Zevzek Публикувано Април 5, 2006 Report Share Публикувано Април 5, 2006 Искам да споделя с вас една изпитана рецепта. Не занм кой я е създал, но подозирам, че води началото си от зората на времето. Пролетни зеленчуци. Нужните продукти:- Добра компания- Прохладно време- Безлюдно място- Няколко листа вестник. Видът е без значение- 3-4 по-едри сцепени дървета- Няколко съчки- Клечка кибрит- Вода (само за миене разбира се)- Скара- Вино- Зеленчуци...ха-ха какви зеленчуци? Грабвай свинското! Всъщност зеленчуците като домати, лук, пресни чушки са позволени за аромат, украса, гарнитура. Например при направата на шишчета. Приготовление:Пали се огъня. След като се разгорят съчките се слагат по-големите дървета. Когато се разгорят и те, върху огъня се мята скарата. Предполага се, че доста време е чакала този заветен миг, който да осмисли съществуването й и трябва огънят хубаво да я измие. След известно време...около 1-2 чаши вино скарата се маха и се натърква със стар лук за допълнителна дезинфекция и за да ви пристържат стомасите от аромата. Запасете се и с достатъчно количество хляб на филийки. Как защо?!? Все пак хляба се изпича по-бързо от месото пък и става учудващо вкусен. Докато дърветата се превръщат в жар е ред да се обърне внимание на няколко наздравици и да се приготви "зеленчука". Той може да бъде на пържоли, кюфтета, шишчета, наденица и всякакви други прославени негови форми. Когато жарта е готова настъпва момента да се комбинират скарата и мръвките. Поднесете съставките към огъня и отбележете с "наздраве" приближаващата трансформация. Не забравяйте, че "зеленчуците" трябва да се обърнат когато се опекат от едната страна. Това би бил още един добър момент да се пие и за възхвала на Прометей, човека дал катализатора за нашата рецепта. Когато печеното бъде готово или когато гладът надделе над разума, знаете какво да правите. Все пак ще ви дам няколко препоръки и за този етап.Нека скарата да се комбинира с обилни количества червено вино(за по-топло време се допуска и бира).Да се консумира под съпровода на юнашки песни като "Море сокол пие", "Сватба", Петко льо, капитанине" и пр.По неписано правило, каквото и да се хвърли на скарата става добре. Чувствайте се свободни да експериментирате.Спазването на тези прости правила ще ви гарантира приятно прекарване и незабравими спомени от голяма част от начинанието. Варианти по темата: Не се заблуждавайте от името на рецептата. Тя е приложима пролет, лято есен, зима, стига желание да има. С настъпването на пролетта месото може да се замени с някаква едра риба, а червеното вино с бяло. Рибата носи пресен чесън, пресен магданоз и лимон. Запомнете скарата е неизменна съставка! Порции: Всекиму според възможностите Калориина стойност: На кой му пука Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MasterRalf Публикувано Април 7, 2006 Report Share Публикувано Април 7, 2006 Zevzek напълни ми душичката Още следващата седмица мисля да пробвам рецептата и направо ще се разцепя от кеф http://www.bg-science.info/forum/style_emoticons/default/clap3.gif. Преди време ходех на планина през седмица и си правехме скара и с приятели и с дядо ми, че и с други компании и бях позабравил какво удоволствие е да хапнеш и разпуснеш сред природата. Но няма да ми се размине и току виж съм си починал малко. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
benzinn Публикувано Април 7, 2006 Report Share Публикувано Април 7, 2006 Аз вече изпитах удоволствието от тази рецепта. Предишната събота прекарахме на язовир "Искър". Уж бяхме за риба, но наблегнахме на кебапчетата и кюфтенцата, както и всякакви други "зеленчуци" на скара. Препоръчвам на всеки, който има възможност - "да хваща гората", за да избяга от ежедневните грижи и проблеми. След това "упражнение" гарантирам, че ще се почувсвате нови хора Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.