Minchakis Публикувано Октомври 29, 2007 Report Share Публикувано Октомври 29, 2007 Здравейте.Имам проблем с Windows-са ми.Значи от скоро нещо ми става на компютъра,което не мога да разбера.Понякога (а напоследък все по-често) както си стоя пред компютъра изведнъж ми се рестартирва а преди това ми се появява син екран с бели надписи.Ето какво пише: A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL If this is first time you've seen this stop error screen restart your computer.If this screen appears again follow cheese steps: Check to make sure any new hardware or software is properly installed.If this is a new installatin,ask your hardware or software manufacturer.For any Windows updates you might need.If problems continue,disable or remove any newly hardware or software.Disable BIOS memory optionssuch as caching or shadowing.If you need to use Safe mode to remove or disable components,restart your computer,press F8 to slelct Advanced Startup Options and then Select Safe mode. Наскоро си преинсталирах една антивирусна програма и си мислех да не е от това проблема защото нали ми казва да премахна всякакви нови инсталирани софтуери или хардуери.Друго нищо ново не съм инсталирвал на компа.След като си деинсталирах проблема пак продължи.Пробвах влезна във Safe mode ама не става тъй като клавиатурата не ми работи про време на зареждането на Windowsa. Също така когато ми се ресва компа понякога ми показва това: Windows could not start because the following file is missing or corrupt:<Windows root>\system32\ntosknl.exePlease re-install a copy of the above file. Хм кое ми казва да преинсталирам. Също ми се появява и това: CSMOS cheksun error-Defaults loaded Някакви идеи за проблема който имам?Моля ви помагайте че не знам какво да правя вече! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Октомври 29, 2007 Report Share Публикувано Октомври 29, 2007 ГРЕШКА: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUALПРИЧИНА: Несъвместими драйвъри или неправилно инсталираниОБЯСНЕНИЕ : Тази грешка показва,че kernel процес или драйвър правят опит да стигнат до място в паметта до което нямат права. Това предизвиква грешка в разпределяне на процесите в Windows и внезапно рестартиране за да не се промени скрипта от другия процес.Виж и какво излиза при търсене с Google, може да намериш нещо полезно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Minchakis Публикувано Октомври 29, 2007 Author Report Share Публикувано Октомври 29, 2007 Разгледах посочения от тебе линк и честно да ти кажа то излезе,че хиляди работи може да са причина за това.Посъветвайте ме за нещо конкретно.Казах ви също какви грешки ми излизат при ресването.Не знам но това е доста сериозен проблем както гледам.Проблема може да бъде от неправилни драйвери,програми,може да е от паметта и др.По добре май ще бъде да го занеса в някой сервиз и това е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Октомври 29, 2007 Report Share Публикувано Октомври 29, 2007 Здравей, за да можем да ти помогнем, трябва да напишеш едни числа, които излизат след това, което си написал по-горе.Примерно: 0х0000007В, 0х00000407, 0х0000000. Иначе ако трябва да се гадае според това, което си написал, имам две предположения:БИОС-а ти създава проблеми (трябва да се потърси по-нова версия и да се обнови) или просто самият чип се е смотал (обикновено при дъна марка ASROCK се получава този неприятен проблем) Другото за което се сещам е лоши сектори на основния дял. ПП Може и един мемтест да се пусне, за да се провери паметта за евентуални грешки! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Minchakis Публикувано Октомври 30, 2007 Author Report Share Публикувано Октомври 30, 2007 Здравей, за да можем да ти помогнем, трябва да напишеш едни числа, които излизат след това, което си написал по-горе.Примерно: 0х0000007В, 0х00000407, 0х0000000. Иначе ако трябва да се гадае според това, което си написал, имам две предположения:БИОС-а ти създава проблеми (трябва да се потърси по-нова версия и да се обнови) или просто самият чип се е смотал (обикновено при дъна марка ASROCK се получава този неприятен проблем) Другото за което се сещам е лоши сектори на основния дял. ПП Може и един мемтест да се пусне, за да се провери паметта за евентуални грешки! Тествах паметта с memtest 3.5. Т.е. тестването стигна до 11000 % и го спрях защото вече тестваше поне час.Но до този момент не откри грешки. Колкото до числата които се появяват - днес компа ми се ресна 2 пъти и 2 пъти ми показа различни числа.Ето първия път:*** STOP: 0x000000BE (0x8051A218,0x0051A121,0xF6EE0990,0x0000000B). Ето и втория път:*** STOP: 0x0000008E (0xC0000005,0x805642DD,0xFC9C08BC,0x00000000). Това е.Ако разберете от какво е pls пишете. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 30, 2007 Report Share Публикувано Октомври 30, 2007 Трудно ще разберем причината за проблема, ако не знаем каква е ситуацията при теб. Напиши основната информация за компютъра - процесор, памет, твърд диск, дънна платка, захранване... Информацията за работните напрежения и температури също няма да е излишна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Minchakis Публикувано Октомври 31, 2007 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2007 Занесох компа в един сервиз и там ми казаха,че проблема е или от дънната платка или от паметта,но най-вероятно е от паметта така че сигурно ще я сменям.Много ви благодаря все пак че се опитахте да ми помогнете. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 31, 2007 Report Share Публикувано Октомври 31, 2007 Занесох компа в един сервиз и там ми казаха,че проблема е или от дънната платка или от паметта,но най-вероятно е от паметта така че сигурно ще я сменям.Т.е. ще ти я заменят или ще платиш за друга? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост