Jump to content

Защо след инсталацията на Client Service for NetWare има изискване за парола

Shak

Препоръчан пост

Искам да задам един въпрос, който ме тормози от доста време, а именно, защо след инсталацията на Client Service for NetWare при log on Windows започва да иска парола, макар такава да няма, а това продължава дори след премахването на горепосоченият клиент. Предварително благодаря
Сподели другаде

Докато търся в Интернет решение на проблема, пробвай да сложиш отново клиента и да намериш в опциите дали има отметка да ти иска парола при влизане. Ако има такава отметка (например да съдържа фразата "logon"), то я премахни и тогава деинсталирай клиента.

Добавено: Пробвай и това:

In theory if you go to Network Connections, right click on the adapter that is running Client service for Netware, and click on properties. On the window that pops up, under "This connection uses the following items:" you should see "Client service for Netware" listed, uncheck it.
Редактиран от Tragedy
Сподели другаде

Ще опитам, но по-късно в момента съм на работа и не ми се иска да хакна и служебния комп :)

Едит: Може би след инсталацията този клиент маха двете отметки на Start -> Control Panel -> User Accounts -> Change the way users log on or off -> Use the welcome screen и Use fast User Switching. Aко при log on съответният потребител няма парола и двете отметки са махнати почва да иска парола, независимо дали имаш или нямаш. Поне така ми обясниха, като се прибера ще го пробвам и ще пиша

Едит 2: Това е причината, ако някой друг има подобен проблем от там идва. Надявам се да съм помогнал

Сподели другаде