vanq Публикувано Ноември 14, 2007 Report Share Публикувано Ноември 14, 2007 Пример за човек-калкулатор е 27-годишният французин Алексис Лемер,рекордьор по извличане на корен на 13-а степен от многозначни числа.През 2004 г.Алексис извлякъл корен на 13-а степен от 100-значно число за 3,62 секунди(предишният рекорд е бил 23 минути).Същата операция с 200-значно число е доста по-трудна.Тази година Алексис е решил такава задача за 77,99 секунди,получавайки отговор 2396232838850303(предишният му рекорд е 276 секунди).Алексис е компютърен специалист,активно изучава чужди езици и подготвя научна кариера в областта на изкуствения интелект.Разказва,че по време на изчисленията пред очите му се появяват хиляди таблици,от които той избира нужния отговор,а това означава че намира решение по визуален път.И досега учените не могат да разгадаят този феномен,твърди електронният сайт Cnews. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
blood Публикувано Ноември 14, 2007 Report Share Публикувано Ноември 14, 2007 Смея да твърдя, че когато се изправя пред момиче, пред очите ми се появяват хиляди фрази и избирам често грешната, но накрая след няколко дни всичко се получава :Р Рекорда ми е 2-3 минутки Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
aleksoft Публикувано Ноември 14, 2007 Report Share Публикувано Ноември 14, 2007 Смея да твърдя, че когато се изправя пред момиче, пред очите ми се появяват хиляди фрази и избирам често грешната, но накрая след няколко дни всичко се получава :Р Рекорда ми е 2-3 минутки Направо ме разби с този отговор,но моя е 30 сек. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост