vesodimov Публикувано Ноември 13, 2007 Report Share Публикувано Ноември 13, 2007 Заглавието е малко неясно, затова внасям пояснения.Търся програма, която като цъкна върху екрана и да ми определи цвета. Като например 16C5FF е номер на точно определен цвят.Идеята е като направя някакъв банер примерно да му направя за цвят на основата цвета на съответната страница. Така буквичките ще излизат сякаш от самата страница.Знам, че и обяснението не е читаво, ама ... ДОПЪЛНЕНО: независимо, че търсих доста преди да пусна въпроса случайно открих една програма, която върши чудесна работа. Програмата се нарича Pixeur и е елементарна за работа. http://i.data.bg/07/11/13/661163_orig.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Ноември 13, 2007 Report Share Публикувано Ноември 13, 2007 Весо, FastStone Capture има вграден модул за това. Версиите преди 5.3 са безплатни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Ноември 13, 2007 Report Share Публикувано Ноември 13, 2007 По-елементарно и миниатюрно приложение за целта ти от ColorCop едва ли ще намериш. http://colorcop.net/6.gif Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Ноември 13, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 13, 2007 Весо, FastStone Capture има вграден модул за това. Версиите преди 5.3 са безплатни. Мерси, Миленски.Пробвах и работи. Оказва се, че проблемът с пасването на цветовете е в това, че трите програми, които пробвах Pixeur, ColorPic, FastStoneCapture определят търсения цвят като един и същ код, но го правят на различни нюанси. Освен това е въжможно и приемащата програма с която правя надписите да изопъчава цвета. Знам ли ... Сигурен съм само в това, че прихванатият цвят е различен с обработения, а са с един код. dixi , и тази програма ми дава същият код на цвета като другите. Явно наистина проблемът е в "обработващата" програма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Livingdead Публикувано Ноември 13, 2007 Report Share Публикувано Ноември 13, 2007 Аз ползвам вариант на Crio за такава програма, която работи много ефективно. Трябва да се качи някъде само. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Ноември 13, 2007 Report Share Публикувано Ноември 13, 2007 Аз ползвам вариант на Crio за такава програма, която работи много ефективно. Трябва да се качи някъде само. Има го: http://crio.softvisia.com/?p=55 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Ноември 13, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 13, 2007 Честно казано програмата на Crio се спряви най - добре. Генерира код, който е най - близко до истинския.Обаче остава въпроса защо не мога да нацеля оригинала. Ама пробата му е майката.Благодаря ви за предложенията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crio Публикувано Ноември 13, 2007 Report Share Публикувано Ноември 13, 2007 Доколкото разбрах искаш фона на банера да е същия като фона на страницата в която ще го сложиш...При IE и аз имам същия проблем виж как излиза картинката в SVD @ WEB, доста неприятно е и не знам как да го оправя. Под всички останали браузъри фона не се различава от този на страницата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Ноември 13, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 13, 2007 Доколкото разбрах искаш фона на банера да е същия като фона на страницата в която ще го сложиш...При IE и аз имам същия проблем виж как излиза картинката в SVD @ WEB, доста неприятно е и не знам как да го оправя. Под всички останали браузъри фона не се различава от този на страницата. Странно наистина :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
itodorov Публикувано Ноември 13, 2007 Report Share Публикувано Ноември 13, 2007 Струва ми се, че тази страница хвърля известна светлина върху проблема, като се предлага и някакво (безплатно) решение. Според написаното там, проблемът се проявява единствено при PNG файловете, разглеждани с IE. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Livingdead Публикувано Ноември 13, 2007 Report Share Публикувано Ноември 13, 2007 Струва ми се, че тази страница хвърля известна светлина върху проблема, като се предлага и някакво (безплатно) решение. Според написаното там, проблемът се проявява единствено при PNG файловете, разглеждани с IE.Или алтернатива е и да се използват GIF изображения. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crio Публикувано Ноември 14, 2007 Report Share Публикувано Ноември 14, 2007 Хммм... наистина полезна информация, но просто ще сменя формата с JPG 10x netcentric Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост