Jump to content

Въпрос относно Command Prompt

Препоръчан пост

Въпросът ми е дали съществува команда в Command Prompt, която е аналогична на "Cut" за файлове в Windows. Просто ми трябва начин за преместване на файл от Директория_1 до Директория_2, но след това файлът да не съществува в Директория_1. Единствения начин, който измислих е чрез копиране на файла от Директория_1 в Директория_2 и след това изтриване на файла от Директория_1. Въпросът ми е дали това може да стане с една команда.
Сподели другаде

• 1 year later...

Хронологията на Run реда се намира в регистратурата (Start -> Run -> regedit -> OK) в следния ключ:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\RunMRU

Отваряш го и вдясно си изтриваш желаните обекти.

Сподели другаде

О мерси !!! :thumbsup:

Не очаквах толкова бърз отговор. :giggle:

За това го харесвам тоя форум. Действията се развиват със светлинна скорост.

Брей то била голяма галимация това History на Run . Аз трих папки ала бала ,а то директно пишело ключове в регистрите.

Направих си за по голямо удобство Bat.file -> DeleteHistory_RUN със съдържание:

REG DELETE HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\RunMRU /F

shutdown -l -t 1 -f

Сподели другаде

• 1 month later...

Разбрах и видях на едно място ,че може да се направи Command Prompt и help-а към него на Български.

Въпроса е как ???

Аз пробвах да преведа help.exe фаила на Бг с ResHacker . обаче не ще да го чете после след като е променен и дава грешка.

Другото което ме интересува е: каква е командата и има ли въобще такава,която да забранява прозореца на CMD да се показва при изпълнението на bat.fail.

:crosseyes1:

Сподели другаде

Kак кава е целта? Целта е да стане на БГ за по лесно - виж прикачената снимка.

А относно ,че не искам да се вижда джама на CMD при изпълнение на bat фаил е ,че през FTP преминават едни данни от време на време и изкача прозореца ,а аз не искам да го виждам, че ме дразни .

Сподели другаде

• 5 months later...

Пиша тук да не отварям нова тема за 2 реда .

Направо ми идва да откача. :( :( :(

Кажете каква е командата за поставяне на текст във файл през CMD.

Търсих ,търсих и така и не можах да разбера.

Това създава фаила :

C:> 1.txt

Как трябва да бъде ????

C: > 1.txt /?????? text ??????

:no: :no:

Сподели другаде

echo текст_който_искаш_да_отиде_във_файла > C:\1.txt

Пример: echo Test Doc > C:\1.txt

Toва ще създаде текстов файл с име "1" на устройство C като файлът ще съдържа текста "Test Doc".

Сподели другаде

Мерси за инфото. :thumbsup:

Брей играх си 1 час и това пробвах ама не ставаше и понеже не бях сигурен в командата търсих друга.

A то било заради тоя скапан Windows 7 и неговите UAC - MUAC и Run as administrator.

:devil: :devil: :devil: :devil: :devil:

Сподели другаде

Повишаване на привилегиите (Run as Admin) е необходимо само, ако искаш да запишеш файла в C:\. Ако имаш създадена някаква папка и съответно го записваш в примерно C:\NEW\test.txt или пък на друг дял (примерно D:\) не е необходимо да се повишават правата на CMD.

P.S.: Windows 7 съвсем не е "скапан".

Сподели другаде