sgeorgiev Публикувано Декември 2, 2007 Report Share Публикувано Декември 2, 2007 Преди няколко дена си купих един LCD монитор ASUS 17 inc. за около 320 лв. Имам едни голям пробелм обаче и не знам дали е просто фабречен дефект или е софтуеарен проблем. Не ми изкарва цветовете както трябва. Ако може някой да ми помогне с програма или нещо подобно много ще му бъда благодарен ! Благодаря за обърнатото внимание Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Декември 2, 2007 Report Share Публикувано Декември 2, 2007 Какво разбираш под Не ми изкарва цветовете както трябва? Провери ли настройките на цветовете? Можеш да погледнеш в същия магазин друг такъм монитор как изкарва цветовете, както и да попиташ продавачите за евентуалния проблем. Те обикновено знаят. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sgeorgiev Публикувано Декември 2, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 2, 2007 Ми под фразата "Не ми изкарва цветовете" ... разбирам - сиво = жълтеникаво или бяло ... Вече направих това с магазина всички са такива ! А от настроиките на монитора нищо не се променя ! Нямаше и инсалационнен диск като отворих кутията ! Не разбирам , възможно ли е да е от графичната ми карта ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 2, 2007 Report Share Публикувано Декември 2, 2007 Имаш ли възможност да направиш снимка с цифров апарат или мобилен телефон? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sgeorgiev Публикувано Декември 2, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 2, 2007 http://joka.hit.bg/my-monittor.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 2, 2007 Report Share Публикувано Декември 2, 2007 Е, нали проблемът е с монитора? Как един скрийншот ще демонстрира къде е проблемът? Е, че мислете малко, де, мили потребители. Шотовете се правят на ниво операционна система, преди сигналът да е стигнал до монтиора (ако така ще е по-разбираемо обяснено), така че ако проблемът е в монитора, ни трябва снимка на самия него, а не скрийншот. Опита ли да регулираш температурата на цветовете от настройките на монтиора? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sgeorgiev Публикувано Декември 3, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 3, 2007 Мисля , че няма такава опция на монитора или ако има не я знам. Извинявам се за глупостта , не помислих логично ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 3, 2007 Report Share Публикувано Декември 3, 2007 Не вярвам да няма опция за регулация на температурата на цветовете - Color Temperature или подобно. Някъде из менюто трябва да е, но за жалост не мога да кажа точно къде, защото няма такъв монитор пред себе си. Стойностите трябва да са 6500 и 9300, които е хубаво да опиташ да смениш и да прецениш дали не е от това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sgeorgiev Публикувано Декември 3, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 3, 2007 Да оказа се прав има такава опция на монитора ... но ефекта е никакав ... в Color Temp има няколко раздела който са с различни настройки и ест. се вижда по различен (незадоволителен ефект). Има и за ръчна настройка на червен , зелен и син цвят съответно с букви : R - G - B , има и функция Skin Tone която не е достъпна. Възможно ли е проблема ми да е от видеокартата. Използвам GeForve 6200 ! Също имам съмнение , че гама настройките ми на са фред Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 3, 2007 Report Share Публикувано Декември 3, 2007 Най-добрият вариант, да разбереш дали проблемът е във видео картата или монитора, е да свържеш друг монитор към компютъра. Ако цветовете ти се струват наред, значи мониторът ти е проблемен. Ако и тогава не е както трябва, значи може би видеото скапва сигнала.И все пак ще е хубаво да приложиш снимка с цифров фотоапарат или мобилен телефон, за да видим какви са тези кофти цветове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sgeorgiev Публикувано Декември 4, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 4, 2007 Проблема е в монитора ... сложих стария си монитор и цветовете са изрядни ... за съжеление в момента не мога да приложа снимка но мисля , че проблема ми е в гамата цветовете Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 4, 2007 Report Share Публикувано Декември 4, 2007 В книжката към монитора може да пише как да върнеш настройките по подразбиране на монитора. Опитай.Моделът на монитора ще го драснеш ли най-накрая? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sgeorgiev Публикувано Декември 4, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 4, 2007 Ами най- интересното е , че като върна оригиналните настройки и цветовете са такива ... пък и в пакета на монитора не се вкл. книжка с инстр. освен как да го сваржеш с PC или пък как да го поставиш на поставката му ! Модерът на монитора е ASUS VB172 ! Най-интересното при мен е , че съм уеб дизайнер и в момента съм в застой поради този гаден проблем Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 4, 2007 Report Share Публикувано Декември 4, 2007 Това ще да е първият случай на монитор без инструкции, за който съм чувал. Или ASUS нещо яко сдават багажа, или откъдето си го купил нещо са сгафили.Освен да опиташ да включиш монитора към друг изход на видео картата (ако в комплекта с монитора има преходник). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Декември 4, 2007 Report Share Публикувано Декември 4, 2007 Я подай ми мале, тенката пушка.тенката пушка мале - кремаклийка... http://www.digitalbg.info/bgescom/e107_images/emotes/default/laser.gif Вече направих това с магазина всички са такива !След като са всички такива какъв е извода, бе юначе? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост