coojoe_213 Публикувано Октомври 24, 2007 Report Share Публикувано Октомври 24, 2007 Кажете ми как мога да архивирам, но както трябва. Забелязах, че файл, примерно който е 12.7мб ми го прави на 11.4мб. Няма логика, или по точно няма смисъл. А бях теглил една игра от Замунда, и беше към 260мб в архив, и след разархивиране стана към 2.5гб. Има ли начин 10 мб да станат примерно 4мб. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Октомври 24, 2007 Report Share Публикувано Октомври 24, 2007 Кажете ми как мога да архивирам, но както трябва. Забелязах, че файл, примерно който е 12.7мб ми го прави на 11.4мб. Няма логика, или по точно няма смисъл. А бях теглил една игра от Замунда, и беше към 260мб в архив, и след разархивиране стана към 2.5гб. Има ли начин 10 мб да станат примерно 4мб.Самият WinRAR има 6 степени на компресия, изпробвай ги. А логиката в компресирането е, че ако го правиш с вече компресиран по някакъв начин файл (.jpeg, .mp3, etc.) няма да постигнеш почти никакво намаляване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Октомври 24, 2007 Report Share Публикувано Октомври 24, 2007 Така е, но зависи файла преди това колко и с какъв код е бил компресиран...Аз лично смятам, че рар-а е боклучав формат и не го употребявам, предпочитам да ползвам за компресиране Uharc, 7z , и т.н. ...но най-съм доволен от Uharc като степен на компресия, вярно бавно разархивира, но... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 25, 2007 Report Share Публикувано Октомври 25, 2007 Аз лично смятам, че рар-а е боклучав форматДоста силно изказване. RAR е доста добър формат. Да, по степен на компресия отсъпва на UHA и 7z, но той цели баланс между скорост на компресия и размер. Когато потребители си архивират файлове, за обмяна, някой-друг мегабайт няма кой знае каква разлика. При по-големи архиви разликите са малко по-големи и там може да се каже, че има някакъв смисъл. Самият WinRAR обаче е достатъчен да компенсира недостатъка на RAR формата като такъв, а той (недостатъкът) е степента на компресия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Октомври 25, 2007 Author Report Share Публикувано Октомври 25, 2007 Значи, с едно изречение, каквото и да правя, 10 мб не могат да станат 3 или 4мб, така ли Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Октомври 25, 2007 Report Share Публикувано Октомври 25, 2007 Както ти написаха по-горе - ако файла вече има някаква компресия (например mp3 файл, който е компресиран wav, или jpeg, който е компресиран bmp), тогава колкото и да се мъчиш да го компресираш няма да успееш, а дори можеш да увеличиш размера, заради системната информация на WinRar. Ако обаче искаш да компресираш текстови документи, excel или други подобни, то тогава провери нивото на компресия на програмата, както те посъветваха. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Октомври 25, 2007 Report Share Публикувано Октомври 25, 2007 Значи, с едно изречение, каквото и да правя, 10 мб не могат да станат 3 или 4мб, така ли При положение, че успях да компресирам игра 1,1Гб в 400 МБ ... Зависи изцяло от файловете както каза Tragedy. Raven, прав си, но *.rar-a спореед мен е добър само за "окомплектовка" на файлове... а и забравихме да споменем един негов + --> това са паролите ! Почти невъзможно разбиване, с добра парола... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 25, 2007 Report Share Публикувано Октомври 25, 2007 Raven, прав си, но *.rar-a спореед мен е добър само за "окомплектовка" на файлове... а и забравихме да споменем един негов + --> това са паролите ! Почти невъзможно разбиване, с добра парола... Под "окомплектовка" предполагам имаш предвид "store" режима. Ако е така, ще си позволя да не се съглася с теб. Компресията му е достатъчно добра. Още плюсове са recovery record и lock archive. Особено първото - спасявало ми е файлове. Authenticity verification също може да влезе в употреба, но много рядко. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikolaijelev Публикувано Октомври 25, 2007 Report Share Публикувано Октомври 25, 2007 Здравейте!По темата: В помощния файл на програмата е обяснено много добре кое как става...Препоръчвам ви да посетите този сайт. Там има изнесена статистика от типа "кой е по- по- най-" за повечето архиватори. Не съм съгласен с негативната оценка за WinRaR. Криптирането не е единствения плюс на приложението...Какво имаш предвид ["окомплектовка" на файлове...]??Засега WinRaR предлага много повече като функционалност от останалите архиватори... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Октомври 25, 2007 Report Share Публикувано Октомври 25, 2007 Здравейте!По темата: В помощния файл на програмата е обяснено много добре кое как става...Препоръчвам ви да посетите този сайт. Там има изнесена статистика от типа "кой е по- по- най-" за повечето архиватори. Не съм съгласен с негативната оценка за WinRaR. Криптирането не е единствения плюс на приложението...Какво имаш предвид ["окомплектовка" на файлове...]??Засега WinRaR предлага много повече като функционалност от останалите архиватори... WinRAR наистина не е чак толкова лоша като програма, но все пак е платена и не е със символична цена... а за парите си според мене, не си струва, при положение, че мога да постигна по-добро ниво на компресия от безплатен аналог . Под "окомплектовка", имах в предвид, както каза Night_Raven, точно "Store " режима... А иначе като гледам от тестовете, всеки архиватор си е добър по своему в различните файлове и т.н. ... примерно Uharc се представя много зле при JPG, за сметка на 7z, докато става обратното при EXE и т.н. ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 25, 2007 Report Share Публикувано Октомври 25, 2007 Да, WinRAR не е евтина, но личното ми мнение е, че това е една от малкото програми, която си заслужава парите. Инсталирах WinUHA и 7-Zip и се опитах към архив, създаден с някоя от тях, да добавя файл, но не успях. Веднъж създаден архива, той не може да бъде променян повече. С WinRAR това дори става с влачене на файлове:http://www.softvisia.com/users/Night_Raven/nRaven/winrar.PNGОсвен това:- WinRAR има опция за конвертиране на архиви, която ползвам адски често и е безценна за мен;- ако избереш повече от един архиви, WinRAR предлага архивирането им, разархивирането им в една папка или разархивирането им всеки в своята, което е също много удобно;- има опция за сканиране на даден архив за вируси;- има опция за създаване на доклад за даден архив;- поддръжа разархивиране от повече формати;- могат да се зададат потребителски дефинирани размери за разцепване (volume);WinRAR предлага много по-голяма гъвкавост и възможности за настройка като цяло. За момента WinUHA и 7-Zip имат само 2 предимства - цената и нивото на компресия. Тяхната идея е СИЛНА КОМПРЕСИЯ и само това. Това не е лошо само по себе си, но на практика е за сметка на скоростта и заеманите ресурси, дори и да не броим останалите предимства на WinRAR в случая. Ако даден потребител търси максимална компресия, без да го интересува нищо друго, то определено е редно да се насочи към WinUHA или 7-Zip поне. При всички останали случаи обаче просто не е рентабилно. WinRAR е платена, но тестовия й период е 40 дни (повече от на повечето други програми) и след това продължава да си работи, само извежда леко досадно съобщение. Направих си тестчета с трите архиватора. Архивирах F-22 Lightning 3 и Need for Speed: High Stakes. Първата игра има 2 големи файла, докато втората има много, но дребни файлове. Ето и резултатите: F-22 Lightning 3 - 292MB големина (71 файла) WinUHA (ALZ-3 (Best))- архивиране: 15:39 мин.- разархивиране: изведе съобщение за грешка- размер на файла: 103MB- съотношение: 35,5% 7-Zip (Maximum)- архивиране: 7:01 мин.- разархивиране: 0:21 мин.- размер: 112MB- съотношение: 38% WinRAR (Best)- архивиране: 3:55 мин.- разархивиране: 00:31 мин.- размер: 122MB- съотношение: 41% Need for Speed: High Stakes - 342MB големина (1268 файла) WinUHA (ALZ-3 (Best))- архивиране: 23:38 мин.- разархивиране: изведе съобщение за грешка- размер на файла: 190MB- съотношение: 55,3% 7-Zip (Maximum, Solid archive)- архивиране: 8:36 мин.- разархивиране: 00:42 мин. (WinRAR: 00:40 мин.)- размер: 182MB- съотношение: 53% WinRAR (Best, Solid archive)- архивиране: 7:10 мин.- разархивиране: 00:29 мин.- размер: 202MB- съотношение: 59% Резултатите мисля, че са достатъчно красноречиви. WinUHA и 7-Zip са като цяло на едно ниво, но времената за компресия са изцяло (в пъти) в полза на 7-Zip. Добавяме и факта, че 7-Zip може да архивира в повече формати и да разархивира повече формати и победителят между двата е кристално ясен. Колкото до 7-Zip vs WinRAR, ами там разликата е по-малка и въпрос повече на лични предпочитания. Лично аз предпочитам втория. Нивото на компресия е важно нещо, но удобството и наличието на далеч повече опции в WinRAR определено натежават. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikolaijelev Публикувано Октомври 26, 2007 Report Share Публикувано Октомври 26, 2007 Всеки е добър по-своему.....но това не е достатъчно. При работа в затворена среда 7zip и вградения WinZip биха ти свършили добра работа,но интернет е нещо неподвластно на правила. Всеки ползва това което харесва ! Колко са чували за uha формата? Явно не се е наложил. Теб те интересува само "Store " режима, аз обаче се нуждая от нещо повече. Поддръжката на формати и многофункционалността е нещо с което ще ме спечели един архиватор. П.П. Какво ви пречи да си инсталирате няколко архиватора и да си работите с тях /не са големи като размер/... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Октомври 26, 2007 Report Share Публикувано Октомври 26, 2007 Така е, аз ползвам няколко архиватора, а относно поддръжката на няколко формати има една програмка Universal Extractor, името и наистина говори какво прави , даже инсталатори разархивира... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост