Jump to content

Свързване към споделен принтер

Препоръчан пост

Едно от възможните обяснения е, че ти не знаеш как става свързването в конкретната ситуация.

Бихме могли да помогнем с по-точни указания, ако решиш да споделиш операционната система, под която е инсталиран и споделен принтера, правата за достъп до него, операционната система, под която се опитваш да го инсталираш, настройките на защитните стени (ако има такива) на двата компютъра, модела на принтера (при някои принтери достъпа до тях през мрежата се конфигурира с инсталационната им програма), твоите действия до момента... все такива дребни и незначителни неща.

Сподели другаде

Едно от възможните обяснения е, че ти не знаеш как става свързването в конкретната ситуация.

Бихме могли да помогнем с по-точни указания, ако решиш да споделиш операционната система, под която е инсталиран и споделен принтера, правата за достъп до него, операционната система, под която се опитваш да го инсталираш, настройките на защитните стени (ако има такива) на двата компютъра, модела на принтера (при някои принтери достъпа до тях през мрежата се конфигурира с инсталационната им програма), твоите действия до момента... все такива дребни и незначителни неща.

Двата компютъра са свързани в локална мрежа, защото са в офис и се налага прехвърлянето на файлове. Принтера е свързан към единия от компютрите и когато се принтира от този компютър всичко е наред. Мисля, че настройките на този комп., свързани с принтирането и споделянето на пр. са както трябва. Той е в режим на готовност, зададен е като принтер по подразбиране, споделен е, защитната стена е настроена, така че да позволява споделянето на принтер и файлове. Двата компютъра са с Windows XP, с еднакви операционни с-ми. Опитала съм абсолютно всичко, изчетох всяка помощ от Wndows, свързана с този проблем и нищо не се получава. Настройките на другия компютър също са наред, но когато се опитам да въведа името на принтера в помощника дава съобщение, че такъв принтер не е намерен или е изгубил връзка със сървъра. Не знам как е възможно при положение, че локалната мрежа е в ред и прехвърлянето на файлове е нормално. Възможно ли е да се прехвърлат файлове безпроблемно, а да не може да се сподели принтера. Моделът му е Xerox WorkCentre PE220 Series и съм сигурна, че може да работи в мрежа, защото преди това беше свързан с другия комп. и си работеше като споделен без проблеми. След като сменихме комп, за който да бъде свързан директно и го преинсталирахме нищо не се получава. Навярна проблема е изключително прост и може би нещо не съм направила както трябва...

Сподели другаде

На сайта на Xerox има упътване, в което е описана процедурата за споделяне на принтера. Друг вариант е да отвориш папката My Network Places, да избереш команда View Workgroup Computers и да провериш дали имаш достъп до споделените ресурси на компютъра, към който е свързан принтера. Ако принтера е показан като споделен ресурс, можеш да го инсталираш, като щракнеш върху иконата му с десен бутон и избереш команда Install... .
Сподели другаде