IvanRadichev Публикувано Декември 4, 2007 Report Share Публикувано Декември 4, 2007 Здравейте,Искам да свържа две PC-та чрез ЛАН, за да прехвърля информацита от единия на другия. Моля Ви помогнете ми да свържа това PC1:Windows 98 second editionIBM GenuineIntelPentium® II Processor64.0MB RAMLAN card: Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC Как мога да го свърза чрез ЛАН карта с другия ми PC2:Windows 98 second editionCompaqGenuineIntelPentium® II Processor64.0MB RAMLAN card: Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC Направих първи опит, но не стана нищо:През control panel/Network/TCP/IP:1. Опитах се да задам IP на PC1: 192.168.1.32. Зададох IP на другото PC2: 192.168.1.2 Дадох му Ping на PC2 - не го разпозна (опитах обратното - пак не стана).Аз оптах да ги свърза с кабела, които ми свръзва модема и PC за Интернет. Нещо PC-тата не се разпознаха???Какво да правя??? 1. Какви IP-та и къде трябва да ги задам? 2. Трябва ли да задавам ubnet mask, default gateway, DNS???? 3. Какъв вид кабел мога да използвам за да ги свържа? Моля Ви помогнете! Благодаря! Иван Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Wanted Публикувано Декември 4, 2007 Report Share Публикувано Декември 4, 2007 Аз оптах да ги свърза с кабела, които ми свръзва модема и PC за Интернет.Мисля, че връзката компютър-модем става чрез прав кабел. За да свържеш компютър с компютър ти трябва кръстосан кабел. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Narayan Публикувано Декември 4, 2007 Report Share Публикувано Декември 4, 2007 Ами единият вариант е да си вземеш рутър или суич и използваш стандартни пач кабели. Другият вариант е с 2 LAN карти, като кабела м/у тях трябва да е crossover, както спомена Wanted. Ако искаш да си вкараш интернет и на другия компютър, качваш CCProxy. Слагаш на първия компютър адрес 192.168.0.1 с маска 255.255.255.0, на втория 192.168.0.2 с маска 255.255.255.0. Успех. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Skywalker Публикувано Декември 4, 2007 Report Share Публикувано Декември 4, 2007 Това е третия форум, в които е постнал темата си... Може и повече да са... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coldy Публикувано Декември 26, 2007 Report Share Публикувано Декември 26, 2007 Wanted и Narayan те опътиха. Запомни, че IP адрес без Subnet Mask "не върви" , ако говориш за "мрежа" а не за понятие IP адрес. Най-важното между двата компютъра е crossover лан кабела и IP/Subnet mask + разрешен Windows File and Printer Sharing Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост