Jump to content

Въпрос за Subtitle Workshop

Препоръчан пост

Здравейте.

Съвсем наскоро се запознах с тази програма за обработка на субтитри.

И понеже знам че вие сте най-добрите :svlove: .

Бих желал да ви питам няколко неща за тази програма.

Става въпрос за тайминга на субтитрите ,понеже много се забавят ,а аз искам да се науча да ги правя точно.

За това се надявам да ми помогнете,пробвах със забързване но не съм сигурен какво правя.

За това искам да ми кажете как ?

Благодаря предварително на всички отзовали се.

Сподели другаде

Ако всички реплики закъсняват с едно и също време, можеш да използваш следната опция Edit (Редактиране) -> Timings (Време) -> Set Delay (Забавяне). Можеш да настрош всички реплики с колко да се забавят или да избързват.
Сподели другаде

Искам да допълня Night_Raven - ако искаш да смениш времето на показване или скриване само на определен ред или редове, то тогава можете да използваш полетата Show и Hide:

http://pics.softvisia.com/design/pics/4808/Subtitle.png

Имай в предвид, че при субтитрите, които са във формат .sub, стойностите за време на показване, скриване и продължителност се определят от битрейта на самите субтитри. Реално битрейта в този случай представлява броят на кадри, които се показват за секунда, така че при битрейт 25, това е една секунда време от филма. Ако субтитрите се показват при 750-ят кадър при битрейт 25, то това ще стане на 30-тата секунда. Така лесно и бързо можеш да ги нагласяш.

Сподели другаде

ОК ,разбрах.

На искам да разбера дали след като променя тайминга на единия субтитър ,ще се промени и на останалите,да вървят след това.

ПП Какво е битрейт и къде се намира ?

Коя версия е най-добрата за субтитрите ?

Има ли някакъв по-лесен начин за нагласяване на тайминг ?

Сподели другаде

Неслучайно допълних Night_Raven, за да ти покажа, че има два начина за нагласяване на субтитрите - всичките наведнъж да се забързат или забавят или само определен ред, който ти си избереш. Така че ако промениш времето за показване и скриване на един ред, то това няма да повлияе на другите, освен ако времената не се застъпват.

Относно битрейта - обясних го в горното си мнение - това е скоростта, с която върви филма и съответно субтитрите. Важно е субтитрите да бъдат нагласени със същият битрейт както филма, защото може да се получи разминаване в средата и края на филма. Например ако филма е с битрейт 25 (кадъра в секунда), а субтитрите с 20, то тогава те ще изостават и обратното. Така че първо се увери, че са с еднакъв битрейт - за филма можеш да използваш GSpot, битрейта на субтитрите се вижда от програмата.

За версия на субтитрите - не те разбрах много какво имаш в превид, но ако говориш за версиите с кадри и тези с посочено време (час, минута, секунда), това са двата основни формата - .sub и .srt. Аз лично предпочитам .sub, защото се чете по-лесно, включително и от DVD плеърите.

За по-добър начин за нагласяне - не виждам такъв, а и няма смисъл - реално имаш цялостно нагласяне и индивидуално, няма как да има трети начин.

Сподели другаде

Интересно. Аз я изтеглих от нашия портал от БГ миръра и при записване нямам никакъв проблем. Пробвай да я деинсталираш, да почистиш регистрите и да я инсталираш отново от нашия портал.
Сподели другаде

Стана ,благодаря.

Само искам да ми доуточните нещо за изравняването,значи като избързам едните субтитри другите не се променят така ли ?

Зависи кои си маркирал за изместване. :)

Сподели другаде

ОК маркирал съм 10 реда примерно другите по стария тайминг ли ще се движат.

Някаква приблизителна скорост за забързване ,бихте ли препоръчали ?

Благодаря !

Сподели другаде