Jump to content

Помощ за малки проблеми с Windows xp

sheicarter

Препоръчан пост

Имам следните малки проблеми с Windows XP:

1. Иска ми парола при започване на работа-само аз ползвам този компютър и досега не е било така-искам да махна това досадно изискване. Пробвах със System Restore, но не стана.

2. Стартовото меню е различно-сега при излизане е падащо, а беше с три квадрата.

3. Като изляза от интернет списъка със сайтове изчезва.

Ще съм благодарен, ако получа помощ.

Сподели другаде

Здравей!

1. За да конфигурираш системата да те включва автоматично направи следното:

а) Отвори Start-->Run и напиши "control userpasswords2" и натисни ОК.

б) Махни отметката пред Users must enter a user name and password to use this computer и натисни бутона Apply.

в) Сега напиши името и паролата за акаунта, чрез които искаш да се логваш всеки път автоматично. Много внимавай какво въвеждаш, защото ако данните са грешни няма да се логнеш успешно!

г) Когато си готов кликни на бутона OK, за да затвориш прозорците.

За повече информация е препоръчително да погледнеш тази тема.

2. Вероятно системата ти е конфигурирана да не използва Welcome екрана. За целта може да промениш следната опция:

а) Отвори Start-->Control Panel-->User Accounts

б) Кликни на Change the way users log on or off и постави отметка пред Use the Welcome Screen.

в) Кликни на бутона Apply Options и затвори User Accounts и Control Panel.

3. Бих искал да дадеш повече информация какво точно изчезва. Ако имаш предвид сайтове, които са посещавани преди време, това се контролира от опциите за поддържане на история (History) на дадения интернет Browser.

Сподели другаде

3. Бих искал да дадеш повече информация какво точно изчезва. Ако имаш предвид сайтове, които са посещавани преди време, това се контролира от опциите за поддържане на история (History) на дадения интернет Browser.

Изчезва списъкът от падащото меню. И още нещо - Дали Windows Vista си струва.

Сподели другаде

Добре е да ни информираш какъв интернет Browser използваш, защото настроиките са различни при отделните Browser-и. Друг възможен вариант за подобно поведение е, ако използваш софтуер, който "почиства" системата от временни файлове. Много подобни програми имат възможност да изтриват историята на интернет Browser-a.

За Windows Vista зависи от приложенията, които използваш и от това с какъв хардуер разполагаш. Windows Vista е доста "по-тежка" от Windows XP. При тази OS има доста промени в архитектурата с цел "по-добра" работа, както и поддръжка на DX10. Разбира се, за да използваш DX10 трябва да разполагаш с DX10 съвместим видео адаптер. Поради промените в архитектурата много програми не са съвместими, за целта трябва да се използват специални издания проектирани за работа с Windows Vista, както и драйвери за устройства. Общо взето сам трябва да си прецениш, в зависимост от това с какъв компютър разполагаш и какви програми ще използваш.

Сподели другаде

Всъщност, за да изчезва списъка посетени сайтове съм виновен аз - някъде активирах опция това да става след всяко излизане от интернет (не е delete browsing history). Не мога да си спомня обаче как и къде стана по настройките. Иначе другите неща ги оправих мерси за помоща.
Сподели другаде

И още нещо - при излизане от уиндоуса беше меню от три квадрата - shut down, stand by, restart. Сега е падащо меню без стендбай. Много искам да го върна - тъпи са ми въпросите ама имам кво да уча.
Сподели другаде

Пак ще те помоля да напишеш какъв интернет Browser използваш - Internet Explorer 6/7, Firefox, Opera са най-често използваните.

Относно прозореца при излизане от Windows - изпълни ли втората точка от първия ми пост? Това имам предвид:

а) Отвори Start-->Control Panel-->User Accounts.

б) Кликни на Change the way users log on or off и постави отметка пред Use the Welcome Screen.

в) Кликни на бутона Apply Options и затвори User Accounts и Control Panel.

Когато опцията Use the Welcome Screen не е активирана, екрана при излизане от операционната система изглежда така:

http://img61.imageshack.us/img61/7001/sdnowsxo0.png

Ако е активна (полето за отметка е отбелязано) екрана ще изглежда така:

http://img61.imageshack.us/img61/3271/sdwszi5.png

Това са двата възможни варианта.

Сподели другаде

Здравейте аз имам подобен проблем и на мен при излизане мо показва падащия прозорец,но когато изобщо не ме допуска да дам отметка на Use the Welcome Screen а ми излиза това съобщение:

http://img216.imageshack.us/img216/5250/72146087gt8.th.gif

Сподели другаде

Здравей geraldo!

Това не е "проблем". Получава се, когато са инсталирани Client services for netware на системата. При това положение няма да имаш достъп до настройките за влизане/излизане в системата, докато не деинсталираш Client services for netware. Стандартно тези услуги не се инсталират, а се добавят ръчно чрез прозореца за свойствата на връзката.

Сподели другаде

Start -> Run -> пишеш ncpa.cpl. В прозореца кликаш с десния бутон върху LAN мрежата и избираш Properties. От списъка с протоколи деинсталираш Client for Netware - маркираш и кликаш Uninstall.
Сподели другаде

Start -> Run -> пишеш ncpa.cpl. В прозореца кликаш с десния бутон върху LAN мрежата и избираш Properties. От списъка с протоколи деинсталираш Client for Netware - маркираш и кликаш Uninstall.

Направих това което ми каза и резултата е: Client for Netware се деинсталира,както и всичките ми настройки!!!Все едно съм направил преинстал сега!Някой от програмите и инормацията са се запазили,но ВСИЧКИТЕ ми настройки са изтрити точно както след преинстал.Та ще си поиграя май май :)

Сподели другаде

И така пак съм аз.както писах по-долу направих това което е казал колегата и резултата е следния-появил се е нов акаунт с Административни права,който не мога да изтрия!!!Освен това дори когато влизам с моя акаунт и изключа новопоявилия се,при едни рестарт или изклучване на компа той автоматично ми се логва с този(нов)акаунт.При опит да го изтрия ми се появява ето това:

http://img232.imageshack.us/img232/6549/89356345fw9.th.png

Със 1 е моят акаунт който искам да си запазя и с който искам да влизам.А с 2 е този новият.съобщението което се вижда тук е при опит да се изтрие акаунт 2.За справка в момента на снимката сам в моя си акунт-1.а от контрол панел-усер акаунтс изобщо не ми показва тоя новия.Помогнете че полудявам вече с тоя комп!Благодаря

Сподели другаде

Administrator акаунта е враден в Windows и се създава автоматично още при инсталирането на OS. Възможно е да конфигурираш Windows, така че да те вписва автоматично с избран от теб аканут. Това може да стане по-следния начин:

а) Отвори Start-->Run и напиши "control userpasswords2" и натисни ОК.

б) Махни отметката пред Users must enter a user name and password to use this computer и натисни бутона Apply.

в) Сега напиши името и паролата за акаунта, чрез които искаш да се логваш всеки път автоматично. Много внимавай какво въвеждаш, защото ако данните са грешни няма да се логнеш успешно!

г) Когато си готов кликни на бутона OK, за да затвориш прозорците.

За повече информация е препоръчително да погледнеш тази тема.

Сподели другаде