vbonchev Публикувано Октомври 31, 2007 Report Share Публикувано Октомври 31, 2007 Здравейте! Не знам дали на точното място поставям въпроса си, за което моля да ме извините!Значи проблема ми е следния: след преинсталация на Windows XP SP2 не ми тръгва скенера / Scanjet 3770/, няколко пъти го инсталирах и деинсталирах като почиствах и регистрите, чистих и system restore, но не тръгва и не тръгва. Зарежда в Task manager-а, но нищо не става. Попитах един приятел, който ми каза че проблема е в драйвърите на XP-то и може би ще се наложи отново да преинсталирам, но не може ли този проблем да се оправи по друг път?Благодаря на всички които се отзоват! P.S. А междо другото не тръгва и една "уеб камера" слагам я в кавички защото камерата се използва за друго, но е като уеб камера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 31, 2007 Report Share Публикувано Октомври 31, 2007 Най-лесно можеш да установиш дали проблемът е в твоя компютър, като свържеш скенера (или камерата) към друг компютър и ги инсталираш там.Пишеш, че двете устройства "не тръгват"; какво точно означава това - не се разпознават като устройства (не получаваш съобщение за открит хардуер), не се инсталират драйверите (в Device Manager устройствата са отбелязани с удивителен или въпросителен знак), всичко е инсталирано коректно, но самите устройства не се включват, нещо друго (например съобщение за грешка)...? Както виждаш, вариантите са много, няма смисъл да гадаем.Казваш също така, че операционната система е преинсталирана и след това се е появил проблема с устройствата. Това значи ли, че преди преинсталацията устройствата са работили нормално? След преинсталацията инсталирани ли са драйверите за дънната платка? USB контролера, който ползваш, вграден ли е (т. е., на дънната платка) или е външен (закупен допълнително)? Неговите драйвери инсталирани ли са? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vbonchev Публикувано Октомври 31, 2007 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2007 Камерата тръгва на друг компютъ, драйвърите се намират при включване в Devices Manager. След преинсталацията инсталирах всички драйвъри. Компютърт ми е Toshiba Satelit A60. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Октомври 31, 2007 Report Share Публикувано Октомври 31, 2007 Какъв е инсталационният диск на Windows-а? Ако не е оригинален възможно това да е проблемът. Някои от самоделките (правени с програмата nLite) имат досадния проблем с цел намаляване на обема да бъдат с орязани драйвери и това често създава проблеми като този.Поздари Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Октомври 31, 2007 Report Share Публикувано Октомври 31, 2007 А кога свързваш скенера със компютъра посредством USB кабела - преди инсталирането на софтуера или след това? За камерата питанката е същата.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vbonchev Публикувано Ноември 3, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 3, 2007 Здравейте! Извинявам се,че не отговорих на Вашите препоръки но не съм влизал в нета. Инсталирах си оригиналния windows и пак се получи същия проблем,след което инсталирах windows-а с който бях по-рано и скенера се инсталира и нямам с него проблем, но с камерата не се получи нищо. В упътването на камерата пише ,че ако се появи черен екран значи трябва да се проверят връзките, но при мен се появява бял екран.Връзките се осъществяват чрез USB порт. Благодаря за мненията все пак. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tzwaro82 Публикувано Ноември 3, 2007 Report Share Публикувано Ноември 3, 2007 PS А междо другото не тръгва и една "уеб камера" слагам я в кавички защото камерата се използваза друго ,но е като уеб камера.Сега какво е това? Само изглежда като камера, върши работа като камера, или си е камера но не изглежда като такава? За улеснение на всички желаещи да ти помогнат, драсни марката и модела. Може да е някоя със специфична инсталация.Виж в ръководството на камерата какво пише.Има някой модели, които са доста капризни откъм последователност.За пример ще дам моята камера- CANYON- за да работи под WindowsXP, е необходимо първо да се инсталират драйверите, да се рестартира и чак след това, да се включи самата камера към конфигурацията. Всякакви действия различни от описаните, доставят в дйвайс мениджъра жълта удивителна за хардуера разпознат като PC Camera. Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vbonchev Публикувано Ноември 3, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 3, 2007 Камерата е Интраорална/използва се в стоматологията за показване на състоянието на устата/. Значи програмката с която се старира се казва AMCAP, а камерата MT-740, но се води уебкамера и затова не уточних тези подробности. Когато стартираш програмата на самата камера светва един датчик че можеш да я ползваш, след което натискаш един бутон и се включва осветлението и излъчването на компютър /така е на другия компютър/, докато при мен светва само осветлението, а екрана остава бял. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vbonchev Публикувано Ноември 4, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 4, 2007 Няма ли кой да ми помогне? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tihichko Публикувано Ноември 4, 2007 Report Share Публикувано Ноември 4, 2007 Няма ли кой да ми помогне? Привет, Бих опитал да Ви помогна, но не сте оставили нито icq нито skype, за връзка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tzwaro82 Публикувано Ноември 4, 2007 Report Share Публикувано Ноември 4, 2007 http://image.ec21.com/co/t/tsigc/img/oimg_GC02253317_CA02253484.jpgСпецифична е- спор няма, но е хубаво когато търсиш помощ да не се пестиш на информация.Мога да ти препоръчам, да инсталираш DirectX 9c . Пробвай на някой друг порт. Aко не помогне, деинсталирай всичко свързано с въпросната камера, изключи я от конфигурацията, рестартирай, и пробвай на ново да инсталираш приложенията. Потърси в инструкцията има ли някакъв ред на действие. Ако няма използвай последователността която аз съм ползвал.Успех! п.с. На сайта на производителя, не открих никакви драйвери, само уверението, ... Simple to operate. No output control unit is required. Just connect the computer with the USB cable and press the button to start taking pictures of the oral cavity, even the hidden corners. ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vbonchev Публикувано Ноември 4, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 4, 2007 Извинявам се, но къде да инсталирам DirectX 9c Привет, Бих опитал да Ви помогна, но не сте оставили нито icq нито skype, за връзка. Моето icq e 250906178 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 4, 2007 Report Share Публикувано Ноември 4, 2007 А защо не се помогне тук, а трябва по ICQ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vbonchev Публикувано Ноември 4, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 4, 2007 А защо не се помогне тук, а трябва по ICQ? Много се извинявам ,но при инсталацията на DirectX ми иска къде да го инсталирам ,но не съм такъв специалист и ме е страх нещо да не объркам:помагай!!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 4, 2007 Report Share Публикувано Ноември 4, 2007 Инсталацията на DirectX е, с извинение, за идиоти. Няма какво да объркаш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост