Aquarius Публикувано Май 8, 2009 Report Share Публикувано Май 8, 2009 Има доста голямо значение и определено не е само външният вид важен, макар че за повечето хора той е най-определящ при избора. Исках да кажа, че в този ценови сегмент (ниският клас кутии) ASUS предлагат добри решения без захранващ блок, които са със сравнително добро качество на изработка спрямо разните боклуци като Codegen и JNC. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Май 8, 2009 Report Share Публикувано Май 8, 2009 Здравейте:Искам съвет за конфигурация по възможност по добра от тази:__________________________________________.doc ,но марката по възможност да се запази ,разбира се приемам предложения и за други марки. Значи искам със всички нови игри да нямам проблеми,защото с тази конфигурация ми насичат доста игри например nfs pro street reload е старичка,но ми насича доста.Освен това искам да отварям доста програми наведнъж без да зацикля и да се бави,също така работя и със виртуални машини със xp и vista едновременно със основният комп,който е със xp.Бюджета ми е във порядъка 700-900лв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Май 8, 2009 Report Share Публикувано Май 8, 2009 Благодаря ти много, нотова с кутията не го схванах, кво значение има тя, освен външния вид?Здрасти.Ще си позволя да ти дам един съвет.Вместо 9600гт,вземи 4830 на ати.Цените им са много близки.Доплати 15 лева отгоре и си вземи нещо,което ще ти върши работа и на по-високи резолюции от 1280х1024.Ако не се лъжа цената на 9600гт е 140+ лева,на 4830 е 158 лева на палит.Втората е равна на 9800(8800гт),ако не и малко по-бърза.При филтрации пък да не говорим..Първата и отстъпва достаъчно,за да си струва 15-те лева отгоре за ати-то.Ти си прецени. Здравейте:Искам съвет за конфигурация по възможност по добра от тази:__________________________________________.doc ,но марката по възможност да се запази ,разбира се приемам предложения и за други марки. Значи искам със всички нови игри да нямам проблеми,защото с тази конфигурация ми насичат доста игри например nfs pro street reload е старичка,но ми насича доста.Освен това искам да отварям доста програми наведнъж без да зацикля и да се бави,също така работя и със виртуални машини със xp и vista едновременно със основният комп,който е със xp.Бюджета ми е във порядъка 700-900лв.Като гледам процесора не ти е лош.Защо държиш да сменяш цялата конфигурация?Смени само видеото.То е проблема.Сложи едно gts250(250лв),а процесора може да го клокнеш малко.До 2.6 няма да ги усети.Може и рам да добавиш.Няма да е лошо.И машината няма да я познаеш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Май 8, 2009 Report Share Публикувано Май 8, 2009 Не е за мен компютъра за брат ми е, и ми възложи задача аз да го избера,но не знам за тия пари сега какво точно може да се вземе,моят е на 2 години и пак е за тези пари,за това се надявах за същите пари да се вземе нещо по добро?За процесора не разбрах "до 2.6 няма да ги усети" и на двете ядра ли?Каква е разликата между gt и gts? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Май 8, 2009 Report Share Публикувано Май 8, 2009 Не е за мен компютъра за брат ми е, и ми възложи задача аз да го избера,но не знам за тия пари сега какво точно може да се вземе,моят е на 2 години и пак е за тези пари,за това се надявах за същите пари да се вземе нещо по добро?За процесора не разбрах "до 2.6gh и двете ядра ли?И двете ядра естествено.Процесора може да се клокне доста добре.Не е лош изобщо.Интелите са студени.Аз бях с е2140 и се клокваше добре.Момчето,което го взе го държеше на 2.4 с бокса лятото.А за конфигурацията виж по-горните постове.