pranjev Публикувано Ноември 21, 2007 Report Share Публикувано Ноември 21, 2007 (Редактиран) Здравеите! Имам проблем от скоро, който ме измъчва и за това реших накратко да ви го опиша и да ви помоля за помощ. Проблемът ми се появи на 08.11.07 и така: на повечето файлове в компа ми изведнъж видях че са им нанесени щети /предимно снимки и филми/, а именно файл които преди проблема си е бил снимка или филм, сега го възприема като изпълним файл /ехе/ и всички променени файлове ми ги дава, че са една и съща версия /1.1.0.0/ и един и същ формат /44.0кб/. Версията и формата на файловете ги виждам като дам с десен бутон в/у променения файл и му дам свойства или като застана с мишkatа в/у самия променен файл. Примерно снимка ако я отворя с Paint или Photoshop ми я дава нормално и няма проблеми. Прави ми впечатление че (явно вируса) които предизвиква проблемите обича да си прави копия на всичко, примерно във една папка дето имам снимки на всички снимки са им направени копия, но не така както изглеждат, а жълта папка назъбена в долния и десния край с размер 44кб /за една снимка една папка/, която компа не я възприема като папка а като изпълним файл. Ще се опитам да дам скрийншот, за да добиете поне някаква представа, но не знам дали ще успея. Ето информация за компа и операционната система: процесор - amd sempron(тм) 2.600+, 512 ram, дъно - асрок, видео карта - radeon 9550, хард диск самсунг 160гб сериал ата и хитачи 200гб, операционна система - windows xp professional sp2. Ще ви бъда много благодарен за всички съвети, мнения и препоръки. Редактиран Ноември 22, 2007 от Tragedy Грешен раздел! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Ноември 21, 2007 Report Share Публикувано Ноември 21, 2007 Здравей и добре дошъл сред нас.За да можем да ти помогнем, трябва да ни дадеш информация относно каква антивирусна програма полваш (марка и версия и дали ползваш последните и дефиниции). Също така ако ползваш защитна стена - ква марка е. ПП Една мааалка препоръка или молба: Моля те да си редакираш мнението, като целта на молбата включва използването на малки букви. Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pranjev Публикувано Ноември 21, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 21, 2007 Благодаря, че сте ми преместли темата на мястото и. Незнам как е попаднала на неподходящо мяато, за което се извинявам, за пръв път пиша във форум и много нещa не са ми ясни. Използвам bit defender free edition v.10. която редовно се обновява. Нямам защитна стена. Благодаря за всичко. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Ноември 22, 2007 Report Share Публикувано Ноември 22, 2007 Опитай тогава следното нещо:Изтегли си друга антивирусна, примерно: NOD32 или Avast Home Edition, обнови дефинициите им до последните им версии. Прочети това мнение:http://softvisia.com/forums/index.php?s=&a...ost&p=37937 мисля че ще ти бъде от полза. Докато сканираш си спри интернета (модем, впн или просто си дръпни кабела. ПП Остана само да си редактираш големите букви.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Ноември 22, 2007 Report Share Публикувано Ноември 22, 2007 Докато сканираш си спри интернета (модем, впн или просто си дръпни кабела. ПП Остана само да си редактираш големите букви.... Оправено... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост