Jump to content

Черен екран след стартиране на XP

Препоръчан пост

Здравейте! Съжалявам че ви притеснявам но мисля че второто ми ПС има сериозни проблеми. Когато го стартирам не пуска никакъв сигнал към монитора ми.Пробвах монитора и не е от него. Знаете ли вирус който прави това или просто трябва да си сменя видеокартата? ще съм много благодарен ако някой ми каже нещо по въпроса.
Сподели другаде

По личен опит съдя, че най-вероятно е дъното. Ако при натискане на бутона на кутията се включват всички вентилатори, но само дотам и нищо повече (без включване на монитор, без писукания и т.н.), то съм почти сигурен, че е дъното. Ако имаш възможност, разгледай дъното за подути кондензатори.

Кажи все пак каква е конфигурацията и отколко време имаш компютъра.

Сподели другаде

Ами иммам копютърът от вече 2.5 години. Дъното и процесора са интелски.Ако не се лъжа процесорът е пентиум 4 на 2.8 но дъното незнам точно какво е.Мога само да кажа че е голямо с преден юсб изход. Видеокартата е radeon X600 pro 256 mb. Сега го отворих но на пръв поглед нам нищо странно. Малко по горещо е. Има и още нещо странно когато свалих процесорът отдолу в гнездото му има нещо като изкривено краче само че не съм много сигурен. Също така по самият процесор не е останало много охлаждащ гел.

Също така включват се вентилаторите но примигма и клавиатурата и има си и звуци. Чете и от харда много е странно.

Сподели другаде

Ако има активност по твърдия диск и реално всичко е наред, а само мониторът не се включва, то е възможно да е от видео картата. Вземи назаем от познат видео карта колкото за пробата дали ще запали въобще нормално.
Сподели другаде

Здравей alexmania!

Добре е да ни дадеш повече информация за системата - дънна платка, процесор, захранване и др. За повечето от нещата може да получиш информация чрез програма, като Everest.

Обърни внимание като натиснеш Power бутона какви звуци издава. Дали са нормалните при успешно стартиране или други.

Има дъна, които разполагат с диагностичен индикатор на самото дъно. Ако твойто има такъв, добра идея е да го погледнеш какво показва.

Друг вариант е видео адаптера да прави проблеми. За целта може да пробваш да го почистиш и наместиш хубаво в AGP/PCI-E слота.

Това, че термопроводящата паста се е стопила не е проблем. Това е нормално явление и обикновено резултата е няколко градуса по-висока работна температура на процесора. За целта е хубаво периодично да се сваля и почиства охладителя, както и да се сложи нова термопроводяща паста. Тя запълва въздушните празнини и позволява малко по-ефективно охлаждане.

Бих искал да дадеш повече информация, относно "изкривеното краче", защото това е важно. Ако става въпрос, за някои от пиновете на процесора има вероятност това да прави проблеми. Обикновено, ако пин е изкривен сериозно или има друга физическа повереда върху процесора системата не стартира или не работи стабилно.

Сподели другаде