Jump to content

Странен проблем с компа

Препоръчан пост

Здравейте!Простете ако съм объркал раздела, но не съм много сигурен към кое се отнася проблема, та затова реших да го постна в хардуер, понеже се предполага той първо да създава проблеми.Та онзи ден бях отворил компа, за да го почистя и когато после го пуснах на ново не иска да зареди, изписва ми disk boot failure, insert system disk and press enter.Какво ще рече това един дявол знае.Както и да е, аз не се отчайвам и с упорство и късмет разбирам, че когато инсталационния диск с Windows е в сидито системата тръгва и зарежда съвсем нормално.Пробвах и с друг диск, но става само с инсталационния тоя номер.Друго нещо е, че сега когато пускам компютъра и логото на биоса седи около минута преди да започне зареждането, докато преди няма и две секунди и хоп готово.Освен това диодите на твъдия диск постоянно светят по време на това изчакване, което ще рече че кипи усърдна дискова дейност, но странно, че твъдия диск изобщо не се чува.Ако някои се е сблъсквал с подобно нещо или има идеи относно проблема ще се радвам да ги сподели, защото това вкарване и изкарване на диска постоянно взе да ме изнервя.
Сподели другаде

Абе пробвах уж.Два три пъти го отварях после да гледам и ръчкам кабелите да не би да съм омотал нещо, но сякаш всичко е наред.В биоса също всичко е както трябва.Просто нямам идеи от къде се получава това.
Сподели другаде

Дай малко повече информация за устройствата и настройките в BIOS; така, както си описал ситуацията, може само да се гадае за причината за проблемите.
Сподели другаде

Послушай съвета на @vyrgozunqk. И според мен е от кабела за данни на диска.

Aз съм имал проблем с лентовият кабел на харда, и ми излизаше това съобщение. Дори преинсталирах- всичко протече нормално, но когато дойде ред Windows да зареди за пръв път и... Disk boot failure, insert system disk and press enter...

Около 3лв. са- пробвай.

Успех!

Сподели другаде

Имам същия проблем. В началото мислех, че е заради рамта и всеки път когато логото на биоса ми "заспиваше" аз махах и след това слагах рам паметта. Уж се оправяше, но не след дълго пак "лягаше да спи". Скоро забелязах, че тоя номер става заради кабела на харда. Сега ще купя нов и се надявам всичко да се оправи. :)
Сподели другаде