Jump to content

Проблеми с АДВЕНТ

s.virovsky

Препоръчан пост

Имам настолен РС Адвент Т9101 с WINDOWS XP HOME EDITION, който се ползува от съпругата ми в неиното обучение. За 2ри път се случва един много неприятен проблем, а именно:

След като пише текст и натисне Ентер за да иде на долен ред, буквите в реда се раздалечават, текста се маркира, курсора изчезва. На практика всичко се блокира. Чрез CTRL+ALT+DEL не може да се извика Task Manager за да се излезе от работата. Рестартирането въви добре но когато се кликне върху някоя икона на екрана се маркират всичките икони и на практика се блокира отново. Същото важи и ако се опита да се отвори един фаил, т.е. маркират се всички фаилове. Опитах със SYSTEM RESTORE но то въобще не се ресторва. Опитах и като смених датата с предишна или бъдеща. Използувах и една програмка на диск "Error Guard" коиято намери 67 грешки но и след като ги фиксира пак не тръгна. На практика не може и да се иползува и Control Panel. Пробвал съм и да оставя РС без ток за няколко часа, но и това не помогна. Първият път си се оправи сам след като стоя изключен 2 часа, но преди това съм го държал и повече по време на проблема. Защитата на РС е чрез "Free AVG". ОС е оригиналната и легална и не е извършвано преинсталиране.

Компютрите не са ми най-силната страна затова Ви моля да ми помогнете със съвет.

Сподели другаде