Jump to content

въпрос за видео карта на лаптоп Intel GMA 900?

Препоръчан пост

Здравейте!

След много дни изчетени мнения по форумите за избор на лаптоп най -после се спрях на този модел

Toshiba Satellite A200-1M4 New Model

Pentium® Dual-Core processor T2130 (1.86GHz, 1MB L2cache)/ 512+512MB (DDR2-667MHz)/ 120GB SATA (5400rpm)/ 15.4" WXGA TruBrite (1280x800)/ DVD Super Multi drive DL/ Intel GMA 900 up to 256MB (UMA)/ 56K/ LAN/ Wireless LAN (802.11b/g)/ Bluetooth/ 5-in-1 Bridge Media slot (SD™ Card, Memory Stick®, Memory Stick Pro™, MultiMedia Card™, xD-Picture Card™)/ TV-out/ IEEE 1394/ 4x USB 2.0/ Express Card Slot/ Win Vista Home Premium , Toshiba ConfigFree™, Connectivity Doctor/ 2 години международна гаранция/ 2.5kg

Това което не ми хареса е че прочетох едно мнение по-въпроса за видео картата а тя е Intel GMA 900 up to 256 MB

Та въпроса ми е ако някой може да ми каже за гледане на филми става ли тази карта или ще има проблем много ще съм ви благодарна за съветите защото 1400лв. е сериозна цифра за мен и после не ми се ще да съжалявам

заради този въпрос с видео картата съм се спряла и на този модел Lenovo 3000 N100

-CPU INTEL CENTRINO DUO 2 T5300 (1.73GHZ, 2MB L2 CACHE, 667MHZ)

-DISPLAY 15.4" WXGA VIBRANTVIEW

-RAM 2 GB DDR II

-HDD 120 GB SATA

-VIDEO NVIDIA GEFORCE FX GO7300 128MB

-DVD-RW DUAL LAYER

-WLAN 802.11 B/G, AC'97 AUDIO, FINGERPRINT READER

- WINDOWS VISTA HOME PREMIUM 32

-ТЕГЛО 2.87 КГ

-МЕЖДУНАРОДНА ГАРАНЦИЯ

Двата са на една и съща цена по характеристики Lenovo по ми допада но Тошибата ми е легнала на сърцето с изкл на видеокартата

Дайте мнение !!

Сподели другаде

Наистина е трудно да се прецени. По принцип Intel GMA са слаби видео карти. Забрави да играеш някакви сериозни игри с тях. Иначе за филми и офис работа са си напълно достатъчни. Ако въобще няма да се занимаваш с игри или триизмерна обработка, то не е проблем да се спреш на лаптоп с такава видео карта.

Другият лаптоп има далеч по-добра видео карта, двойно повече RAM и по-добър процесор. Не зная дали видео картата ще е важна за теб, но RAM паметта е хубаво винаги да е повече, особено на Windows Vista, който си смуче RAM като смок.

Лично според мен няма какво да му се мисли много, защото вторият лаптоп е изцяло по-добър като показатели от първия.

Сподели другаде