andreihtv Публикувано Ноември 24, 2007 Report Share Публикувано Ноември 24, 2007 Имам CD-записвачка LG - HL-DT-ST CD-RW GCE-8524B.Ползвах я с НЕРО 5.Появи се надпис на монитора,че му е изтекъл лиценза/или нещо в този смисъл,не го запомних точно/.Имах проблем при деинсталацията,отказваше да деинсталира Nero Mix и Nero Media Pleer.Сложих НЕРО 8.1.1.0.Сега имим проблем със записвачката.Иконата й изчезва и се появява сама.Опитах да запиша филм,но отказа на различна скорост и на различни дискове.Влязох във Свойства и показва следното-на GENERAL-LOKATION 0(0) ; НА DRIVER - ROLL BACK DRIVER -No driver files have been backed up for this device.В Driver Files Details от шест файла срещу два няма отметка,и когато ги маркирам,срещу Digital Signer пише No Digitally Signed.Не знам какво трябва да направя,доста съм назад с компютрите.Имам диска с драйверите на записвачката,ако проблемът е в тях,но бих искал да ми обясните и как да ги деинсталирам/инсталирам . Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 24, 2007 Report Share Публикувано Ноември 24, 2007 Добре ще е да кажеш с каква операционна система работиш, включително и версията.Това, че в свойствата пише GENERAL-LOKATION 0(0) ; НА DRIVER - ROLL BACK DRIVER -No driver files have been backed up for this device е нормално, нямаш повод за притеснения.Публикувай един screenshot от раздела Driver Files Details, за да видим кои са неподписаните драйвери. Можеш да публикуваш и един списък на автоматично стартиращите се процеси от Autoruns, без тези на Microsoft, както е описано в това мнение, например. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 25, 2007 Report Share Публикувано Ноември 25, 2007 За записвачката не са нужни драйвери. Опитай да деинсталираш Nero, като почистиш след това с Nero CleanTool (899KB). След това виж дали иконата ще се появява и скрива. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
andreihtv Публикувано Ноември 27, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 27, 2007 Добре ще е да кажеш с каква операционна система работиш, включително и версията.Това, че в свойствата пише GENERAL-LOKATION 0(0) ; НА DRIVER - ROLL BACK DRIVER -No driver files have been backed up for this device е нормално, нямаш повод за притеснения.Публикувай един screenshot от раздела Driver Files Details, за да видим кои са неподписаните драйвери. Можеш да публикуваш и един списък на автоматично стартиращите се процеси от Autoruns, без тези на Microsoft, както е описано в това мнение, например.Изпращам скрийншотовете.До момента не съм ползвал компютъра и не знам има ли промяна в поведението му. Пропуснах - системата е Майкрософт Уиндоус ХП Профешънъл . версия 2002 Сервис Пак 2 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 27, 2007 Report Share Публикувано Ноември 27, 2007 Файловете pfc.sys и PxHelp20.sys се инсталират от най-различни програми, които поддържат запис на дискове като допълнителна функция - софтуер за редакция на графични, видео и аудио файлове, DVD плеъри и други. Възможно е тези драйвери да конфликтират по някакъв начин с някой друг драйвер или програма и това да създава проблема с изчезващите устройства. Директното изтриване на тези файлове обаче може да спре работата на устройствата съвсем, ако не се премахнат от регистратурата. Ако ти се занимава да пробваш да ги махнеш и не те бърка, че няма да можеш да записваш дискове със странични програми (отново: не става въпрос за специализирани програми за запис като Nero например), то има 2 начина. Ако ползваш System Restore, можеш да си направиш точка на възстановяване за всеки случай. Първият е по-фин, но и малко по-сложен:1) Start -> Run -> пишеш regedit -> OK;2) разкланяш дървовидната структура по следния образец: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}; кликайки на последния ключ, вдясно трябва да се появят стойности;3) кликаш с десния бутон върху ключа и избираш Export, след което си пишеш име на файла и го запазваш някъде, в случай, че нещата се оплескат още повече;4) в дясната част на прозореца кликаш два пъти върху LowerFilters и изтриваш стойностите за pfc.sys и PxHelp20.sys, като изтриваш и редовете им, за да няма празен ред5) разкланяш дървовидната структура по следния образец:HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services6) ако в папка Services има ключове pfc и/или PxHelp20, ги изтриваш;7) отваряш папка C:\WINDOWS\system32\drivers и изтриваш въпросните файлове - pfc.sys и PxHelp20.sys (можеш да им направиш резервни копия някъде за всеки случай);8) рестартираш компютъра и се надяваш всичко да е наред. Така трябва да се отстранят само кофти филтрите. Ако не ти се занимава, има и по-директен подход - изтриване и зануляване на филтрите с помощта на XP_CD/DVD-Fix (6.8KB). Теглиш архива, разархивираш файла вътре, стартираш го и кликаш бутон Repair, след което рестартираш. Този метод е по-бърз, но може да се наложи да си преинсталираш програмите за запис на дискове, заради което и описах първо другия метод. Също така, ако първият метод не сработи и влоши нещата, можеш да преминеш към втория, който би трябвало да оправи положението. Относно картинката със стартиращите се приложения, там виждам някои шпиончета - ClockSync и Webrebates, които ще е много добре не само да махнеш от стартиращите се приложения, но и въобще, като сканираш с някоя антишпионска програма.Има и безопасни, но според мен ненужни процеси, като Adobe Reader Speed Launch, BgMonitor, Microsoft Office OneNote, NeroFilterCheck и може би WeatherCast (не знам какво точно стартира, така че сам прецени).NWEReboot би трябвало да принадлежи на Nero и би трябвало да можеш да си го изключиш също без проблем.UnicsGo нямам грам идея какво е. Google също не казва почти нищо, така че моят съвет е да си го изключиш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
andreihtv Публикувано Ноември 29, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 29, 2007 Благодаря за отговорите.Времето ми е доста ограничено и до момента само деинсталирах Неро и почистих с Неро КлийнТул.Досега иконата не е изчезвала,но не съм инсталирал още друга програма за записване.Прегледах в Гугъл някои материали за шпионските програми и попаднах на много антишпионски,като всеки хвали своето.Препоръчайте ми някоя от безплатните,която да върши качествена работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 29, 2007 Report Share Публикувано Ноември 29, 2007 Spybot - Search & Destroy, AVG Anti-Spyware Free и a-squared Free са все добри програми за почистване на spyware и adware. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
fRednik Публикувано Декември 2, 2007 Report Share Публикувано Декември 2, 2007 Нека не отварям нова тема. (Първо - благодаря на Night_Raven за чудесната статия за драйверите, която ме "повика" тук. И поздравления за "Правилата за ползване", особено за първото!) Имам въпрос и надежда за полезен съвет, макар и слаба. Вчера заран Женералът заповяда: отиваме да купим DVD за лаптопа! Никога преди това не беше ставало реч за такова нещо. Всичките ми напъни да я разубедя - тая тъй не става, чакай малко да проуча, има десетки модели с разни възможности и ограничения, подробности, спецификации, в края на краищата разни цени и доставчици - се провалиха. Както обикновено. Какво толкоз има да му мислиш, кога е било човек тебе нещо да те помоли, та да разчита... Нейсе, отидохме в първия магазин и "избрахме" внезапно едната от двете външни записвачки, които имаха. До обед всичко беше "готово" и можехме спокойно да се прехвърлим в хипермаркета и да има половин-един час време да си подбира тоалетно мляко. Вечерта като опитах да инсталирам придобивката, се оказа, че не върви под 98, с какъвто е споменатият лаптоп, нито под Linux. Само под NT-системите (даже от 2к нагоре). Освен това иска според спецификацията P III 1G и 256 M памет - мечта далечна. И сега какво? Ако се изключи инсталиране на нов уиндоус, защото машинката е слаба, дали има надежда да се намери някакъв драйвер? Или направо да се връщам в магазина? Това е въпросът. Устройството е LG модел GSA-E50L (Slim Portable External Super Multi DVD). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 2, 2007 Report Share Публикувано Декември 2, 2007 Какви са точно показателите на лаптопа и как точно не върви под Windows 98? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Декември 2, 2007 Report Share Публикувано Декември 2, 2007 Евентуално ми идва като идея да пробваш да инсталираш Unofficial Windows 98 SE Native USB Drivers (NUSB) 3.3 Трябва да имаш в предвид, че се неофициални (демек не са поддържани от Microsoft, а авторът, който ги е направил не носи никаква отговорност за евентуални вреди от използването им). Инструкции за инсталиране - от device manager премахни всички контролери на usb, usb устройства и неразпознати устройства. Изключи всички usb устройства вързани към компютъра. Инсталирай NUSB и рестартирай. След рестарта, като (ако) намери нови usb устройства рестартирай отново. И за вески случай може да запиши някъде по-важната информация, че нищо не се знае. Иначе аз съм го инсталирал и не съм имал проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
fRednik Публикувано Декември 2, 2007 Report Share Публикувано Декември 2, 2007 Какви са точно показателите на лаптопа и как точно не върви под Windows 98? Самият лаптоп си върви добре, но записвачката не е предвидена за него и за Win98. Изисква (мин.) - Pentium III 1 GHz, - 256 MB RAM, - 2 GB HD, - USB 2, - Win 2k. Всичко на лаптопа е под това: - IBM ThinkPad 600, - Pentium II 263 MHz L2 512 kb, - RAM 96 MB;- HD 2 parts x 2 GB, - USB 1.0, - Win 98 SE. Изобщо не "забелязва" новото устройство. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
fRednik Публикувано Декември 2, 2007 Report Share Публикувано Декември 2, 2007 Евентуално ми идва като идея да пробваш да инсталираш... Nicky, това отговор на моя въпрос ли е? - да не стане грешка. Ако е тъй, благодаря, изтеглих програмата и ако потвърдиш, ще опитам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Декември 2, 2007 Report Share Публикувано Декември 2, 2007 Nicky, това отговор на моя въпрос ли е? - да не стане грешка. Ако е тъй, благодаря, изтеглих програмата и ако потвърдиш, ще опитам.Ами да, програмата добавя поддръжка за USB устройства за 98, надявам се да помогне и на теб. Само вземи в предвид, че не е официална, не съм имал проблеми с нея, но все пак да предупредя Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
fRednik Публикувано Декември 2, 2007 Report Share Публикувано Декември 2, 2007 Ами да, програмата добавя поддръжка за USB устройства за 98, надявам се да помогне и на теб. Само вземи в предвид, че не е официална, не съм имал проблеми с нея, но все пак да предупредя Благодарско, ще опитам! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
fRednik Публикувано Декември 8, 2007 Report Share Публикувано Декември 8, 2007 Nicky, да докладвам резултата. Да, стана работата! Но все пак не съвсем. Сработи пълноценно като CD четящо и пишещо, но като DVD само четящо. Всъщност доста странно. При опита ми да запиша DVD Nero правилно идентифицира поставения диск като тип DVD, но заявявайки, че изисква CD - и го изплю. Повторих - пак същото. А странното започва тепърва. В магазина, откъдето го бях купил и където в края на краищата се наложи да го върна, хората направиха нов опит - с друг диск-оригинал, но със същия лаптоп и софт. И записът за моя изненада успя! Само че после не можа да си го прочете! За мен е необяснимо. Но както и да е, приеха ми го обратно и с проблема се свърши. Пиша горното, за да е полезно на когото му потрябва. И специално да ти благодаря и на Night_Raven и също на екипа на магазин Plesio - както и друг път, те са изключително любезни и отзивчиви, никакви неприятности не ми създадоха, приеха веднага обратно продадената си стока без да е дефектна и без да имат някаква вина. И СЛЕД това правихме описания експеримент! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост