paro Публикувано Декември 9, 2007 Report Share Публикувано Декември 9, 2007 Здравейте! Предистория: Компютърът работи нормално. Детето отваря нов прозорец на браузера Мозила, след което излиза съобщение от Касперски за вирус, детето натиска бутона denied, прозорецът се скрива и при следващото включване на компютъра се стига до избор на сейф мод, нормален режим, последна добра конфогурация и т.н. При избор на която и да е опция компютърът се рестартира и се стига пак до опциите, всичко се повтаря в един затворен кръг.Пред-пред история: Компютърът е носен преди година в една фирма за преинсталиране на Windiws-а. По незнайни причини специалистите инсталират Windows на Е:, при условие, че диска Hitachi SATA е разделен на два партишъна С (20 GB) и D (100 GB). Аз предполагам, че диска е бил закачен за друг компютър, когато е извършвана преинсталацията, или към компютъра е имало закачено нещо друго в момента на инсталацията. Нещата са останали така: На Е остава инсталиран Windows, на D се намират документи, програми, филми, музика и др., а С изчезва. И двата дяла са на NTFS. Приятелят ми казва, че когато към компютъра се включи флашка или фотоапарат, те излизат с буква С.Опитах се да се добера до Recovery Console с боотващо cd с windows, но ми се показа само един чист DOS. Помислих, че cd-то не е добро (пуснах го после на друг компютър - работи си).Partition Magic показва C и D като NTFS, но за С дава, че е пълен, а като отида на Properties на С дава следната грешка:Bad attribute position in file record. D се показва коректно.Потърсих в нета, оказа се че това било бъг на програмата, но сигурно има защо да я дава тази грешка.Пуснах INFR@ live Windows и като отида на С ->Properties ми дава размер 0 и RAW file system.С помощта на Ultimate Boot CD успях да се добера до Recoveri console, но тя ми дава unrecognized file system.През цялото време никъде не се показа устройство Е, което е нормално според мен, след като не се зарежда Windows и поради пренареждане на буквите. Съжалявам, че не сложих една флашка, но при положение, че няма Windows не знам каква щеше да е ползата.Ето това е кашата. Ще съм благодарен на всякакви съвети за да мога да инсталирам Windows на С. Дял D трябва да остане непокътнат защото на него има 100 GB полезни неща. Извинете за дългите словоизлияния!Предварително благодаря на всички! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Декември 12, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 12, 2007 Какво става, бе хора, дайте някакъв съвет!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 12, 2007 Report Share Публикувано Декември 12, 2007 Реално на кой дял от двата текущи ти е инсталиран Windows и какви са при теб буквите в момента на дискови и оптични устройства? По принцип е логично да им връчиш компа да го оправят, след като са го осрали. Какво става, бе хора, дайте някакъв съвет!!!Ето какво става: никой не е длъжен да пише по темата, това все пак е безплатен публичен форум, а не частна платена поддръжка. Не всеки може даде съвет, а тези, които могат, може да не са я видяли или да са я позабравили. Даването на зор по този начин е малко неучтиво. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 12, 2007 Report Share Публикувано Декември 12, 2007 На твое място бих свързал твърдия диск към друг компютър, за да съхраня важните неща. След това съществуващите дялове могат да се изтрият и да се създадат нови, ако е необходимо.Друг вариант е да се опиташ да "поправиш" сегашната инсталация на Windows, за да можеш да си запишеш важната информация на оптични носители, например.Инсталирането на ОС на дял С може и да не е възможна или да доведе до допълнителни проблеми, в зависимост от това, как точно е разделен диска.Знам, че отговарям с общи приказки, но в момента не разполагам с информация относно хардуера, с който работиш и характеристиките на дяловете върху твърдия диск, на който искаш да реализираш инсталацията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Декември 12, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 12, 2007 Ето какво става: никой не е длъжен да пише по темата, това все пак е безплатен публичен форум, а не частна платена поддръжка. Не всеки може даде съвет, а тези, които могат, може да не са я видяли или да са я позабравили. Даването на зор по този начин е малко неучтиво. Здравейте! Извинявам се, ако молбата ми за помощ е прозвучала като "даване на зор". Това което казваш, Night_Raven е напълно вярно, никой не е длъжен! За мен форума е като едно голямо семейство. Търсих информация за този проблем, но не открих нищо. Затова разчитам на всички вас, мисля, че форума е създаден с цел да си помагаме взаимно. Още веднаж се извинявам, че просто поисках съвет. Ако смяташ, че съм неучтив, изтрий ми профила, няма да ми бъде приятно, но и това е решение. Мнението ми за вашия сайт и форума си остават непроменени - най-добрият, който съм виждал! pаnevdd, благодаря ти много за съвета, това наистина е разумно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Декември 23, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 23, 2007 Може да затворите темата, проблемът е разрешен! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 23, 2007 Report Share Публикувано Декември 23, 2007 1. Ще е добре да споделиш как е решен проблемът, за да е евентуално от полза на други потребители.2. Няма нужда темата да се затваря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Януари 17, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 17, 2008 Решението на проблема се оказа лесно.1. Вземете читав инталационен диск с Windows XP2.2. Започнете процес на инсталация.3. Когато стигнете до избор за инсталиране на ХР или възстановяване, натиснете R, за да стартирате Recovery Console.4. От промпта на конзолата въвеждате следното: fixmbr C: натиснете ENTER fixboot C: натиснете ENTER5. Рестартирайте компютъра и направете инсталация по обичайния начин.Това е всичко.Забележка: Ако твърдия ви диск е SATA необходимо е да инсталирате драйверите още в началната фаза на инсталацията! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimd Публикувано Февруари 10, 2008 Report Share Публикувано Февруари 10, 2008 Решението на проблема се оказа лесно.1. Вземете читав инталационен диск с Windows XP2.2. Започнете процес на инсталация.3. Когато стигнете до избор за инсталиране на ХР или възстановяване, натиснете R, за да стартирате Recovery Console.4. От промпта на конзолата въвеждате следното: fixmbr C: натиснете ENTER fixboot C: натиснете ENTER5. Рестартирайте компютъра и направете инсталация по обичайния начин.Това е всичко.Забележка: Ако твърдия ви диск е SATA необходимо е да инсталирате драйверите още в началната фаза на инсталацията!При мен след 4 точка не ми дава да изпиша повече от една буква-т.е. fixmbr C:,стигам до f и толкова. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Февруари 10, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 10, 2008 Изглежда нещо не е станало както трябва. След като си в конзолата трябва да можеш да въвеждаш всички команди, които тя поддържа. можеш да хвъриш един поглед тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimd Публикувано Февруари 11, 2008 Report Share Публикувано Февруари 11, 2008 Изглежда нещо не е станало както трябва. След като си в конзолата трябва да можеш да въвеждаш всички команди, които тя поддържа. можеш да хвъриш един поглед тук.Да. Трябва първо да изпиша 1 и Enter , а аз исках да изпиша направо fixmbr .Днес ще пробвам.Благодаря за линка harhal ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimd Публикувано Февруари 12, 2008 Report Share Публикувано Февруари 12, 2008 За жалост не се получава.При мен на ТОВА място ми е изписано: D:\WINDOWS ,и след правене на всички стъпки отново при инсталация ОС е с буква D: ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
di6kata Публикувано Май 23, 2009 Report Share Публикувано Май 23, 2009 И при мен се появи от няколко дни същият проблем и не мога да го оправя дори ми писна вече да правя преисталация!!!! След рестарт ми се появи: Windows could not start because the following file is missing or corrupt: \WINDOWS\sistem32\config\SISTEM You can atempt to repair this file by starting Windows Setup using the original Setup CD-Rom.Select "r" at the first screen to start repair. Сложих диск с уиндоу после "r" и т.н. както му е реда до момента в който ми изписа ,че ще се рестартира и ще продъжли след това отново.Но след рестарта познайте : Windows could not start because the following file is missing or corrupt: \WINDOWS\sistem32\config\SISTEM You can atempt to repair this file by starting Windows Setup using the original Setup CD-Rom.Select "r" at the first screen to start repair. Прабвах със свежа инталация ,но след няколко рестарта пак се почна със същите мъки. Писна ми вече да преинсталирам и да не мога да го ползвам след час два.Правех инсталациити на ХР -то и пробвах различни антивирусни ,но без резултат. МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 23, 2009 Report Share Публикувано Май 23, 2009 di6kata, първо тествай паметта и твърдия диск на компютъра - и двата компонента могат да дефектират, така, че е добре да си сигурен в тях, преди да инсталираш каквото и да било. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
di6kata Публикувано Май 24, 2009 Report Share Публикувано Май 24, 2009 di6kata, първо тествай паметта и твърдия диск на компютъра - и двата компонента могат да дефектират, така, че е добре да си сигурен в тях, преди да инсталираш каквото и да било. Там е работата,че всичко си е нормално до момента на рестарта-ако е в режим "Sleep" се събужда без проблем ,но ако го изключа и включа следва: Windows could not start because the following file is missing or corrupt: \WINDOWS\sistem32\config\SISTEM You can atempt to repair this file by starting Windows Setup using the original Setup CD-Rom.Select "r" at the first screen to start repair.На два пъти се спасих по случайност (НО НЕ ЗНАЯ КАК И КАКВО НАТИСНАХ) Излезе ми на монитора на черен фон ,не помня всичко написано ,но избрах да стартира последната добра конфигурация и компа тругна!?! Сего ме е страх да го изключа или да го ресна .ПОМООООООЩ !!!! :'( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост