Jump to content

Помощ за задача

blood

Препоръчан пост

За утре имам да реша тази задача, която е по-долу. Да открия липсващото число и по каква логика то е там, моля за помощ :>

http://i.data.bg/07/11/23/676585_orig.jpg

Числата в същия ред са:

49 25 9

21 15 9

7 9 -

Сподели другаде

Аз намирам само лека логика за всеки ред отделно... но за целия квадрат все още не

72 52 32 ( квадрати на нечетни числа )

21 15 9 ( през 6 )

7 9 11(през отново нечетни ... )

Но както казах логика между другите числа ( примерно надолу 49 - 21 - 7 ... не мога да намеря .. )

Сподели другаде

Ми то не е уточнено дали трябва да има логика хоризонтално ,вертикално или и в двете посоки.Та и аз досега се чудех на къде да я търся.

Tрябва да се открие числото просто и да се уточни каква е логиката, изглежда ще е нещо лесно, но..

Сподели другаде

Ако е така - не е точно дали търсим логика вертикално, или хоризонтално, или в целия квадрат;

Ако всяка редица е сама за себе си, това значи,че IVAN я е решил. Ама ти кажи, като разбереш да знаем .

Сподели другаде

За утре имам да реша тази задача, която е по-долу. Да открия липсващото число и по каква логика то е там, моля за помощ :>

http://i.data.bg/07/11/23/676585_orig.jpg

Числата в същия ред са:

49 25 9

21 15 9

7 9 -

Хубаво ги бях подхванал, ама нещо не се получи. Както каза Иван за първия ред:

72 52 32 ( квадрати на нечетни числа )

Втория ред като го разделим на 3 се получават същите числа: 7,5,3

Ама за третия ред не можах да го измисля :(

Моята логика, обикновено е леко странна, така, че не се чудете на глупостите ми :haha:

Редактиран от Aragorn(Elesar)
Сподели другаде

логиката на 2 - 3 - 4 -> за всеки ред, поне аз виждам.

за числата 7 - 5 - 3 м/у 1 и 2 ред виждам

но в трети ред, тези числа ( 7 - 5 - 3 ) са в обратен ред, в което аз поне не виждам логика ...

От любопитство: "изпит в университета", кой университет, какъв изпит и от решаването на тая задачи - какво зависи(ако е лично и решиш не казвай ).

И няма ли накрая, след изпита, "учителя" да каже, решението и логиката ...

Сподели другаде