Jump to content

Windows 2000 Proffesional странен проблем

emil92100

Препоръчан пост

Здравейте.Значи имам стар компютър:Model HP Vectra VL18,CPU-Intel Inside Pentium 3 501 MHz,Video Memory-8 MB Matrox Graphics mga-g200-agp,40 GB Hard Disk,128 MB Ram.

Инсталирах Windows 2000 Proffesional,всичко беше ок.Инсталирах мноого програми и преди няколко дена реших да си преинсталирам уина.Но какво направих-Като ми се появи избор коя система да форматирам избрах фат 32,но D: избрах.Форматирах D 7198мб:И нататъка когато ми зареждаше уина биоса ми засече че имам C:Windows 2000 Proffesional и D:Windows 2000 Proffesional.И така при всяко включване на компютъра ми като го включвах ми засичаше да избера коя система да избера.Казах му на един приятел за проблема и ми каза,че трябва да преинсталирам всичко наново.За мене това е проблем,защото не искам биоса да ми чете 2 операционни при всяко включване на компа ми.Преинсталнах както ми каза и харда ми тогава го избрах да бъде C:А д:ми даваше грешка и пак ми засичаше 2 операционни,но втората демек не съществуваше щот ми даваше грешката която съм я написал на описанието на темата горе.Не знам дали точно тая грешка беше може и да не е било тая,но нз нещо подобно беше.Но третият път когато преинсталнах уина пак ми засече 2 операционни.Тогава вече съм сигурен че тая грешка беше точно тая Windows 2000 root>\System32\ntoskrnl.exe нещо такова.Тогава на уина си форматирах д: дяла на харда ми.И вече сега тази система,на която съм сега и ви пиша е нормално C: и D:И не знам защо когато вече тая система ми е нормална с тези дялове на харда които съм инсталирал,пак като включвам компа си биоса мии разпоознама 2 операционни.Но втората ми кат цъкна ентер ми се появява грешката която ви я написах сигурно многократно,за което се извинявам все пак!Та не искам като включвам компютъра да ми засича биоса това.И без това другата система не бааца няма я.А и странното за мен е че на системата ми си баца със Ц и д.И не разбирам защо биоса пак ми зачита туй нещо.Сигурно нещо не съм направил.А и аз не съм толкова добър като вас в компютрите.И ще съм ви много благодарен,ако ми помогнете като ми кажете нещо или др.работи да дадете за помощ.та може проблема да не ми е чак толкова сериозен,той е един сигурно всъщност не знам.Просто искам да махна туй нещо кат включвам компютъра.Какво трябва да направя.Извинявам се пак.Много се повтарям.Надявам се да ме извините.Ако има нещо което да не съм ви донаписал за проблема ми ще пишете.Вие знаете най-добре как.Все пак съм новак в този форум.И това ми е първата тема и пост изобщо във форума. :thumbsup: :yes:

Сподели другаде