nakata Публикувано Юни 15, 2006 Report Share Публикувано Юни 15, 2006 Точно така,nakata !Явно това ще е борбата,но внимавай къде ще занесеш записа-сещаш се,че тези,някъде,може би се отчитат ! Най-добре до някоя медия,или линка,който съм дал по-горе ! Да мерси за съвета. Знам че ще е трудно но аз ще го измисля как ще стани. Аз ще им дам копие а оригинала ще е в мен. Така че няма начин работата е сериозна. Най вероятно ще ми предложат пари да си мълча но за нищо на света не бих го направил. С риск да си имам големи неприятности ще се боря до край. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Филипов Публикувано Юни 15, 2006 Report Share Публикувано Юни 15, 2006 Качи го някъде и дай линка във форума. Така ще има много трудноустановими копия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BO6KO Публикувано Юни 15, 2006 Report Share Публикувано Юни 15, 2006 Чакайте ,сега ! Че има такива неща,има-както се казва,във всяко стадо си има мърша , но че и сами спомагаме за развитието на корупцията,и това е така ! Значи,не свети фара,караш с превишена скорост,правиш се на "джигит",а като опре до кокала-полицайте били такива и онакива !http://nocorr.mvr.bg/ - търсете си правата,не предлагайте подкупи,спазвайте Правилника за движение,и когато това стане масово явление,нещата ще се понаместят !Има камери,има цял сектор в МВР,за борба с корупцията в самото МВР,има и възможност,да се снима и слуша полицейски патрул,от доста голямо разтояние,остава и самите граждани,да са по-дейни в тази насока,и постепенно ще се отсеят зрънцата.Може на този етап,да изглежда наивно всичко това,но Ви уверявам,че до година-две,нещата коренно ще се променят !Знам че е е не е правилно,но не е ли по-лесно да дам 10-20 лева и да си спестя куп неприятности като знам че съм виновен? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dieZel Публикувано Юни 16, 2006 Author Report Share Публикувано Юни 16, 2006 nakata , много внимавай в това ти начинание. Казвам ти го като човек, на когото половината му семейство и приятели са бивши и настоящи полицаи. Пари няма да ти предложат най-вероятно - напротив. Ако усетят, че става напечено за тях много вероятно е да се опитат да те притиснат по други начини. Например, ще ти скалъпят някакво обвиниение, а ти ходи доказвай, че нямаш сестра...Много е важно в този случай на кого ще попаднеш там, т.е. дали този служител ще е в "кюпа" или не. Предполагам, че всичко това на теб ти е пределно ясно, но все пак ако имаш възможност се насочи към възможно най-високопоставения до когото можеш да се добереш. Миналата година ни откраднаха едната служебна кола. След като изпратихме гневни писма до половината институции в България се случи "чудо" - взеха, че я намериха. Защо обаче трябваше да се стига до там?Успех в начинанието ти! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Neuton Gimic Публикувано Юни 16, 2006 Report Share Публикувано Юни 16, 2006 (Редактиран) Абе мен едно не ми е ясно и ми е странно: В петък, в един и същ ден, на мен и на мой приятел ни взеха талоните за две коренно различни нарушения:1. На мен - неправилно паркиране, вдигане с паяк - 30лв. + 30 лв. акт = 60 лв.2. На него - превишена скорост 20км = акт 10 лв. Значи каква е логиката - аз щото седя мирно и кротко отнасям общо 60лв., но ако съм превишил скоростта и мога да претрепя някого - 10 лв. ? Да не коментирам че паркирам от 3 месеца на това място, но тогава бях паркирал по близо до главната улица и търновския номер веднага е привлякъл вниманието! Главоболието обаче е друго - предвижването на актовете между отделните КАТ-ове отнеме повече от 28 дена, т.е. трябва да се явяваш поне 2 пъти, за да си получиш акта. Аз като си сложа и пътните за ходене до Търново, на мен едно такова вдигане с паяк ми излиза 100лв. Е, кажи как тогава да им викам "Пишете ми акт, пишете ми акт"! Редактиран Юни 16, 2006 от Neuton Gimic Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Юни 16, 2006 Report Share Публикувано Юни 16, 2006 щом като са ти взели талона в друг град, прибираш се удома, отиваш в полицията и казваш че си загубил талона. Оттам ти вадят нов за 2-3 работни дни. Пък твоя талон, я дойде, я не! Обикновено идва след 1-2 месеца, а пък непотърсените талони (по-принцип) отиват в едни прашни архиви! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Neuton Gimic Публикувано Юни 16, 2006 Report Share Публикувано Юни 16, 2006 Ама....какво ще стане тогава с акта? Той нали идва прикачен към акта? Предполагам правят някакви справки и виждат кой акт на кого трябва да се прати? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Diabolik Публикувано Юни 16, 2006 Report Share Публикувано Юни 16, 2006 Днес имах една случка с кат. накарах го да се откаже от акта който ми бе съставил. Същата, която разкаха снощи по една ТВ. Не вярвах, че точно на мен, да ми се случи, точно тази случка, но неведоми са пътищата полицейски. Гордея се че се подиграх така и унижих така катаджията. На цариградското ме спря. При ограничение 80 летях със 140. Написа ми акта с 15 правописни грешки, 3 от които в името ми. С червен химикал му коригирах правописните в акта грешките и отдоли написах: полицаят, съставил този акт е очевидно неграмотен. Не приемам отчетената от него скорост от радара, може да я е отчел грешно поради неграмотността си. Върнах му акта и тръгнах. Един приятел в Бургас също се подигра с кат-аджия. Спрял го за превишена скорост. Нашия си рекъл ще го скапя каквото и да стане. Поискал калибровъчният протокол за годност на радара, и го шах-матирал с пешката. много се накефих, на тая история. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Neuton Gimic Публикувано Юни 17, 2006 Report Share Публикувано Юни 17, 2006 Ами щом сме тръгнали да даваме идеи за противодействие срещу КАТ, ето една от мен: Полицаите ползват един лист индиго за поне 30 акта. Погледнете си внимателно копието от акта - винаги има думи, които не се четат. Накарайте полицая да ви напише нов акт, тъй като предишния не се чете - голям е шансът да теглят една майна и да ви пратят да си ходите, щото изпускат другите риби. Е, това за по-дребни нарушения, за по сериозни не действа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Diabolik Публикувано Юни 17, 2006 Report Share Публикувано Юни 17, 2006 тоя сектор - nocorr.mvr.bg е за заблуда на хората. МВР имат прекрасен източник на финанси, и не биха си го спрели, каквото и да става, за това записа масово до всички медии! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост