Jump to content

Как да включа тонколоните на монитора?

Препоръчан пост

Здр

Искам да ви попитам ,как да включа тонколоните на монитора,значи първо имах буфер и 5 малки колконки Креатив но нещо се повредиха и сега ми искат бесни цифри за ремонт,а преди тях слушах звук от колонките на монитора и сега какво ли не опитах и не мога да ги вклча и не мога,затова ви моля за помощ!

Мерси предварително.

Поздрави Иван

Сподели другаде

Здравей,

Пробвай от Control Panel -> Sound and Audio Devices -> бутона Advanced (в полето Speaker Settings) -> и си избираш Мonitor Stereo Speakers от падащото меню Speaker Setup.

Нямам такива тонколонки и няма начин да пробвам дали ще подейства, но нищо не ти пречи да пробваш.

Поздрави,

(другия) Милен :)

Сподели другаде

Първо виж отзад на монитора дали няма един вход за аудио, обикновено има за 3,5мм жак, тогава ще ти трябва кабел с два еднакви стерео жака - единия в звуковата карта, другия в монитора.
Сподели другаде

Значи Crio мерси за инфото, което ми даде но съм опитвал сумати пъти така да ги включа,в смисъл ,че наистина си прав ,че от там трябва да се извършат настройките,но в случая другият Милен(dieZel) се оказа прав.да отзад има даже два входа един за слушалки и другият за адио и прерових всичко да го намеря този кабел,защото щом са били включвани е бил тук но го няма никаде.та затова ще ходя да купя един и сега хайде пък друг въпрос,какъв трябва да е точно кабела и ако някой има представа колко струва горе долу,че от този студентски живот не остават много пари за кабелчета :giggle:
Сподели другаде

Казвам се Любо. Казваш в магазина кабел с два стерео жак-а. Това е като накрайника на слушалките, например за мп3 плеърите. Такъв жак трябва да има отдвете страни. Мисля, че е 3,5 мм, но да не те подведа. Струва около 3 лева, не е много. Прецени колко дълъг ще ти трябва, защото според мен нямаш нужда от 5 метров - колкото е по-дълъг, толкова е по-скъп :)

P.S. Два мъжки жака, защото има и кабели с един мъжки, а на другия край - женски.

Успех

Сподели другаде