Brachi Публикувано Ноември 26, 2007 Report Share Публикувано Ноември 26, 2007 Имам много неприятен проблем с тази програма Ulead Video Studio 9.0. Тя е много лесна за използване и има много ефекти и затова я предпочитам, но като я стартирам и importna някай видеофайл, макар и малък, програмата излиза автоматично. Нещо се бъги. Отначало си мислех, че е от програмата, но се оказа че същия проблем е на лице с много от различните версии. Не вярвам да е от недостиг на памет, защото преди съм работил с Ulead Video Studio 8.0 и нямаше никакъв проблем, но тя беше инсталирана от един диск, който вървеше с фотоапарата, който си купих. За жалост загубих диска. Със всички други версии, които тегля от нета имам този тъп пробле. Програмата се затваря, когато си поиска, най често като импортвам видео. Общо взето малко съм на Вие с компютрите и ви моля за помощ. lookaround.gif Не ми се смейте ако проблема изглежда малко нелеп smile.gif Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 26, 2007 Report Share Публикувано Ноември 26, 2007 Възможно е да имаш някакъв проблем с кодеците. С какъв пакет кодеци си и какви файлове импортираш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Brachi Публикувано Ноември 26, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 26, 2007 Благодаря за отговора. Кодеците са K-Lite Mega Codec Pack 3.4.5. А файловете, които импортвам са най-обикновенни AVI - файлове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Ноември 26, 2007 Report Share Публикувано Ноември 26, 2007 Лично за кодеци бих ти препоръчал версия 3.30 или последната версия - 3.57, заради по-хубавата версия на ffdshow, която имат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Brachi Публикувано Ноември 27, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 27, 2007 Аз не мисля, че като си сменя кодеците ще се оправи проблема. Но ако изпадна в крайно отчаяние съм готов и на смяна. Много е тъпо така като дори и не мога да предположа кое може да предизвика проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 27, 2007 Report Share Публикувано Ноември 27, 2007 Лично за кодеци бих ти препоръчал версия 3.30 или последната версия - 3.57, заради по-хубавата версия на ffdshow, която имат. Хммм, "хубава версия на ffdshow" ми звучи като "светъл мрак", "студена лава", "полезни токсични отпадъци" и др. Аз не мисля, че като си сменя кодеците ще се оправи проблема. Но ако изпадна в крайно отчаяние съм готов и на смяна. Много е тъпо така като дори и не мога да предположа кое може да предизвика проблема.Също е и тъпо да не пробваш предложенията, които ти се дават, защото така доникъде не се стига. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Ноември 28, 2007 Report Share Публикувано Ноември 28, 2007 Много е тъпо така като дори и не мога да предположа кое може да предизвика проблема. Можеш да провериш в Event Log какво се е случило с програмата. там обикновено се дава информация какво е предизвикало спирането на дадена програма или процес или дори това - защо антивирусната ти не се е обновила. И както спомена Night_Raven трябва да се пробва, иначе проблема няма да може да се открие...Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
joro_filipov Публикувано Януари 2, 2008 Report Share Публикувано Януари 2, 2008 (Редактиран) Така. Може аз да отговоря. Аз имам (имах) същият проблем. Първо си помислих, че е от версията(10), макар че с нея бях направил 2 или 3 нормални DVD филма без проблем и си мислех, че съм намерил ПРОГРАМАТА. Обаче, тъкмо започнах нов проект и ... същият проблем. Смених версията - проблема остана. Преинсталирах уиндоуса - проблема остана. Смених компютъра (така или иначе щях да го правя ) - проблема остана. И сега като се замислих, след прочетеното тук, мисля, че наистина проблема се появи след обновяването на кодек пакета, заради невъзможноста да се плейне един пресен филм. Та току що махнах де що имаше кодек по компютъра и изпробвах 11 версия - отново съм доволен, само че пак ще трябва да качвам кодеци, защото половината материал не се вижда! Да, сега се сетих, че и мувимейкъра се държеше така. Та това е, само дето сега се чудя кой пакет да сложа. Дайте съвет и дано съм бил полезен! Сега намерих това БЛАГОДАРЯ НА Night_Raven! Все още всичко работи чудесно. Само ако може медиа плеър класик да е вграден. Браво и пак благодаря! Дано и на Brachi му се реши проблема. Редактиран Януари 2, 2008 от joro_filipov Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Brachi Публикувано Януари 16, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 16, 2008 От кодеците е да. Благодаря за отговорите на всички ви. ОКазахте се прави. Сега съм си сложил K-Lite 3.30 и всичко се оправи, въпреки че преди бях с по-висока версия. Програмата си върви. Но сега има друг проблем. На някои от импортнатите филмчета в проекта, в началото на фрейма се показва един надпис WARNING: nothing to output bframe decoder lag, но само на някои от клипчетата. Много е неприятно, защото това съобщение за грешка се показва и когато проекта е екстрактнат във видео файл. Показва се само, за части от секундата. Интересно е, че този проблем се появи ей така изневиделица. Едитвах си филмчето няколко дни и тъкмо като вече беше готово за екстракт се появи на места този тъп надпис. От тези кодеци-модеци вече ме заболя главата. Хич не ги разбирам. Ако някой има познания по този въпрос, ще съм благодарен ако пише. Така и другите useri-looseri, който са малко на Вие с копютрите ще могат да се справят с подобни, сигурно елементарни за някои хора проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 31, 2008 Report Share Публикувано Януари 31, 2008 А записаните AVI файлове, като ги пуснеш в някой нормален плеър, появява ли се това съобщение? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
djbooth Публикувано Февруари 1, 2008 Report Share Публикувано Февруари 1, 2008 Никакъв проблем не са кодеците, самата програма UleadVideoStudio си е за изхвърляне. То с лесния и елементарен софт така става. Единствено може да се снема от DV камера що годе ( въпреки че и там имам забележки ) с нея, и то на HDD-то само, в DV формат ( AVI ). Не директно върху DVD диск, тогава резултата е отвратителен. Има достатъчно други инструменти с които да си го направим в MPEG2 и да компилираме самото DVD. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sslavtchev Публикувано Февруари 1, 2008 Report Share Публикувано Февруари 1, 2008 Привет. И аз имах подобен проблем, но версията на Ulead беше 11+. При импортиране на DVD даваше грешка в един dll, но не му помня името. Проблема се реши когато намерих въпросния dll фаил в интернет и замених стария. По принцип при кракване се получава при тая програма. А какъв е файла дето го импортираш? До колкото помня весии от 10 на горе могат да импортират VOB, а версия 11 няма никакъв проблем с VRO файлове. Опитай да си сложиш последната версия от сайта на Ulead. Има достатъчно гратисен период за тестване. Ако може побликувай 1 принт скрийн на проблема за да видим какво точно. Аз минах на Nero 8. Откакто си реших проблема с аудиото вече всичко е наред. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bonboncho Публикувано Февруари 6, 2008 Report Share Публикувано Февруари 6, 2008 Да ви светна само тука специалистите, че тия кодек пакове дето ги ползвате ви засират компютрите и за това не ви работят програмите. Друг е въпроса, че пък други специалисти като вас правят клипове с някакви никому неизвестни кодеци от там започват хората да търсят под вола теле. Всичко работи перфектно само със стандартните кодеци - DivX, XviD, AC3 filter и новопоявилия се стандарт за висококачествено видео x264 . Така че махайте тия к-лайт лайна и си ползвайте медийните програми със здраве. Успех Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
joro_filipov Публикувано Март 12, 2008 Report Share Публикувано Март 12, 2008 Никакъв проблем не са кодеците, самата програма UleadVideoStudio си е за изхвърляне. То с лесния и елементарен софт така става. Единствено може да се снема от DV камера що годе ( въпреки че и там имам забележки ) с нея, и то на HDD-то само, в DV формат ( AVI ). Не директно върху DVD диск, тогава резултата е отвратителен. Има достатъчно други инструменти с които да си го направим в MPEG2 и да компилираме самото DVD. Бих казал, че не си прав! Досега съм спретнал около 5 филмчета(домашни-по около 1.5 часа) и всичко е перфектно, омазаха се нещата след инсталирането на поредните кодеци, които бяха необходими за гледането на прясно свален филм. След деинстал, почистване и инстал на Night_Raven кодек пак всичко си застана на място! Няма отказване от Ulead - все пак на час прихванато видео от miniDV само 10-15 загубени фрейма си е супер! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Март 17, 2008 Report Share Публикувано Март 17, 2008 Бих казал, че не си прав! Досега съм спретнал около 5 филмчета(домашни-по около 1.5 часа) и всичко е перфектно, омазаха се нещата след инсталирането на поредните кодеци, които бяха необходими за гледането на прясно свален филм. След деинстал, почистване и инстал на Night_Raven кодек пак всичко си застана на място! Няма отказване от Ulead - все пак на час прихванато видео от miniDV само 10-15 загубени фрейма си е супер!Доста време съм работил и Ulead Video Studio и възможностите и за обикновения потребител са повече от добри.Програмата има наистина лесно за работа меню, не е объркващо (в стил Premiere), изисква елементарни познания за работа и ако не случиш на калпав ffdshow (убеден съм че има такива /пример K-lite codec pack 3.75/, новата версия (3.80) не е за препоръчване, освен ако не ви тръгва някой филм....) - работата и удоволствието се съчетават чудесно в тази лесна за обработка на цифрово ( и не само) видео. ПП Проблемите с разни кракнати версии не се коментират. То си е повече от ясно, че кракнат файл/библиотека ВИНАГИ водят до проблеми... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост