Shak Публикувано Декември 4, 2007 Report Share Публикувано Декември 4, 2007 Значи, след като си купих нов диск (SATA старият ми беше ATA) и му инсталирах Windows (каква глупост) при съществуващ все още на предишният ми диск системата започна да сдава багажа. Първо започна да отказва инсталация на някой програми, други инсталира но с много грешки и практически не работят. Какво мога да направя за да го оправя? Предварително уточнявам че съм правил форматиране на С:OS - Windows XPpro 512ram CPU 2800+ Athlon Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 4, 2007 Report Share Публикувано Декември 4, 2007 Как така си инсталирал при вече съществуващ и същевременно си правил форматиране? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Shak Публикувано Декември 4, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 4, 2007 Как така си инсталирал при вече съществуващ и същевременно си правил форматиране?На единият си имах (старият). После реших да сложа и на новият за да може да махна стария и от там нещата се оцапаха. Махнах стария ни явно в регистрите беше останало че имам две OS понеже при всяко зареждане ми искаше да укажа кой Windows да стартира, макар втори такъв вече да нямаше. За това го форматирах веднъж цялостно, но пак си питаше и тогава ми хрумна чрез msconfig да го оправя това, но бозата явно си е останала и на по - дълбоко. Сега са проблемите описани по-горе. Някой ме съветват да махна дял С: и после да го създам наново... Просто питам дали не може без това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Narayan Публикувано Декември 4, 2007 Report Share Публикувано Декември 4, 2007 Как си го форматирал? Quick Format или Full Format ? При format c: не би трябвало да остава никаква информация върху диска. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Shak Публикувано Декември 4, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 4, 2007 Как си го форматирал? Quick Format или Full Format ? При format c: не би трябвало да остава никаква информация върху диска.Full Format Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 4, 2007 Report Share Публикувано Декември 4, 2007 Можеш да махнеш да не ти се предлагат 2 ОС от boot.ini (Start -> Run -> пишеш C:\boot.ini -> OK) и изтриваш реда на неработещата/нежеланата операционна система. Ако текущата ти ОС не е на С:, смени буквата.По принцип при преинсталация на Windows с пълно форматиране по време на нея би трябвало да се оправи този проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Shak Публикувано Декември 6, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 6, 2007 Можеш да махнеш да не ти се предлагат 2 ОС от boot.ini (Start -> Run -> пишеш C:\boot.ini -> OK) и изтриваш реда на неработещата/нежеланата операционна система....Това го оправих отдавна.Но проблемите ми са с недозаписване на програми (FeedReader напр.) казва че не разпознава половината и функций, да не говорим, ако опитам да сложа по-стара версия - въобще не може да я запише. Други програми не може да докара до въвеждане на кода, на трети дава несъществуващи грешки...За тази боза говоря Ще опитам още веднъж формат С: Вече всичко е наред, явно бозата е била по-голяма от колкото съм мислел.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост