Jump to content

Въпрос за поставяне на повече RAM на старо дъно

Препоръчан пост

Здравейте!

Искам да попитам следното нещо.Компа ми е много слаб обаче в момента не разполагам с пари за да го сменявам та реших да зема РАМ памет тъи като моята е 256 обаче възникна следния проблем.Днес си говорихме с 1, че съм решил да зимам повече рам а тои ми каза, че неможе да се сложи повече от моята тъи като за това дъно не се произзвеждали вече.Незнам дали да му вярвам затова се обръщам към вас.

Конфигурацията ми е следната:

Дъно : ASUS P4S8X-X

Видео : 64 mb Geforce 4 MX 440

РАМ : 256

Процесор : Intel Celeron 2.20 GHz

Ако може да се сложи рам говоря приблизително за още 512 към тази в момента, ще имали някъкви проблеми с видеото или с някоя от другите части?

Въпросите може да са доста глупави обаче не разбирам почти от хардуер :crosseyes1:

Мерси предварително!

EDIT: Ето го дъното : http://www.baber.com/motherboards/asus/asus_p4s8x-x.htm

Сподели другаде

Мда това е добре, единствено ме притеснява ето това тук http://store.picbg.net/pubpic/2E/13/e2af73fef9032e13.JPG ако забелязваш там дето съм оградил има някакъв като прорез а на моита сегашната платка няма ... ако може да ме насочиш коя рам от JarComputers ще стане за моето дъно :)
Сподели другаде

Здравей!

Няма проблеми да добавиш още един модул. Проблеми с другите компоненти няма. Хубаво е паметите да са на един производител и на еднаква честота и тайминги с цел по-добра съвместимост/стабилност.

Това, което си оградил на картинката по-горе го има на всяка памет - блокиращи механизми (прорези), които не позволяват модулите да се инсталират неправилно.

Kingmax не е особено качествена памет, а специално JAR не предлагат голям избор.

Сподели другаде

Здравей!

Няма проблеми да добавиш още един модул. Проблеми с другите компоненти няма. Хубаво е паметите да са на един производител и на еднаква честота и тайминги с цел по-добра съвместимост/стабилност.

Това, което си оградил на картинката по-горе го има на всяка памет - блокиращи механизми (прорези), които не позволяват модулите да се инсталират неправилно.

Kingmax не е особено качествена памет, а специално JAR не предлагат голям избор.

Това се отнася за SDR паметите, при ДДР не се срещат чак такива проблеми със съвместимостта от честотите и таймингите, просто се изравняват с тези на по-бавната платка, обикновено обаче загубата не е голяма, даже си е почти нулева... та може да си сложи без притеснения... а лично аз съм доволен от кингмакс като производител. За разлика от 3 броя PQI които връщах... :) За нисък бюджет тези са идеални. Малко са хлабави таймингите им, но... здраве да е, ще видиш разлика ако си маниак на тема "точки" и порядъка на 50-на са от голямо значение за тебе от някой тест :Р

Сподели другаде

Бих казал, че не е точно така. KingMax определено не е добър производител. Ако ти си попаднал на добра бройка е друг въпрос. Една A-Data е по-добър избор за евтина памет.

Ако човека е маниак, вероятно няма да се занимава с KingMax и подобни памети. :)

Сподели другаде

Мерси много на всички :)

Реших да зема ето тази http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=427

А защо Джар?Ми просто в нашия град по-голяма фирма няма ... което е доста кофти.

Сподели другаде

И двете ставт, но видеото е едва ли не по-зле от твойто, само дето е с хардуерна "поддръжка" на директХ 9, но там е много зле, по-добре вземи това: Тук

9550 e в пъти по--добра и при клок става поне на 9600про

Сподели другаде