Jump to content

Проблем с USB Flash карта

Препоръчан пост

Ето значи какъв проблем ми се появи миналата седмица. Преинсталирах операционната система (Windows XP) на компютъра си и изведнъж се оказа, че чисто новата ми флаш памет не работи. Иначе казано, като я поставих в USB порта, компютъра я разпозна, инсталира я и ми изписа съобщение, че е инсталирана и готова за работа. Проблемът е че като отворя директорията My Computer, там излизат всички устройства без картата, така че не мога да я отворя.
Сподели другаде

Windows 2000 и Windows XP имат вградена поддържка на USB устройства. Чистият Windows XP поддържа до USB 1.1. От Service Pack 1 Windows XP си поддържа всички USB 2.0 устройства. Драйвери за USB са нужни за Windows 9x и МЕ.

Хубаво е тази флашка да се тества на друг компютър. Вижда ли се в Device Manager?

Сподели другаде

Благодаря за вниманието! Да-а-а, очаквах да има такъв въпрос. Може би трябваше да опиша по-подробно проблема. Тествах я на още четири компютъра и работи идеално. Между другото пробвах и други флаш карти на същия компютър - и те не се виждат. В Device Manager се виждат и на Disc Drives и на Universal Serial Bus Controllers. На всякъде ми показва, че всичко е наред. Дори я деинсталирах от Device Manager и след това пак я включих - инсталира се нормално, съобщава ми, че е инсталирана и готова за работа, но пак никъде не се вижда. Сигурно не съм пробвал всички варианти, но точно за това питам.
Сподели другаде

Дънната ти платка каква марка е?

При някои марки дънни платки има драйвер, който трябва да се инсталира.

Можеш също така да погледнеш настройките си в БИОС-а.

Само за инфо: Пробвал ли си да закачиш друго USB устройство (камера, фотоапарат, принтер, друга флашка...) за да се провери дали работи коректно?

Сподели другаде

• 1 month later...
Ето значи какъв проблем ми се появи миналата седмица. Преинсталирах операционната система (Windows XP) на компютъра си и изведнъж се оказа, че чисто новата ми флаш памет не работи. Иначе казано, като я поставих в USB порта, компютъра я разпозна, инсталира я и ми изписа съобщение, че е инсталирана и готова за работа. Проблемът е че като отворя директорията My Computer, там излизат всички устройства без картата, така че не мога да я отворя.

И аз се сблъсках със същия проблем. Срещам го на няколко места във форума, но никой не предлага решение. Всъщност какво точно става - флаша се разпознава, съответния драйвер се качва, но не се генерира номер на устройство. От шест флашки на пет става точно това. Шестата ми се чете незнайно как. Генерира си номер, заема си го, отваря експлоръра.

Като кача друго XP от CD (INFR@) също няма проблем - всичко чете. Със старата версия също, но с това XP (от октомври 2007-ма) с USB-та си е голям проблем.

Сподели другаде