти вади съобщение... предполагам разбираш какво пише. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 28, 2009 Report Share Публикувано Май 28, 2009 По принцип не е нужно да се трие дялът. Едно форматиране е достатъчно. Ако всичко по време на инсталацията минава добре и Windows работи известно време нормално, но се скапва изведнъж, значи или имаш някакъв дефектен хардуерен компонент, или се заразяваш с някаква гадинка.Какви защитни програми използваш? Тествай паметта и твърдия диск, както те е посъветвал panevdd. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 28, 2009 Report Share Публикувано Май 28, 2009 По принцип не е нужно да се трие дялът. Едно форматиране е достатъчно. Ако всичко по време на инсталацията минава добре и Windows работи известно време нормално, но се скапва изведнъж, значи или имаш някакъв дефектен хардуерен компонент, или се заразяваш с някаква гадинка.Какви защитни програми използваш? Тествай паметта и твърдия диск, както те е посъветвал panevdd.Как ще не е нужно - нали натискаш D за изтриване на партишъна и после с L потвърждаваш, после избираш да се инсталира уиндоуса на Unpartitioned Space и отиваш автоматично на формат, при което ти се предлагат две опции: бърз (по подразбиране) и пълен. Той пак си слага буквата автоматично. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 28, 2009 Report Share Публикувано Май 28, 2009 Не виждам смисъл да се прави това. Може да се избере директно дяла и да се укаже, че ще се прави нова инсталация, а не поправка, след което следва бързо форматиране. Воала. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 28, 2009 Report Share Публикувано Май 28, 2009 Не виждам смисъл да се прави това. Може да се избере директно дяла и да се укаже, че ще се прави нова инсталация, а не поправка, след което следва бързо форматиране. Воала.Ще видя другия път като преинсталирам как става така, но не виждам голяма икономия... По-лесно ще е все пак... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
di6kata Публикувано Май 28, 2009 Report Share Публикувано Май 28, 2009 Не виждам смисъл да се прави това. Може да се избере директно дяла и да се укаже, че ще се прави нова инсталация, а не поправка, след което следва бързо форматиране. Воала.Пичове,не спорете за глупости!Инсталирам си го както му е реда-трия дяла и правя нов ,но проблема ми се появява чак когато започна инсталация на различни програми и като направя рестарт след това МИ СЕ ПРЕЦАКВА ХР-то Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 28, 2009 Report Share Публикувано Май 28, 2009 Можем да си спорим за каквото искаме. Особено при положение, че вече имаш съвети какво да направиш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 28, 2009 Report Share Публикувано Май 28, 2009 Пичове,не спорете за глупости!Инсталирам си го както му е реда-трия дяла и правя нов ,но проблема ми се появява чак когато започна инсталация на различни програми и като направя рестарт след това МИ СЕ ПРЕЦАКВА ХР-тоДето вика Night_Raven - може да лепваш някой вирус от твоя пакет с програми, който за бъзик да ти изтрива тоя файл нарочно, та да береш ядове. Смени малко схемата, не инсталирай всичко пак няколко дни. Сложи за малко някоя друга антивирусна... Добре де-е... намери друг Windows XP SP3 направо - не SP2. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikikom Публикувано Май 28, 2009 Report Share Публикувано Май 28, 2009 Пробвай да сканираш за лоши сектори. Свали HDD Regenerator-1.51 или HDD Regenerator-1.71 . Версия 1.51 съм я ползвал, а 1.71 мисла че е най-новата. Направи си бутваш диск, зареди от оптичното устройство и сканирай. Имай предвит, че маже да отнеме цял ден. След това си свали нов Windows_XP и си направи инсталационен диск, и преинсталирай с него. Както казваш с друг диск (Windows 7) до сега не си имал проблеми. По време на преинсталиране НЕ избирай бързо (Quick) форматиране. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост