Jump to content

Сканирането при старт на Win Xp

Препоръчан пост

Привет,

Незнайно как Уин-а ми започна да проверява всеки път при зареждане на системата - онова със синия екран в началото, сещате се. Та, не разбрах защо се включи, но ме дразни и искам да го махна...Как става това?

Поздрави

Сподели другаде

Ако става въпрос за проверката на твърдия диск, можеш да провериш следните настройки в регистъра:

HKLM -> SOFTWARE -> Microsoft -> Windows NT -> CurrentVersion -> Winlogon - търси запис с име SFCScan и му задай стойност 0 или го изтрий;

HKLM -> SYSTEM -> CurrentControlSet -> Control -> Session Manager - търси запис BootExecute - стойността му трябва да е autocheck autochk *;

Можеш да опиташ да отмениш проверката с командата CHKNTFS /X D:, където D: е буквата на устройството, което се проверява за грешки.

Сподели другаде

Благодаря ти за отговора. Такива записи не открих. Дали няма някак по-нормален начин да се изключва тази проверка....Щом се пусна така от самосебе си...знам ли
Сподели другаде

Доста неща може да са със син екран в началото, какво точно се включва?

Да не би да ползваш някой дефрагментатор на който си задал да дефрагментира на всеки рестарт, или си сигурен че е Error Checking?

Сподели другаде

Възможно е да има физически лоши сектори на диска; опитай да включиш проверката за лоши сектори при сканиране: щракваш с десен бутон върху диск D:, Properties -> Tools -> Check Now... -> включваш двете отметки и потвърждаваш.
Сподели другаде