Jump to content

Дискусия: Видовете вируси и как да се преборим с тях


Препоръчан пост

Знам, че е доста трудно да се обхване толкова голям периметър от вредители, но правя темата с идеята кой колкото може да допринесе за ограмотяването на потребителите (като мен, които нищо не знаят за вирусите :) )

И така нека започна днес Антивирусната ми изпищя че намерила в един *.dll - BHO модификация, как се влияе OS от този вид вируси и опасни ли са?

Предложението ми е да се направи една по - обстойна класация на вирусите - с какво вредят, колко са опасни и най важното - кое е най удачното средство да ги неутрализираме. Благодаря предварително на всички, които ще се включат за ограмотяването ни (ми :) )

Link to comment
Сподели другаде

BHO = Browser Helper Object. Това са библиотеки (dll), които разширяват функционалността на IE, нещо като плъгини. Много програми инсталират такива - даунлоуд мениджъри, Adobe Reader, BitComet и още и още. Правят го, за да могат да се интегрират. Не че не може да има и зловредни BHO, затова трябва да знаем точно името на файла, защото някои програми са леко параноични.
Link to comment
Сподели другаде

Ами не помня точно за какво ставаше въпрос, понеже бързах за работа но го мернах като съобщение от NOD 32, че при системната проверка на старт файловете има открит файл с модификация на BHO. Мисля че ставаше въпрос за *.dll на Ad-Aware SE Pro . Дадох му да го стави под карантина и го изтрих

Но както и в горният си пост писах, идеята ми е:

Предложението ми е да се направи една по - обстойна класация на вирусите - с какво вредят, колко са опасни и най важното - кое е най удачното средство да ги неутрализираме

Нещо като библиотека на вирусите, и разбира се антивирусните

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...