Jump to content

Проблем при зареждане на MS Office 2003 от друг account

apostolll

Препоръчан пост

Когато влизам в Уинбоуса не като администратор, но пак с администрторски права, при стартиране на Офис Проф. 2003 ми излизат следните съобщения:

post-3508-1195589931_thumb.jpg

post-3508-1195589941_thumb.jpg

post-3508-1195589949_thumb.jpg

post-3508-1195589958_thumb.jpg

След като дам Cancel ми се отваря това

post-3508-1195589965_thumb.jpg

Давам ОК и след еднократно повторение на процедурата и Cancel, Офиса се зарежда, но не и файла който искам да видя.

post-3508-1195589976_thumb.jpg

Трябва още веднъж да кликва върху файла и чак тогава се отваря.

Ако още на втория прозорец дам бързо Cancel не ми излиза съобщението за липсващия САВ файл и Офиса се зарежда /пак без да зареди файла/.

Когато вляза като администратор нямам проблеми.

Дайте идея как да се оправя.

Нерото също дава някаккви подобни съобщения- въобще системата не върви както трябва.

За съжаление нямам инсталационен диск за офис пакета.

Знам че Офиса не е операционна система, но го възприемам като част от Уина, а и проблемите започнаха, когато си създадох нов акаунт - затова си позволих да сложа темата тук.

Сподели другаде

Цитирам си мнението от тази тема:

Един от начините е да поставиш инсталационният диск на Microsoft Office и да си доинсталираш компонентите, които Excel търси. Друг вариант е да избереш Cancel - в повечето случаи програмите от офис пакета продължават да работят, но при всяко стартиране на някоя от тях ще се показва същото това съобщение.

"Чистият" вариант е да се деинсталира офис пакета и да се инсталира отново, като се включат всички опции (пълен списък на програмите) и не се изтриват временните файлове на инсталацията. Така при смяна на потребителя, актуализация на офис пакета и т. н. т. няма да се изисква диск за инсталация.

Просто Microsoft Office 2003 съхранява отделни настройки за всеки потребител и изисква някои модули от инсталационния диск, за да си довърши инсталацията.

Сподели другаде

Просто Microsoft Office 2003 съхранява отделни настройки за всеки потребител и изисква някои модули от инсталационния диск, за да си довърши инсталацията.

Благодаря, предполагах, че е нещо подобно, но се надявах да има начин да се заобиколи процедурата с преинсталацията.

А дали ще стане, ако само кача файловете на Офиса и посоча мястото където са?

Сподели другаде