boxsi11 Публикувано Октомври 21, 2007 Report Share Публикувано Октомври 21, 2007 Много моля някой ако знае нещо по подробно за" биоса ",като действие, местонахождение,как се влиза в него,как се работи с него моля да ме насочи.Целта ми е о г р а м о т я в а н е !!!!Плииз!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 21, 2007 Report Share Публикувано Октомври 21, 2007 Windows XP няма BIOS. BIOS-ът е на дъното. В него се влиза чрез натискане най-често на DEL или F2 (зависи от дъното) клавишите на клаиватурата още в началото след пускане на компютъра, при екрана за инициализация на устройствата. Вътре в BIOS-а чрез стрелките си избираш раздел или опция, с Enter се влиза в раздел или се появява меню с възможности за настройка на дадена опция. По принцип смяната на дадена опция може да се извърши и с PageUp/PageDown и/или +/-. Esc те връща назад. F10 е равнисилно на излзане от BIOS със запазване на настройките. Като цяло използваемите клавиши си ги пише в самия BIOS. В BIOS-а има твърде много опции, за да се опишат. Не всички дъна имат еднакви настройки, някои се различават много от други. Понякога една и съща опция е с леко различно име. Много трудно би било да се създаде подробно и универсално описание на опциите. В книжката ти към дъното трябва да са описани опциите в BIOS-a. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
boxsi11 Публикувано Октомври 21, 2007 Author Report Share Публикувано Октомври 21, 2007 Молбата ми бе да ме насочите някъде да прочета за Биоса с цел получаване на грамотност.По възможност да е на български или руски. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
neosi Публикувано Октомври 21, 2007 Report Share Публикувано Октомври 21, 2007 Молбата ми бе да ме насочите някъде да прочета за Биоса с цел получаване на грамотност.По възможност да е на български или руски. BIOS (Basic Input Output System) - потърсете в http://google.bg/, но както казва Night_Raven - "Много трудно би било да се създаде подробно и универсално описание на опциите." Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Октомври 25, 2007 Report Share Публикувано Октомври 25, 2007 BIOS (Basic Input Output System) - потърсете в http://google.bg/, но както казва Night_Raven - "Много трудно би било да се създаде подробно и универсално описание на опциите."Съгласен съм с написаното и само иска да допълня - настройките на BIOS-а, зависят от модела му и съответно модела на дъното. Ако желаеш да ти помогнем, трябва да споделиш какъв е модела на BIOS-а или поне модела на дъното и ще се опитаме да ти разясним основните настройки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост