MASTERS Публикувано Октомври 12, 2007 Report Share Публикувано Октомври 12, 2007 Здравейте.Съвсем наскоро се запознах с тази програма за обработка на субтитри.И понеже знам че вие сте най-добрите .Бих желал да ви питам няколко неща за тази програма.Става въпрос за тайминга на субтитрите ,понеже много се забавят ,а аз искам да се науча да ги правя точно.За това се надявам да ми помогнете,пробвах със забързване но не съм сигурен какво правя.За това искам да ми кажете как ?Благодаря предварително на всички отзовали се. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 12, 2007 Report Share Публикувано Октомври 12, 2007 Ако всички реплики закъсняват с едно и също време, можеш да използваш следната опция Edit (Редактиране) -> Timings (Време) -> Set Delay (Забавяне). Можеш да настрош всички реплики с колко да се забавят или да избързват. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Октомври 12, 2007 Report Share Публикувано Октомври 12, 2007 Искам да допълня Night_Raven - ако искаш да смениш времето на показване или скриване само на определен ред или редове, то тогава можете да използваш полетата Show и Hide: http://pics.softvisia.com/design/pics/4808/Subtitle.png Имай в предвид, че при субтитрите, които са във формат .sub, стойностите за време на показване, скриване и продължителност се определят от битрейта на самите субтитри. Реално битрейта в този случай представлява броят на кадри, които се показват за секунда, така че при битрейт 25, това е една секунда време от филма. Ако субтитрите се показват при 750-ят кадър при битрейт 25, то това ще стане на 30-тата секунда. Така лесно и бързо можеш да ги нагласяш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MASTERS Публикувано Октомври 12, 2007 Author Report Share Публикувано Октомври 12, 2007 ОК ,разбрах.На искам да разбера дали след като променя тайминга на единия субтитър ,ще се промени и на останалите,да вървят след това.ПП Какво е битрейт и къде се намира ?Коя версия е най-добрата за субтитрите ?Има ли някакъв по-лесен начин за нагласяване на тайминг ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Октомври 12, 2007 Report Share Публикувано Октомври 12, 2007 Неслучайно допълних Night_Raven, за да ти покажа, че има два начина за нагласяване на субтитрите - всичките наведнъж да се забързат или забавят или само определен ред, който ти си избереш. Така че ако промениш времето за показване и скриване на един ред, то това няма да повлияе на другите, освен ако времената не се застъпват. Относно битрейта - обясних го в горното си мнение - това е скоростта, с която върви филма и съответно субтитрите. Важно е субтитрите да бъдат нагласени със същият битрейт както филма, защото може да се получи разминаване в средата и края на филма. Например ако филма е с битрейт 25 (кадъра в секунда), а субтитрите с 20, то тогава те ще изостават и обратното. Така че първо се увери, че са с еднакъв битрейт - за филма можеш да използваш GSpot, битрейта на субтитрите се вижда от програмата. За версия на субтитрите - не те разбрах много какво имаш в превид, но ако говориш за версиите с кадри и тези с посочено време (час, минута, секунда), това са двата основни формата - .sub и .srt. Аз лично предпочитам .sub, защото се чете по-лесно, включително и от DVD плеърите. За по-добър начин за нагласяне - не виждам такъв, а и няма смисъл - реално имаш цялостно нагласяне и индивидуално, няма как да има трети начин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MASTERS Публикувано Октомври 12, 2007 Author Report Share Публикувано Октомври 12, 2007 Имах предвид версия на програмата,коя е по-стабилна,защото тази ми прави проблеми.Тя е последната 2.51. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Октомври 12, 2007 Report Share Публикувано Октомври 12, 2007 Ами аз ползвам също нея и не срещнах проблем. Какво става при теб? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MASTERS Публикувано Октомври 12, 2007 Author Report Share Публикувано Октомври 12, 2007 Когато записвам субтитри, тя се рестартира и нищо не запазва.Дали трябва да я дръпна от другаде ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Октомври 12, 2007 Report Share Публикувано Октомври 12, 2007 Интересно. Аз я изтеглих от нашия портал от БГ миръра и при записване нямам никакъв проблем. Пробвай да я деинсталираш, да почистиш регистрите и да я инсталираш отново от нашия портал. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MASTERS Публикувано Октомври 13, 2007 Author Report Share Публикувано Октомври 13, 2007 Стана ,благодаря.Само искам да ми доуточните нещо за изравняването,значи като избързам едните субтитри другите не се променят така ли ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 13, 2007 Report Share Публикувано Октомври 13, 2007 Стана ,благодаря.Само искам да ми доуточните нещо за изравняването,значи като избързам едните субтитри другите не се променят така ли ?Зависи кои си маркирал за изместване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MASTERS Публикувано Октомври 14, 2007 Author Report Share Публикувано Октомври 14, 2007 ОК маркирал съм 10 реда примерно другите по стария тайминг ли ще се движат.Някаква приблизителна скорост за забързване ,бихте ли препоръчали ?Благодаря ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 14, 2007 Report Share Публикувано Октомври 14, 2007 Виж при теб с колко секунди се забавят и с толкова ги забързай. Мисля, че е логичо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост