Jump to content

Препоръчан пост

Имам няколко филма в формат MKV, които реших да ги обърна в DVD за да ги гледам на дом. плеяр (дори и със субтитри). Използвах два различни варианта -веднъж програмата FAVC, и веднъж ConvertXtoDVD. Двете двд-та бяха добри, но различно от моите очаквания, бяха по-малки от 4,36 ГБ - някъде около 2,5 ГБ. MKV-тата бяха с размер по 4,36 и вместо, само да ги обърнат, двете програми ги намалиха. Защо? И двете бяха настроени на DVD-5. Дори когато адресирате AVI от 700 МБ се превръщат в 4,36 ГБ. Къде може да е проблема?

P.S. Някоя свястна програма за тази цел?

Сподели другаде

По принцип ConvertXtoDVD е от най-лесните и надеждни програми. Ако имаш добри познания по английски, време и желание, можеш да погледнеш този материал. Включва използване на няколко програми, което е далеч по-добре за опитни потребители, но по принцип е спънка за начинаещите.
Сподели другаде

Днес конвертирах един MKV в DVD и се получи доста добре. Изплзвах The FilmMachine (в сайта я има) справи се доста добре, обаче за доста дълго време, около 20 часа (става въпрос за най-високо качество на конвертиране)

Разгледай и ръководството за работа с нея. http://www.softvisia.com/download.php?view.532

Ако искаш максимален резултат с по-добър енкодер (Cinema Craft Encoder) от безплатния с който си работи The FilmMashine, разгледай тази статия http://66.102.9.104/search?q=cache:WRNZQeM...cd=11&gl=bg

Сподели другаде

• 5 months later...
По принцип ConvertXtoDVD е от най-лесните и надеждни програми. Ако имаш добри познания по английски, време и желание, можеш да погледнеш този материал. Включва използване на няколко програми, което е далеч по-добре за опитни потребители, но по принцип е спънка за начинаещите.

От доста време насам, се канех да пробвам вариянта, който е описън в материала, но все нямах време. Вчера започнах да работя по него, но за съжаление TMPGEnc Xpress и VirtualDubMod не отварят MKV. Не разбирам защо, след като и в материала е показано, че се работи с MKV.

Така че, пак съм там, където бях... :bored:

Сподели другаде

Можеш да извлечеш аудио и видео потоците с MKVextractGUI, която мисля, че ти я дадох в друга тема. После да вкараш суровия .h264 файл в AVI с AVC2AVI Mod 2006-11-12 (49KB). Ако работата с командния ред ти е сложна, можеш да пробваш оригинала + графичен интерфейс - AVC2AVI r594 (23KB). Графичният интерфейс изисква .NET Framework 2.0 или по-висока.
Сподели другаде

Можеш да извлечеш аудио и видео потоците с MKVextractGUI, която мисля, че ти я дадох в друга тема. После да вкараш суровия .h264 файл в AVI с AVC2AVI Mod 2006-11-12 (49KB). Ако работата с командния ред ти е сложна, можеш да пробваш оригинала + графичен интерфейс - AVC2AVI r594 (23KB). Графичният интерфейс изисква .NET Framework 2.0 или по-висока.

Добре, ще пробвам.

Сподели другаде

Успях да вкарам  MKV-то в TMPGEnc Xpress, но странно образа е на обратното, с главата на долу. Пробвах и с други видове формати, но там беше наред.

Сподели другаде

• 2 months later...

Следната работа.

Изтеглих двата потока, аудио и видио с MKVExtractGUI, тъй като VirtualDubMod при стъпка 3/7 от тази тема, която ми даде, изписва грешка след процеса, на мястото на done. Т.е. не може да запази avi файла. До тук добре. Вкарах h264 файла в  AVC2AVI r594 и създадох avi файл. Цялата част Section 2 - Encode Video Stream - енкодирането с TMPGE Xpress, също премина добре, с единствената промяна, която направих, изрязъх в началото на видеото някаква минута, която не ми харесваше. Тук настава първия проблем. Въобще не се сетих, че при съединяването на двете части, ще има разминаване. Тъй като процеса на създаването на m2v отне 6 часа (през ноща), не ми се иска още веднъж да го създавам, затова някакво предложение за синхронизирането на давата потока?

От Section 3 - Encode Audio Stream пропуснах Step 1 : BeSweet, тъй като имах готов AC3 файл от MKVExtractGUI. Преминах на стъпка 2 - работа с AC3Fix. И тук всичко беше наред. 

При Section 4 - Editing Project (чак тук се сетих, че двата потока няма да пасват) реших все пак да пробвам как ще изглеxда готовото mpg, но след процеса (разбира се разминаването съществуваше) образа не беше 16/9, така както беше в m2v-то, а по тясен на височина. Това е другия проблем. Прегледах всички настройки, но нямаше такива, които да променяха aspect ratio. Говоря за функцията multiplex. Не разбирам защо се получава така с образа. Тази същата програма го прави.

Сподели другаде

Не стана ясно тази минута откъде точно си я изрязъл.

Иначе за жалост не мога да съм от особена помощ. Просто не съм се занимавал обстойно с подобни програми - никога не ми се е налагало, а и се съмнявам някога да ми се налага, защото не бих разчитал на разни смотани DVD Home Cinema системи, които се правят колкото да се отбие номера. И все пак се купуват като топъл хляб. За пореден път наблюдавам парадокса, че основно по-калпавите неща се радват на по-голяма популярност от по-качествените. По-тъжното е, че занапред ще става още по-зле. Това е и другият проблем - всичко живо се хвърля на H.264, мислейки го за по-добрия формат, какъвто той на този етап за тяхно нещастие все още не е.

Друго, което намирам, е DVD Santa (2.3MB) и ръководство за конвертиране на MKV в DVD с нея.

Сподели другаде

Не стана ясно тази минута откъде точно си я изрязъл.

Иначе за жалост не мога да съм от особена помощ. Просто не съм се занимавал обстойно с подобни програми - никога не ми се е налагало, а и се съмнявам някога да ми се налага, защото не бих разчитал на разни смотани DVD Home Cinema системи, които се правят колкото да се отбие номера. И все пак се купуват като топъл хляб. За пореден път наблюдавам парадокса, че основно по-калпавите неща се радват на по-голяма популярност от по-качествените. По-тъжното е, че занапред ще става още по-зле. Това е и другият проблем - всичко живо се хвърля на H.264, мислейки го за по-добрия формат, какъвто той на този етап за тяхно нещастие все още не е.

Друго, което намирам, е DVD Santa (2.3MB) и ръководство за конвертиране на MKV в DVD с нея.

Минутата я изрязъх в TMPGE Xpress, когато се избере видеото (avi), edit, cut-edit.

Сподели другаде

• 1 month later...

Значи стигнах до там, че създадох AVI, като преди това извлякох двата потока, конвертирах h264 на avi, след което слях видеото (avi) с аудиото (ac3). Получи се AVI с разделителна способност 1280/720. След конвертирането, с която и да е програма, разделителната способност пада на 720/480 или 720/576. Има ли програма, с която да създам  DVD, но да си запазя разделителната способност? Явно не.

Мисълта ми е следната: дразни ме факта, че от формат с по-лоши качества (по принцип, въпреки, че този е с по-добри) създавам формат, който би трябвало да е с по-добри качества, а в същност не е, защото му пада разделителната способност.

Знам, че някой ще каже, че това е максималната разделителната способност за DVD, но ако имах плеър с DivX, щях да си гледам направо от AVI-то. Въпреки, че нямам плазма или LCD. А ако имах??? Самият факт ме успокоява, като знам, че е с по-голяма разделителната способност.

Сподели другаде

• 1 year later...

Днес конвертирах един MKV в DVD и се получи доста добре. Изплзвах The FilmMachine (в сайта я има) справи се доста добре, обаче за доста дълго време, около 20 часа (става въпрос за най-високо качество на конвертиране)

Разгледай и ръководството за работа с нея. http://www.softvisia.com/download.php?view.532

Ако искаш максимален резултат с по-добър енкодер (Cinema Craft Encoder) от безплатния с който си работи The FilmMashine, разгледай тази статия http://66.102.9.104/search?q=cache:WRNZQeM...cd=11&gl=bg

Чакай, момко, поспри се, и не се излагай така заради ентусиазма си.Cinema Craft Encoder е един отвратителен боклук, и само и единствено слепоците му се радват.На една обикновена четириядрена машина с Q6600 прави проект за 7-8 часа, докато HCE го прави за 2 часа.Има директни сравнения във форума на Film Machine как Cinema Craft много отстъпва при ниски битрейти.Какво му харесваш на тоя бавен, прескъп боклук, който добавя артефакти в картината и я замазва като маслиново олио?!

Stanilabg, TMPG със сигурност прави ССЕ за смях, а си отваря mkv, просто се чувствай достатъчно нагъл да го преименуваш, да речем, на .mov ! Нямаше да си гледаш директно от домашното кино HD divx, защото в ръководството на домашното кино ясно пике кои негови разновидности възпроизвежда.

Сподели другаде