Същата препоръчана,но с друго видео. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Май 9, 2009 Report Share Публикувано Май 9, 2009 @ liver - да, напълно съгласен съм, че може да се сложи и HD 4830, която е малко по-бърза от 9600GT в общия случай. @ klz - погледни машината, която препоръчах в горните ми коментари. Тя е също в тоя ценови сегмент, но ако наистина искаш да играеш всичко без проблем ще трябва да дадеш малко повечко, за да се сложи GTS250 (реално 9800GTX+, но с друго име) или HD4850, като ако се избере първата е добре да се смени и захранващия блок с CHIEFTEC 450W GPS-450AA-101A. Ако няма да се играе на високи резолюции и с приложени AA/AF и 9600GT ще върши добра работа за голяма част от заглавията. Ако решиш да ъпгрейдваш системата от прикачения файл - ще трябва да се сложиш 2x2GB RAM задължително, както и да се смени видеокартата с минимум 9600GT. Ако се сложи нещо от рода на ATi HD4850 / GTS250 е добре да се оувърклокне процесорът, за да не лимитира производителността на графичната подсистемата. Проблемът е, че твойто дъно не е особено подходящо за целта. Също така е добре да предвидиш и евентуално смяна на захранващ блок, ако този в момента не е достатъчно добър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Май 19, 2009 Report Share Публикувано Май 19, 2009 Здравейте, Мога ли да ви помоля за оценка на една конфигурация? Добре ли е балансирана или трябва да сменям някой компоненти? Достигнах 1300 лв. а това ми е максимума... MB: GIGABYTE EP45-DQ6 /INTEL P45/ LGA775CPU: Intel Core 2 Duo E6750 /2.6G/ 1333/ 4MB/ RAM: Corsair TWIN2X4096-8500C5 (2x2GB DDRII 1066Mhz)VGA: GV-R485ZL-512H (ATi HD4850 512MB със Zalman охладител)HDD: WD6401AALS (Caviar Black 640GB)PSU: Chieftec GPS-550AB-A 550WCase: Cooler Master Elite 331 Black (RC-331-KKN1-GP) Благодаря предварително за коментарите! П.С. Ползвал съм указанията на l.kanelov, но имам и нови детайли... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 19, 2009 Report Share Публикувано Май 19, 2009 Екстра е. Само оптично устройство липсва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 19, 2009 Report Share Публикувано Май 19, 2009 Здравейте, Мога ли да ви помоля за оценка на една конфигурация? Добре ли е балансирана или трябва да сменям някой компоненти? Достигнах 1300 лв. а това ми е максимума... MB: GIGABYTE EP45-DQ6 /INTEL P45/ LGA775CPU: Intel Core 2 Duo E6750 /2.6G/ 1333/ 4MB/ RAM: Corsair TWIN2X4096-8500C5 (2x2GB DDRII 1066Mhz)VGA: GV-R485ZL-512H (ATi HD4850 512MB със Zalman охладител)HDD: WD6401AALS (Caviar Black 640GB)PSU: Chieftec GPS-550AB-A 550WCase: Cooler Master Elite 331 Black (RC-331-KKN1-GP) Благодаря предварително за коментарите! П.С. Ползвал съм указанията на l.kanelov, но имам и нови детайли...Добре е според мен да смениш видеокартата с GTS 250 512MB/1GB (новото означение на 9800 GTX+). Тя е съизмерима по цена (около 275 лв.) и е леко по-мощна и по-студена, освен това има поддръжка на новите технологии PhysX и CUDA на nVidia за игрите. С картата на ATI може да има проблеми при някои игри. http://www.legitreviews.com/article/731/10/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 19, 2009 Report Share Публикувано Май 19, 2009 Откъм производителност не виждам да има значение. Да се цигани човек за няколко кадъра, когато средно кадрите са над 200, е меко казано глупаво. Какво значение има дали картата вади 250 или 240 кадъра, при положение, че над 30-40 разлики не се усещат?Поддръжката на PhysX е приятна екстра, но не е нещо, без което не може да се живее. Процесорът е достатъчно мощен, за да се справи с изчисленията за физиката и сам, без да търси видео картата за помощ. А и игрите с PhysX поддръжка не са чак толкова много. Поне на този етап. Разбира се, че е по-добре да има такава поддръжка, но не бих го считал за нещо особено важно. Особено ако компютърът ще се ползва за различни дейности и няма да е специализирана игрална система. Всъщност ATI също работи с PhysX, но са нужни моднати драйвери. Такива има на NGOHQ.com.Разбира се не казвам, че 9800GTX е по-лошият избор. Нищо подобно. Просто искам да обърна внимание, че дори и за по-претенциозни потребители и двете карти са достатъчно добър избор и няма кой знае какво значение коя ще се вземе. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Май 19, 2009 Report Share Публикувано Май 19, 2009 Здравейте приятели! Много, ама много Ви благодаря за професионалната оценка! Екстра е. Само оптично устройство липсва. Венци,(ти нали ми разреши да те наричам так? ),Аз просто не сложих DVD-то, защото ще ползвам от старата машина. Добре е според мен да смениш видеокартата с GTS 250 512MB/1GB (новото означение на 9800 GTX+). Тя е съизмерима по цена (около 275 лв.) и е леко по-мощна и по-студена, освен това има поддръжка на новите технологии PhysX и CUDA на nVidia за игрите. С картата на ATI може да има проблеми при някои игри. http://www.legitreviews.com/article/731/10/ Nazikov,Благодаря за мнението. Ще си помисля!!! Стига да не ми удари бюджета, че от тук помалко от там помалко и компа става "златен". П.С. Дано Лазар не е пак в командировка в Дубай, че да каже и той два три реда... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Май 19, 2009 Report Share Публикувано Май 19, 2009 @ Lokoto Няма смисъл да взимаш стария E6750, защото той е 65nm с 4MB L2 кеш, докато за същите пари може да си вземеш E8200, който е 45nm и по-важното с 6MB L2 кеш. Последното го прави малко по-бърз спрямо E6750 при една и съща тактова честота (2,66Ghz), но в същото време E8200 има по-добър потенциал за overclock, защото е с по-добър технолигичен процес и грее по-малко. Относно видеокартата - разликата между HD4850 и GTS250 не е голяма и общо взето се определя от това какъв енджин ползва дадената игра т.е. дали е повече оптимизиран за NVIDIA или ATi. И двете видеокарти са подходящ избор и ще се справят добре с новите заглавия. Аз бих избрал тази, която в момента е на по-ниска цена. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Май 20, 2009 Report Share Публикувано Май 20, 2009 @ l.kanelov Благодаря за напътствията! Съгласен съм с предложението ти Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 1, 2009 Report Share Публикувано Юни 1, 2009 Вече има видеокарти GTS 250 512MB RAM Gainward на цена 222лв. и 1 GB RAM - 262лв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nanio76 Публикувано Юни 14, 2009 Report Share Публикувано Юни 14, 2009 Ще ползвам темата на колегите,да не отварям нова.Извинявам се предварително.Искам да оставя сегашният ПК на дъщерята и аз да се обзаведа с нещо малко по -будно от него .Ще се ползва за 3Д игри,3Д програмиране (непрофесионално),филми.Спрял съм се на това:Процесор: Intel Core i7-920 2.66GHz LGA1366 Памет: 3x2GB DDR3 1600MHz Corsair TR3X6G1600C8D G Твърд диск: 2 х 640GB WD Caviar® Black™ Дъно: Asus P6T Видео карта: PALIT GTX275 896MB DDR3 448bit PCI-E Оптично у-во: OWC/LG 6X Blu-Ray/HD-DVD Reader Охлаждане CPU: Prolimatech Megahalems CPU Cooler +1 или 2 вентилатора при нужда Захранване: 750W, Thermaltake Toughpower QFan Кутия: HAF 922 на Cooler Master Има ли нещо което може да се промени към по добро ?Или е добре ?Благодаря на отговорилите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост