Jump to content

DAEMON Tools - Голям проблем!

Препоръчан пост

Ако съм вярвал, че ще стигна до там, един DAEMON Tools да не мога да инсталирам!

Зачи, един приятел ми вика, че половината град му са се изредили на компютъра и никой не е успял да инсталира DAEMON Tools!

Аз най мазно му се изсмях :giggle: и отидох до тях!

Благодаря на тези който ще си направят труда да го прочетат!

И така, не ми даваше да инсталирам DAEMON Tools, защото вече се използвал такъв, добре, влизам аз в контрол панела и се мъча да премахна стария бъгав DAEMON Tools обаче не ми дава! След това свалям няколко добри uninstaller-а и го премахвам! Добре обаче пак ми изписва че се използва и като пробвам до го упдейтна ми дава някакъв ЕРОР и ми реве за някъв файл в C:/Windows/installer/daemon.msi

Такъв файл естествено няма, но аз намирам друг файл за DAEMON Tools в същата папка и от него започвам да инсталирам, стигам до там, че ми иска диск или тоя файл daemon.msi , свалям си файла и пак не ми дава да го инсалирам

Накрая изтрих всичко свързано с DAEMON Tools, спрях го от Run => msconfig и пак нищо

Пробвах със всякакви DAEMON Tools-и, и не става!

Ако имте някакви идей, какво да направя ще съм ви благодарен!

Виртуално, черпя този който намери решението :crosseyes1:

Пуснах го още в няколко форума, чудно ми е каде ли ще намерят първи решенито?

Сподели другаде

Аз ти предлагам да влезиш в Safe Mode да изтриеш всичко в регистрите и папките(първо да си дала се виждат скрити файлове), което намериш за DAEMON Tools.

След това да махнеш: SPTD ( Можеш да го свалиш - http://www.disk-tools.com/request?p=716334...st-v150-x86.exe , да го инсталираш и пак махнеш )

И вече да си инсталираш демон тулса, нз дали ще стане моето предложение, но може да се пробва

Виж и това:

http://www.daemon-tools.cc/dtcc/showthread.php?t=400

http://www.daemon-tools.cc/dtcc/archive/er...ls-3-t3450.html

П.п. С админски акаунт ли е логнат в Windows-а ?

Сподели другаде

Да с админския е логнат!

Утре ще пробвам предложението ти като ида в тях!

Само, че ми трябват повечко предложения, че мойте неска почти си изчерпаха, да имам свежи идей, утре кво да правя!

Сподели другаде

SPTD драйверът не е нужно да се инсталира и маха. Ако фигурира на системата, инсталацията ще го засече и ще предложи Uninstall директно.

Реално ще можем да помогнем по-добре, ако знаем каква точно грешка извежда.

P.S.: такова нещо като "добър uninstaller" не съществува. :)

Сподели другаде

Само, че ми трябват повечко предложения, че мойте неска почти си изчерпаха, да имам свежи идей, утре кво да правя!

Как да ти дадем предложения, като не знаем нито версията на операционната система (подозирам, че става въпрос за Microsoft Windows), нито тази на DAEMON Tools, нито имаме списък с останалия инсталиран софтуер на "проблемния" компютър... лошия правопис и граматика няма да ги коментирам, само ги отбелязвам като факт.

Ето няколко неща, които можеш да направиш:

1. Свали си AutoRuns for Windows, стартирай го, потърси реда, който указва стартирането на драйвера на DAEMON Tools и го изключи или изтрий.

2. Провери дали някоя програма или игра не използва създадено с DAEMON Tools виртуално устройство - възможно е точно това да създава описаните от теб проблеми.

3. Разгледай внимателно Device Manager:

3.1. Start -> Run... cmd (отваряш прозорец с команден ред); set devmgr_show_nonpresent_devices=1, Enter и след това в същия прозорец start devmgmt.msc;

3.2. В така стартирания Device Manager избираш меню View -> Show hidden devices; търсиш (и съответно - деинсталираш) драйвера на виртуалното устройство и/или Unknown Device;

4. Прегледай списъка с услугите (Services) и ако там присъства услуга, свързана с DAEMON Tools, промени начина ú на стартиране на Disabled;

5. Провери регистъра на Windows за останали записи от DAEMON Tools - обикновено можеш да ги намериш в HKLM -> Software и HKCU -> Software; би трябвало да има записи в разделите за устройствата, но в момента нямам инсталиран DAEMON Tools, за да видя къде точно е описан драйверът на виртуалното устройство.

6. Използвай някой деинсталатор, за да почистиш остатъците от DAEMON Tools.

7. Рестартирай компютъра и опитай отново да инсталираш програмата.

Сподели другаде