Jump to content

Съвет за качествени тонколони

Препоръчан пост

Може ли да ми препоръчате токолони 5+1 или нагоре, но от ранга на JBL, BOSE или Harman Kardon. Може и друга марка стига да е качествена.

Да са със вграден усилвател, понеже нямам отделен. Доста се порових из гугъла но така и не открих нещо с вграден усилвател. До цена 200-300 евро.

Ще бъда благодарен ако някой има идея.

Сподели другаде

Не казваш за какво са ти тези колонки. Ще ти е трудно да намериш 5.1 комплект с усилвател от тези марки, те произвеждат предимно колоните. Някои от комплектите им дори и кабели нямат. По принцип можеш да купиш 5.1 комплект и отделно някакъв ресийвър. Малко по-сложно става, но би трябвало да е по-качествено от всичко в 1. Иначе на изискванията ти може да отговорят високите класове на Creative и Logitech, нищо че са продукти за компютър. В тази категория спадат и колоните на Klipsch, които са някъде по средата между например JBL и Creative/Logitech, но те имат с усилвател отново само комплекти за PC. Klipsch обаче са като четирилистни детелини извън САЩ.

Високия клас колонки за РС всъщност не са лоши, но не знам точно какви са ти нуждите в случая.

Сподели другаде

Току що влизам в нас, бях по магазините да гледам колони, уселватели и тн. Не видях това което търсих и затова се спрях да взема 1 уселвател и 1 комплект 5+1. За сега ще взема уселвател но незнам точно какъв, ако дадеш някой савет ще ти благодаря.

После колоните ще са нещо подобно на това > http://www.alternate.es/html/productDetail...ml?artno=EBCB07

След 30минути пак излизам да разглеждам :giggle:

Всичко това ще се използва за слушане на музика, гледане на филми и тн. :)

От Creative, Logitech и тези марки за компютри се отказвам до сека съм карал с тях и реших да мина на друго ниво.

Сподели другаде

Качествени колони за тия пари няма. Особено пък 5+1. И качеството е несъвместимо с интегриране на усилватели подобно на компютърните изпълнения. Може и да намериш нещо активно. Е, всичко е относително спрямо слуха ти.
Сподели другаде

Знам че за тези пари няма да намеря колони и усилвател, затова сега няма да бързам на нова година тука правят намаления на всички техники и тогава ще взимам, мерси за отговорите ви. В крайна сметка ще взимам усилвател и отделно колони.
Сподели другаде

Мисля, че за тези пари определено могат да се вземат качествени колони. Не знам защо има хора, които смятат за качествени продукти едва ли не само над определена цена. На това му казвам аз снобарство. Да, за повече пари ще се купят по-мощни колони, още по-добре звучащи, още по-добре проектирани, още по-красиви и т.н., но това не означава, че по-бюджетните такива са некачествени. Каквото и да се вземе на Yamaha, Harman/Kardon, JBL, Infinity (като последните две са всъщност собственост на Harman), Magnat, Denon, Canton все ще е изработено качествено и ще е надеждна техника. Не мога да разбера стремежа на някои хора да се хвърлят на невероятно скъпи неща. Да, приятно е да имаш по-висш модел, но в повечето случаи и едно по-бюджетно решение би свършило почти същата работа. Или може би дори по-добра, защото все пак си зависи от усилвател, от помещението, което ще се озвучава и какво ще му се подава като звуков сигнал. За една нормална стая дори и най-ниският модел на SCS сериите на JBL ще е напълно достатъчен, за да я разтърси доста добре. Най-близката дума, която ми идва на ум, за да опиша този стремеж и идея фикс към все по-скъпа техника, е лакомия. Не че скъпата техника е лошо нещо, но просто не винаги е реално най-оптималният избор.

Колкото до колоните за PC, не виждам какво може да се "кара" човек с тях. Във високия клас има наистина доста добри системи. Да, правят се компромиси за някои неща, но като цяло не са за пренебрегване. Logitech Z-5400 и Z-5500, Creative MegaWorks и GigaWorks, Klipsch ProMedia 5.1 и ProMedia 5.1 Ultra са все доста добри и качествени 5.1 сиситеми. Особено тези на Klipsch. Ако свързаемостта е наложителна, то Z-5500 си има и 2 цифрови входа (коаксиален и оптичен) и DTS декодер в комплекта, не се налага да се купува отделно, както е при Creative например. Както вече казах, при колоните за PC има компромиси, но пък има други удобства. Не казвам, че са по-добри, а просто казвам, че не бива да се подценяват.

Сподели другаде

:giggle: Доста си пописваш тук във твоя форум.

Значи вчера като ходих по магазините, най евтиният уселвател беше 200 евро на pioneer което не е никак зле , имаше Yamaha по 250 и 300 но за сега незнам какво ще взимам понеже все още нямам парите, за това ще помисля след като ги имам.

После колоните май май ще са тези които показах в горниат пост на JBL които са 250 евро някаде.

Но може и да се купи всичко комплект ето като този, видях го същият майче беше 300 евро.

Колкото до колоните за PC, има хубави но до сега съм карал се със тях :giggle: свират яко но, преди 2 седмици ми изгоря Subwoofer, и слагах други но така и не излиза това което излизаше преди и затова искам да си взема други, но този път да е нещо друго.

Мерси за мненията ти. :)

Сподели другаде

:giggle: Доста си пописваш тук във твоя форум.

Форумът не е мой, а и аз бих писал (и съм писал) не по-малко и по други форуми.

Какви са били колоните ти за PC, че е изгорял събуфърът?

Сподели другаде

Форумът не е мой, а и аз бих писал (и съм писал) не по-малко и по други форуми.

Какви са били колоните ти за PC, че е изгорял събуфърът?

Упс верно беше на ''Tragedy''.

Creative Inspire GD580, и на старите ми Philips MMS460/00. В момента карам с Philips MMS460/00 и със Subwoofer-а на Creative SBS 5.1 560

Голяма обърквация имам 20 тонколони :giggle: ще ги правя на салата :giggle:

Сподели другаде

• 9 months later...

Здравейте. Решила съм, че искам да си взема колони за лаптопа. И понеже абсолютно нищо не разбирам за това какви трябва да си избера, дали звуковата ми карта ще ги поддържа - под това имам предвид дали ще има смисъл да са 5.1. Ето какъв ми е лаптопа -> http://www.pcstore.bg/mobile/acer/ACER_Tra...i_LX_TKP0X_086/ . Звуковата карта е -> Realtek HD ALC268 @ ATI SB600. Принципно ми се искаше да са 5.1 обаче не знам дали има смисъл да давам повече пари или да си взема 2.1. Лимитът ми е доста малък - към 120 лв и едва ли за тея пари мога да си взема нещо кой знае колко качествено. Държа повече на качествтото отколколто на силата на звука. Ето няколко варианта за колонки, които разглеждах и се чудя кои ще са най-удачни за мен:

http://jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=533983 (Ама марката ме притеснява....не съм запозната въоибще ;), няккъде четох, че по-добре да са Creative или Logitech.

http://jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=1410

http://jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=533904

http://jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=529107

http://jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=530294

http://jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=529644

Благодаря предварително за отговора... :)

Сподели другаде

Звуковата ти карта не е многоканална, така че няма смисъл от 5.1 колони. Ориентирай се към 2.1.

Като марки бих могъл да препоръчам: Klipsch, JBL, Altec Lansing, Logitech и Creative. Klipsch са може би най-добрите колони за PC, но са по-скъпи и моделите им се намират доста трудно. Мисля, че само в Plesio имаха някакви техни модели. JBL разполагат с доста интересни и симпатични модели като Creature II, Spot и Spyro. Чувал съм как свирят Creature II и според мен откъм ниски честоти (бас) леко отстъпват на другите модели от същия клас, но средните и високите са страхотни. Препоръчвам тези модели, защото макар басите да са малко по-лоши от на останалите марки като цяло звученето си остава доста качествено и особено ако не си голям фен на ниските честоти, това няма да ти е проблем. А и като външен вид са най-стилните колони за PC и по мое мнение пасват доста добре на лаптопи. Проблемът е, че сигурно също няма да са от най-евтините и не знам къде в България могат да се намерят.

Altec Lansing също предлагат доста добри модели, но с тях нямам чак толкова вземане даване.

Може би най-често купуваните и с най-добро съотношение цена/звучене са Creative и Logitech.

Най-добрите класове за теб на двете фирми са съответно I-Trigue и Z-x, които обаче леко надхвърлят бюджета ти. Ако наистина искаш качество и можеш да го завишиш, мога да препоръчам Creative I-Trigue 3000 или Logitech Z-4, които трябва да са около 150-160 лв в LeaderTech. Ако това са доста пари, слизам надолу и препоръчвам Creative I-Trigue 3330 и Logitech Z-3 (моделът е стар и няма описание на сайта на Logitech), които трябва да са около 130 лв. в LeaderTech. Лек междинен вариант между предните и по-ниския клас е Creative I-Trigue 3220, който модел трябва да е около 110 лв. в LeaderTech. Следващите класове на Creative и Logitech са съответно Inspire и X-x и съответните модели Inspire T3100 и X-230, които трябва да са сътветно около 80 и 90 лв. в LeaderTech.

Давам цените на тази фирма, защото продават малко по-евтино от JAR и имат повече модели. Поне според ценовата листа.

LuxeOn имат също нелоши модели откъм качество на звука, но дават повечеко дефекти и затова се въздържам да ги препоръчвам. А с марки като Powercase и Microlab въобще не бих се и занимавал.

И все пак, ако имаш възможност да чуеш моделите, преди да ги купиш, го направи. Това е най-добрият начин да си избереш колонки.

Сподели другаде

Ами аз май ще си купя Creative I-Trigue 3220 или X-230, обаче сега видях в каталога на LeaderTech -> http://www.jmt.bg/?go=100&jgroup=34&am...841&value=2 и също не ми изглежда кой знае колко лошо... И се чудя дали да не е то, ако го има в наличност.
Сподели другаде