boristsenov Публикувано Ноември 26, 2007 Report Share Публикувано Ноември 26, 2007 Ето значи какъв проблем ми се появи миналата седмица. Преинсталирах операционната система (Windows XP) на компютъра си и изведнъж се оказа, че чисто новата ми флаш памет не работи. Иначе казано, като я поставих в USB порта, компютъра я разпозна, инсталира я и ми изписа съобщение, че е инсталирана и готова за работа. Проблемът е че като отворя директорията My Computer, там излизат всички устройства без картата, така че не мога да я отворя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Ноември 26, 2007 Report Share Публикувано Ноември 26, 2007 Ако не се лъжа, трябва да инсталираш някакви USB Drivers Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 26, 2007 Report Share Публикувано Ноември 26, 2007 Windows 2000 и Windows XP имат вградена поддържка на USB устройства. Чистият Windows XP поддържа до USB 1.1. От Service Pack 1 Windows XP си поддържа всички USB 2.0 устройства. Драйвери за USB са нужни за Windows 9x и МЕ.Хубаво е тази флашка да се тества на друг компютър. Вижда ли се в Device Manager? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
boristsenov Публикувано Ноември 27, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 27, 2007 Благодаря за вниманието! Да-а-а, очаквах да има такъв въпрос. Може би трябваше да опиша по-подробно проблема. Тествах я на още четири компютъра и работи идеално. Между другото пробвах и други флаш карти на същия компютър - и те не се виждат. В Device Manager се виждат и на Disc Drives и на Universal Serial Bus Controllers. На всякъде ми показва, че всичко е наред. Дори я деинсталирах от Device Manager и след това пак я включих - инсталира се нормално, съобщава ми, че е инсталирана и готова за работа, но пак никъде не се вижда. Сигурно не съм пробвал всички варианти, но точно за това питам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 27, 2007 Report Share Публикувано Ноември 27, 2007 Провери дали дялът на устройството присъства в Disk Management - възможно е да няма зададена буква за този дял и затова да не се показва в My Computer. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
boristsenov Публикувано Ноември 29, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 29, 2007 Добре де и какво ако не присъства? Как да го накарам да се появи? И съответно ако присъства, но пак не се вижда? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Ноември 29, 2007 Report Share Публикувано Ноември 29, 2007 Дънната ти платка каква марка е?При някои марки дънни платки има драйвер, който трябва да се инсталира.Можеш също така да погледнеш настройките си в БИОС-а. Само за инфо: Пробвал ли си да закачиш друго USB устройство (камера, фотоапарат, принтер, друга флашка...) за да се провери дали работи коректно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Donsky Публикувано Януари 12, 2008 Report Share Публикувано Януари 12, 2008 Ето значи какъв проблем ми се появи миналата седмица. Преинсталирах операционната система (Windows XP) на компютъра си и изведнъж се оказа, че чисто новата ми флаш памет не работи. Иначе казано, като я поставих в USB порта, компютъра я разпозна, инсталира я и ми изписа съобщение, че е инсталирана и готова за работа. Проблемът е че като отворя директорията My Computer, там излизат всички устройства без картата, така че не мога да я отворя.И аз се сблъсках със същия проблем. Срещам го на няколко места във форума, но никой не предлага решение. Всъщност какво точно става - флаша се разпознава, съответния драйвер се качва, но не се генерира номер на устройство. От шест флашки на пет става точно това. Шестата ми се чете незнайно как. Генерира си номер, заема си го, отваря експлоръра. Като кача друго XP от CD (INFR@) също няма проблем - всичко чете. Със старата версия също, но с това XP (от октомври 2007-ма) с USB-та си е голям проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 13, 2008 Report Share Публикувано Януари 13, 2008 Подобни редактирани самоделки като нищо може и да създават проблеми, нищо че са уж само с добавени ъпдейти, IE7 и WMP11. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост