Jump to content

Проблем с Diskeeper 2007

Препоръчан пост

Със Уиндоус ХР съм и ползвам дефрегментатора Diskeeper 2007.Преди няколко дена след,съответното "почистване " на компа,дефрегментатора не се зарежда и ми показва,че има грешка която не мога да я разбера.Прикачил съм снимки на работният плот, и моля ако може някой да ми окаже съдействие.Предварително благодаря!!
Сподели другаде

За какво "почистване" става въпрос?

Пробвай, ако имаш разрешен System Restore да възстановиш системата до дата, на която Diskeeper е работил нормално.

Сподели другаде

тази функция съм я забранил.Направи ми впечатление обаче,че при нова инсталация на Дискейпъра Сервиза вътре в него свети във червено което най-вероятно ми говори че времето 30 дневният период вече е изтекъл.
Сподели другаде

Така и не каза какво точно си правил преди да се повреди Diskeeper-a. Това, което "свети" зелено като отвориш Diskeeper е индикатора на функцията Automatic Defrag. Тя разчита на услугата DкService.exe, която трябва да е стартирана, за да работи Diskeeper.
Сподели другаде

Услугата DкService.exe еизразена като часовник и свети не в зелено, а в червено,Преди съм използвал системни инструменти за почистване на регистрите,както и ненужни файлове чрез дейнсталатора Уоur Uninstall.Съмявам се в казаното от мен по-горе,тъй като правя няколко нови инсталаций на дефрегментатора,и след пускането им отново се появяват същите съобщения,като го инсталирам със съответните пачове за него,които ги пускам във безопасен режим Save Mode.По време на тези нови инсталаций компа познава че е имало вече такава!!
Сподели другаде

Услугата DкService.exe еизразена като часовник и свети не в зелено, а в червено,Преди съм използвал системни инструменти за почистване на регистрите,както и ненужни файлове чрез дейнсталатора Уоur Uninstall.Съмявам се в казаното от мен по-горе,тъй като правя няколко нови инсталаций на дефрегментатора,и след пускането им отново се появяват същите съобщения,като го инсталирам със съответните пачове за него,които ги пускам във безопасен режим Save Mode.По време на тези нови инсталаций компа познава че е имало вече такава!!

Твойта версия на Diskeeper trial ли е? Ако е trial версия е възможно да познава, защото trial приложенията често оставят "следи", по които после инсталатора познава, че е било инсталирано преди това и най-вероятно trial периода е изтекъл.

Сподели другаде

Можеш да си закупиш програмата и да я регистрираш - така ще можеш да я ползваш спокойно, без да се притесняваш от изтичане на пробен срок, например. Друг вариант е да ползваш друга програма за дефрагментиране - има голям избор от такива приложения, включително и безплатни.
Сподели другаде