Jump to content

Катастрофи - Ужасни снимки 18+

coojoe_213

Препоръчан пост

Вижте само какви глупави расъжденя правите вие (тези който искате темата да остане).

Не виждам да са по-"глупави" от на онези, които искат темата да се премахне.

Но нужно ли е в едно такова приятно до сега местенце да се показват такива неща. Не стига ли, че всеки ден ги слушаме по новините, а и сега, тук.

А нима вече е наистина по-малко приятно? Никой не задължава теб или когото и да било да отваря въпросната тема или въпросния линк. Удоволствието, което човек изпитва, се регулира от самия него. Ако ти си втълпиш, че вече не е приятно, това е отделен въпрос. А и не виждам как 1 тема съсипва цял форум.

а просто се опитвам да запазя моралните принципи на форума.

Съмнява ме да осъзнаваш какви са те или какво са морални принципи като цяло. Освен това, това е разтегливо понятие. Според мен пък скриването на нещата и прекалената избирателна пропускливост на информация са също неморални.

Не искам да обидя никой, но ето как хората от екипа на сайта, позволиха още един конфликт, спор да се усъществи, вместо да се намесят много по-рано и да предотвратят това си развитие.

За поред път дръзвам да критикувам екипа на форумът. Ако те си мислят, че искам по някакъв начин да ги компрументирам, жестоко се лъжат, просто казвам това което мисля, и което според мен е правилно. Забелязах, че има и други хора който мислят като мен, но на тях не беше обърнато внимание. Защо ли ? Не знам.

Ако "модераторите" бяха на твоя страна, то тогава потребителите, които нямат против темата да остане, биха могли да кажат, че не им е обърнато внимание. Затова написах, че не може да се угоди на всички и че модераторите имат своя лична преценка, която не е задължително да угажда на потребителите.

Между другото "спорът" се осъществява основно от теб. Останалите провеждат по-скоро дискусия.

Сподели другаде

• Отговори 44
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

Между другото "спорът" се осъществява основно от теб. Останалите провеждат по-скоро дискусия.

Съгласен :>

Предлагам да се пусне 18+ суб форум и да се влиза с парола. Тя да се дава на хора над 18 години и на тези, които я искат.

Така ще могат да се дискутират неща, които не са за пред всички :> Сексуални, противни, гнусни, лични.. и така :)

Сподели другаде

Никой не е казъл че живота е розов изпълнен с шарени цветове и пеперудки. Живота е такъв какъвто сам човек си го направи.

На дали някой бяга от подобен проблем. ДА, няма да направим нещата по-истински и да намалим броя на катастрофите, не мисля че и някой бяга от подобен обществен проблем, но пък и с показването на подобни снимки бихме предизвикали доста отрицателни отзиви.

Всеки нормален шофьор знае какви са последиците. Не мисля че тук сме се събрали ненормални бъдещи и настоящи шофьори, за да си взимаме поука от подобни снимки.

Аз лично не съм от хората които бих тръгнала да разпространявам сайта сред приятелите си, просто защото ги познавам добре и не биха издържали подобна гледка.

Мислех си, както виждам и не само аз, че бих изтърпяла каквото и да било. Доста хора до момента казаха същото. Но в последствие какво се оказва, че никой не си е преценил достатъчно добре силите и възможностите. Вярвам че ще има още много подобни мнения в стил "мисех че ще издържа каквото и да било, но това надминава всякакви граници".

Защо да продължаваме с тях?!? Вярно е ДА, че никой не може да те задължи да разглеждаш даден линк или дадена тема, но на дали със заглавие като "Катастрофи - Ужасни снимки 18+" би те отказало, още повече че има 2 страници изписано с мнения (до момента). По скоро би те провокирало от чисто любопитство да видиш и да надникнеш за какво става въпрос.

Дори и дадения човек да не отвори линка, да прочете само мненията, то той рано или късно ще го отвори за да види за какво толкова говорят всички.

Защо е нужно да добавя и тема тип "Черна хроника", която ежедневно по бТВ сутринта Майор Костов ни припомня...

Може да съм глупава, но не виждам смисъл да ставам черногледа, вместо да се опитвам да направя живота си по-добър, пък било то и по глупав начин...

Сподели другаде

По скоро би те провокирало от чисто любопитство да видиш и да надникнеш за какво става въпрос.

Дори и дадения човек да не отвори линка, да прочете само мненията, то той рано или късно ще го отвори за да види за какво толкова говорят всички.

Въпрос на самоконтрол според мен.

Сподели другаде

Да допълня само нещо към читателите на тази тема. Наитина след много размишляване от моя страна (Аз не съм модератор), само ще ви кажа, че темата е наистина много добра, не защото е моя, защото има какво да види и прецени човек, за напред. Кажете ми колко пъти сте бил/а в нечий автомобил и той се е движил с над 90км/час. За вас сигурно тази скорост е маловажна, казвате си на ум ('' - Че аз съм бил в автомобил с скорост с 130, 150 170км/ч супер яко, а тоя тук ми говори за 90км/ч.) Но кажете след видяното и отделно като знаете какво е може да се случи..., а то може да се случи, не ви ли стиска да кажете на приятеля си, на таксито, а и за самите вас да се намали скороста. Аз лично го правя. Не ме е срам. Знам че много увлича скороста, че всеки разправя колко кубика му е колата, колко коня. ОК, няма лошо в това, но нека на пътя преценяме, мислим, следим. На вас ви се струва пълна шега. Може и да се засегне някой, но това си е живота, втори няма. А и от такива, които мислят че темата проваляла форума, да не дава господ да се случи на някой ваш близак човек, защото лично аз имам човек, който с шефа си отива в София да му купува костюми за новата му работа и с 200км/ч се блъскат, и ето едно хубаво момче си отиде, заради глупоста на друг, ами родителите... А ако беше казало на шефа си ('' - Може ли да намалиш!..., срамно ли щеше да е. Каквото искате пишете в темата, ако искате я изтрийте дори. Все тая.
Сподели другаде

Според мен една от съзнателните черти на човек е възможността му за избор и да управлява този си избор. Дори и самото избиране е избор (дали да направиш този избор или не). В тази връзка всеки човек може да избере какво да чувства с едно от сетивата, които най-добре може да управлява, а именно очите. Всеки може да избере какво да види, какво да прочете, какво да забележи. В случая е и с подадените в темата линкове. Аз лично отворих линка, за да видя за какво става на въпрос с ясното съзнание какво мога да видя. Отворих го, видях първата и втората снимка и другите просто ги превъртях толкова бързо, че почти нищо не видях, освен нещо с периферното си зрение, но то ми беше достатъчно. Да, не беше изобщо лицеприятно (това, което смътно забелязах), но аз направих нещо по своя воля, за което не съжалавам. И в никакъв случай не бих обвинил някой, че е предоставил нещо, което аз мога да избера дали да погледна или не. Когато човек направи съзнателен избор без чуждо влияние, то според мен не е редно той да обвинява някой друг за собствения му избор.

Неприятно ми стана от това, което прочетох, а именно че с една такава тема се губел целия приятен облик на форума, потребителите не можели вече да разпускат и им е неприятно да влизат. Това определено не особено логично и ми подсказва, че се проявява едно чисто човешко качество - всичко може да е прекрасно много дълго време, но за секунди да се обърне мнението на човек. Това е доста обезкуражаващо и аз не бих повярвал в това. Т.е. никога не бих се съгласил, че една тема, в която изрично се споменава за какво става на въпрос, може да промени цялостната визия на форума. А ако това е така - тогава жалко за начина на разбиране на потребителите на нашия форум.

Заедно с това смятам, че наистина трябва да се обърне сериозно внимание на поведението на участниците в движението по пътищата. Шофьор съм от близо 10 години, от които близо 1 година доста активно (в смисъл по няколко хиляди километра на месец) и забелязвам, че положението по пътищата става все по-зле и по-зле. За съжаление и аз самият все още съм безразсъден шофьор и се опитвам да променя това, но това е друг въпрос. Забелязвам как участниците в движението стават все по-НЕтолерантни, все по-безразсъдни и човешкия живот започва да се цени все по-малко. Това само по себе си е повече от ужасяващо. Същото е положението и с градското шофиране, но в друго измерение. Така че определено трябва да се обръща повече внимание на ужаса, който настъпва по пътищата, на отвратителното поведение на някои шофьори и на безхаберието на българската полиция (и "превантивните" им мерки). Определено не съм най-подходящият човек, който да каже как може да се обърне такова внимание, кои са психологическите подходи за привличане на вниманието и замисляне върху проблема, но аз лично не смятам, че едни брутални снимки могат да накарат някого да се замисли, особено тези, които са предизвикали катастрофите. Подобни снимки биха уплашили още повече шофьорите и пътниците, които и без това са доста наплашени именно от подобни "джигити". Подобни снимки няма да накарат някой безразсъдник, който мисли, че света е негов и всички са му длъжи или някой с последен модел БМВ или Мерцедес, който би оцелял при катастрофа и с ТИР. Така че според мен не това е начина да се накарат тези хора да се замислят.

В заключение искам да кажа, че според мен не е проблем, че подобни снимки са тук, защото всеки разумен човек би решил дали да ги разгледа или не, особено с толкова подробна дискусия. Също така самото дискутиране на темата я прави интересна и я извежда на първо място имено заради мненията, че не трябва да бъде четена, което е интересен парадокс. Заедно с това не съм особено съгласен, че това е начина, по който трябва да се демонстрира какво става по пътищата. Изказах моето мнение, с което не искам да обвързвам никой от форума, защото е само мое. Но като администратор на форума ще премахна линка от първия пост и ще оставя темата, защото различни потребители са споделили своето мнение, което не желая да премахвам и пренебрегвам. Премахвам линка, защото забелязах, че повечето от потребителите, споделили своето мнение, не желаят той да присъства във форума, а аз смятам, че този форум е на всички потребители.

Сподели другаде

виновниците за това са компютърните игри

Съгласен съм, в доста от играещите активно има откъсване от реалността и си мислят че след като в игрите има <Save> и <Load> и като сгафят могат пак да повторят то и в живота могат да правят така. Само че там НЯМА и всичко продължава напред.

Сподели другаде

Компютърните игри не са виновни за нищо.

1. Ако едно дете е възпитано както трябва и околната среда е добра, не мисля, че ще има откъсвания от реалността.

2. То и затова си има ограничение за игри и филми например. Това, че не се спазват, е отделен въпрос и игрите не са виновни за това.

Сподели другаде

Да, макар че всеки може да си го намери и в Интернет ;)

Иначе за компютърните игри - определено откъсват от реалността. С мен се беше случило нещо парадоксално - навремето доста играех на Max Payne и разбира се доста се load-вах. Но дотолкова се бях задълбочил в играта, че като се разхождах по улиците и наближеше някоя опасна ситуация (я някоя пияна група младежи, я някой отворко) си казвах "Няма страшно, нали ще се load-на бързо. Като си го казах това и направо се втрещих на втория или третия път като се усетих :blink: :blink: :blink:

Така че при мен имаше донякъде негативен ефект, но иначе съм абсолютно съгласен с Венци, че си е до човека.

Сподели другаде

Да, макар че всеки може да си го намери и в Интернет ;)

Иначе за компютърните игри - определено откъсват от реалността. С мен се беше случило нещо парадоксално - навремето доста играех на Max Payne и разбира се доста се load-вах. Но дотолкова се бях задълбочил в играта, че като се разхождах по улиците и наближеше някоя опасна ситуация (я някоя пияна група младежи, я някой отворко) си казвах "Няма страшно, нали ще се load-на бързо. Като си го казах това и направо се втрещих на втория или третия път като се усетих :blink: :blink: :blink:

Така че при мен имаше донякъде негативен ефект, но иначе съм абсолютно съгласен с Венци, че си е до човека.

Остава да се надяваме, че никой от виделите въпросните снимки няма да се вдъхнови от тях и да направи нещо от сорта на "Въоръжен ученик на гости на финландска гимназия". Тогава този форум ще се прочуе, но не в положителния смисъл, както бяха обвинили УЖАС!орг, че едва ли не поощряват изтребването на мутрите.

Така и не можах да разбера потребителите, които смятат, че щом е показан един такъв линк, то всички задължително трябва да го отворят. Що за първосигнална реакция е това? Не могат ли да допуснат, че всеки може сам да прецени за себе си дали ще му понесе да гледа такива неща? Аз лично предпочетох да видя не повече от 3-4 снимки, но това е моят личен избор и не бих разрешил на никого да взима решение кое е добре за мен. Кого, децата ли ще предпазите така? Да не би да свършиха филмите и игрите с насилие, та опряха до softvisia, за да си набавят нужната доза адреналин?

Всъщност, темата в оригиналния си вид с неизтрития линк я има на няколко места в кеша на Google, така че наистина вече дискусията е безпредметна.

Сподели другаде

Подобни снимки няма да накарат някой безразсъдник, който мисли, че света е негов и всички са му длъжи или някой с последен модел БМВ или Мерцедес, който би оцелял при катастрофа и с ТИР. Така че според мен не това е начина да се накарат тези хора да се замислят.

Да, безразсъдния нищо няма да го спре...Но не разбирам какво кара хората да карат като обезумели!?Има си места на които могат да се състезават или нещо такова, не е нужно да се кара като на състезание!

А според теб какъв е начина да накараш такива хора да се замислят?! :(

Сподели другаде

• 1 year later...
  • 3 weeks later...
Помня този сайт много добре, преди към 3-4 години когато бях на 8-9 години го видях за пръв път. Нямате си на представа какво ми беше. Един приятел искаше да ме стресно " малко " с тези снимки, но 1-2 месеца не спрях да си ги представям тези гадости. На първата седница изобщо не бях спал от страх. Това беяе нереално. Тези снимки не случайно не ги дават навсякъде. и препоръявам на любопитните да не влизат. Ще съжалявате! ( имам в предвид по малките като мен :] )
Сподели другаде