Wanted Публикувано Ноември 24, 2007 Report Share Публикувано Ноември 24, 2007 Е, ако това наистина е задача за четвъртокласници значи със сигурност си объркал условието. Бая се помъчих, но не можах да я реша... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
blood Публикувано Ноември 24, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 24, 2007 Мне, грешка няма Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gala Публикувано Ноември 24, 2007 Report Share Публикувано Ноември 24, 2007 ... това са задачи за четвъртокласници... - Шегуваш се?!!! :D Ти ще ни комплексираш бе човек. Как е възможно ние да се мъчим от вчера, а деца да могат да ги решават? :haha: Но това ме навежда на една друга мисъл: щом е за толкова малки деца, означава че и условието трябва да е доста просто. Надали те биха могли да съставят сложни уравнения за да стигнат до някаква логика и липсващото число. А просто ние се забиваме на много дълбоко ( аз честно да си призная вчера бая я мислих). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Ноември 24, 2007 Report Share Публикувано Ноември 24, 2007 Брей, зарибихте ме и мен!Спретнах набързо нещичко и намирам логика. Нали съм с нестандартно мислене- може пък да съм измъдрила нещо.Ето какво реших:Според мен липсващото число е 11.Логиката е следната:Първи ред го представям като 7 х 7 ; 5 х 5 ; 3 х 3 / всяко число, умножено по себе си /Втори ред го представям така: 7 х 3 ; 5 х 3 ; 3 х 3 / всяко число умножено по три/Трети ред го представям така: 7 ; 5 + 4 ; 3 + 8 / основата в първи квадат; основата за втори +4 като прогресия през четири; основата за трети + 8/ т.ест 7+0 > 5+4 > 3+8Просто като изхождам от зададените числа стигнах до този извод. 49 25 921 15 97 9 11 Това трябва да е попълнената таблица според мен. Успех!И пиши като разбереш отговора.Ако измъдря нещо дрлуго ще пиша. http://img61.imageshack.us/img61/2783/9999999hi4.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
blood Публикувано Ноември 24, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 24, 2007 - Шегуваш се?!!! Ти ще ни комплексираш бе човек. Как е възможно ние да се мъчим от вчера, а деца да могат да ги решават? Но това ме навежда на една друга мисъл: щом е за толкова малки деца, означава че и условието трябва да е доста просто. Надали те биха могли да съставят сложни уравнения за да стигнат до някаква логика и липсващото число. А просто ние се забиваме на много дълбоко ( аз честно да си призная вчера бая я мислих).Майка ми утре има изпит, учи за детска учителка /за втори път, че предния последната година е прекъснала/, а това е математика за ДО четвърти клас. danina, а нашето решение по-горе как ти се струва? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Ноември 24, 2007 Report Share Публикувано Ноември 24, 2007 Ами напрактика сте стигнали до същите числа, но не разбирам защо е нужно в единия ред да се повдига на квадрат, в другия да се умножава по някакво си число, а в третия да се събира.Мисля, че решението, което предложих има логика и по хоризонтала, и по вертикала. Така мисля.Вие сте стигнали до същите числа, но не намирам логиката. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
blood Публикувано Декември 4, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 4, 2007 Даскалката или както я водите в университета, казала, че щом сме я решили е правилен отговорът и нищо повече не казала, била няква гадна. А в учебниците отговорът бил даден като 9, дали? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Декември 4, 2007 Report Share Публикувано Декември 4, 2007 Дъщеря ми е в трети клас. По математика имат следната задача:Начертайте една права линия. Начертайте още една права линия. Начертайте една отсечка с дължина 41 мм. Вземете капачка от шише и очертайте контура й. Каква линия получихте ? хем и хем Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост