Jump to content

Имам проблем с видео карта

Препоръчан пост

Здравейте!Преди около година си купих ATI Radeon 9550 256mb 128bit несъм я клоквал.Но трябваше да преинсталирам Windows-a наскоро и нещо немога да оправя настройките на картата.Когато сложа драйвърите от сайта на АТИ(пробвал съм и с Омега)всичко на пръв поглед е нормално,но пусна ли някоя игра(играя най-вече серийте на Warcraft)-забива след това ми се появява черен екран,а след това VPU ecovery.Изчетох много теми по този въпрос но никое от предложените решения неми помага(пробвал съм:Agp na 4x,изключен VPU recover,изключени Ati Smart and Ati hot key poller-даже от това още по-зле стана,но нищо не ми помага.Моля ви ако имате някакъв съвет ,споделете го!Когато я купих пак имах подобни проблеми , но немога да си спомня как се оправиха....
Сподели другаде

Провери температурите на компонентите с EVEREST Ultimate и по-специално на видео картата, ако има датчик за температурата. Ако няма датчик и можеш да отвориш компютъра, го направи и виж дали вентилатора на картата се върти и доколко е загряла тя. Ако не можеш да си държиш пръста/ръката или държиш но пари много и/или вентилаторът не се върти, то най-вероятно картата прегрява. Ако вентилаторът се върти и картата е топла, но не и гореща, то проблемът може да е от някаква несъвместимост или софтуерен конфликт. Добре би било да се тества на друг компютър при това положение, ако имаш такава възможност. Освен това провери в Event Viewer (Start -> Run -> пишеш eventvwr -> ОК) за някакви грешки в раздели System и Application.

Кажи и останалите ти компоненти какви са и дали има овърклоквани такива.

P.S.: моля те, не заменяй букви с цифри.

Сподели другаде

Здравейте!Преди около година си купих ATI Radeon 9550 256mb 128bit несъм я клоквал.Но трябваше да преинсталирам Windows-a наскоро и нещо немога да оправя настройките на картата.Когато сложа драйвърите от сайта на АТИ(пробвал съм и с Омега)всичко на пръв поглед е нормално,но пусна ли някоя игра(играя най-веее серийте на Warcraft)-забива след това ми се появява черен екран,а след това VPU ecovery.Изчетох много теми по този въпрос но никое от предложените решения неми помага(пробвал съм:Agp na 4x,изключен VPU recover,изключени Ati Smart and Ati hot key poller-даже от това още по-зле стана,но нищо не ми помага.Моля ви ако имате някакъв съвет ,споделете го!Когато я купих пак имах подобни проблеми , но немога да си спомня как се оправиха....

Аз имам същата видео карта (само, че е с 128мб памет) и всички драйвери над Catalyst 7.6 ми правят проблеми. Пробвай да свалиш по-стара версия от сайта на ати.

Сподели другаде

Провери температурите на компонентите с EVEREST Ultimate и по-специално на видео картата, ако има датчик за температурата. Ако няма датчик и можеш да отвориш компютъра, го направи и виж дали вентилатора на картата се върти и доколко е загряла тя. Ако не можеш да си държиш пръста/ръката или държиш но пари много и/или вентилаторът не се върти, то най-вероятно картата прегрява. Ако вентилаторът се върти и картата е топла, но не и гореща, то проблемът може да е от някаква несъвместимост или софтуерен конфликт. Добре би било да се тества на друг компютър при това положение, ако имаш такава възможност. Освен това провери в Event Viewer (Start -> Run -> пишеш eventvwr -> ОК) за някакви грешки в раздели System и Application.

Кажи и останалите ти компоненти какви са и дали има овърклоквани такива.

P.S.: моля те, не заменяй букви с цифри.

Процесора ми е АМД Атлон 1.8 не е клокван,дъното е Biostar M7VIT (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio)Чипсет на дънната платкаVIA VT8377 Apollo KT400,със съпорт на 8х AGP.Картата на пипане не е топла мога да си държа ръката отгоре,вентилатора който сложих когато я купих и той си работи,незнам от какво ще е.Както казах по-горе след преинсталацията се прецака....става да се гледат филми,да се ровя из нета,но игрите забиват... Възможно ли да е от ОС-то?Хр сп2 е но е няква преходна версия от Хр към Виста-изглед на Виста и някои програми но изисквания на Хр.Не е тема.

Проверих и с Event Viewer на Application имаше споменато на няколко места Ati Smart.А на System само 1 за Ati hot key poller и то беше затова че е било пуснато.

Аз имам същата видео карта (само, че е с 128мб памет) и всички драйвери над Catalyst 7.6 ми правят проблеми. Пробвай да свалиш по-стара версия от сайта на ати.

Еми аз слагам драйвърите които са от диска а те са по-стари от 7.6,даже сега съм със 5.9 но пак имам проблем

Сподели другаде

Процесора ми е АМД Атлон 1.8 не е клокван,дъното е Biostar M7VIT (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio)Чипсет на дънната платкаVIA VT8377 Apollo KT400,със съпорт на 8х AGP.Картата на пипане не е топла мога да си държа ръката отгоре,вентилатора който сложих когато я купих и той си работи,незнам от какво ще е.Както казах по-горе след преинсталацията се прецака....става да се гледат филми,да се ровя из нета,но игрите забиват... Възможно ли да е от ОС-то?Хр сп2 е но е няква преходна версия от Хр към Виста-изглед на Виста и някои програми но изисквания на Хр.Не е тема.

Т.е. ползваш Windows самоделка? Това не е желателно. Възможно е точно заради това да имаш проблеми, ако създателят е вкарал някакви кофти оптимизации и/или настройки. Желателно е да си инсталираш нормален Windows.

Иначе DirectX най-новият ли е? Пробвал ли си с по-стари драйвери на дъното (макар да не би трябвало да е от това)? Имаш ли DAEMON Tools или Alcohol?

Сподели другаде

Т.е. ползваш Windows самоделка? Това не е желателно. Възможно е точно заради това да имаш проблеми, ако създателят е вкарал някакви кофти оптимизации и/или настройки. Желателно е да си инсталираш нормален Windows.

Иначе DirectX най-новият ли е? Пробвал ли си с по-стари драйвери на дъното (макар да не би трябвало да е от това)? Имаш ли DAEMON Tools или Alcohol?

Незнам дали е от Windowsa,защото преди когато я сложих бях със SP2 и пак правеше тези проблеми...имам деамон тоолс и директ Х е 9.0с....не би трябвало да е от захранване/дъно защото преди да преинсталирам вървеше нормално.

А забравих да спомена ,че с този Уиндоус когато слагам драйвърите ми излиза windows file protection и ми иска диска с windows SP2.....немога да си спомня дали излизаше това и преди с нормалния Уиндоус.

Сподели другаде

Можеш да пробваш да деинсталираш SPTD драйвера и да тестваш как ще се държи компютъра без него. С премахването му DAEMON Tools няма да може да функционира, но според мен си струва да се тества. Теглиш от тази страница SPTD v1.53 X86 (32 bit) (или 64 битовата версия, ако си с такава операционна система), стартираш и кликаш Uninstall, след което рестартираш и драйвера няма да го има. Инсталацията му е същата като деинсталацията, само че кликаш Install.
Сподели другаде

Можеш да пробваш да деинсталираш SPTD драйвера и да тестваш как ще се държи компютъра без него. С премахването му DAEMON Tools няма да може да функционира, но според мен си струва да се тества. Теглиш от тази страница SPTD v1.53 X86 (32 bit) (или 64 битовата версия, ако си с такава операционна система), стартираш и кликаш Uninstall, след което рестартираш и драйвера няма да го има. Инсталацията му е същата като деинсталацията, само че кликаш Install.

Еми виж сега,сложих Daemon tools-a и го uninstal-нах от старт менюто.След рес-а нищо не се оправи даже малко повече засичаше,сега пак ще пробвам да видя дали ще ме изхвърли.

Сподели другаде

DAEMON Tools е едно на ръка, то не е толкова важно. Важното е да премахнеш SPTD драйвера както съм описал.

От сайта който си ми дал свалих Демон тоолс-а не намерих друго и ми дава само инсталация ,а не деинсталация.

Сподели другаде

Здравейте имам следния проблем.Видео картата на PS ми е VIA/S3G UniChrome Pro IGP 64MB!Има ли някъде Драйвари за нея или ако знаете сайта на VIA от там да ги изтегля,на много игри графиката ми е лоша и много се дразня.Дайте СЪВЕТ!!!Благодяря предварително!!!
Сподели другаде

Страницата с драйвери на VIA е тук. Имай предвид обаче с тази видео карта не можеш да играеш много малко игри по принцип, а за новите можеш да забравиш, защото картата не само е вградена, ами и много слаба.
Сподели другаде

Май,май ще сменям дъното ,процесора и захранването(Fortron 350).Имам познат който е компутърен техник и ми каза ,че ще ми намери някво Asus дъно и Intel 2.66ghz процесор.От това би трябвало да си тръгне нормално :peace: :peace:
Сподели другаде