blood Публикувано Октомври 11, 2007 Report Share Публикувано Октомври 11, 2007 Ам, с едно лаптопче съм и като тръгнах да пиша на бг с английските букви, много неприятно са разбъркани. Windows vista е тук. Примерно ч е на мястото на яя е на мястото на ш ш е на мястото на вв е на мястото на жж е на мястото на ь ь е на мястото на юю е на мястото на ч Това са промените :> Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Октомври 11, 2007 Report Share Публикувано Октомври 11, 2007 Не ни дръж в неведение. Коя марка лаптоп имаш предвид? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
blood Публикувано Октомври 11, 2007 Author Report Share Публикувано Октомври 11, 2007 Aspire 3680-2022intel celeron m processor 420 1.6ghz 533mhz fsb, 1mb l2 cacheintel graphics media accelarator 95080gb hdddvd/cd-rw combo512mb ddr2802.11 b/g wireless LAN Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Октомври 11, 2007 Report Share Публикувано Октомври 11, 2007 Kaк кирилизираш лаптопа? С коя програма/ библиотека? За BDS или фонетика става дума? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
blood Публикувано Октомври 11, 2007 Author Report Share Публикувано Октомври 11, 2007 Не знам за какво говориш, за пръв път го ползвам. Как да проверя запитаното от теб? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Октомври 11, 2007 Report Share Публикувано Октомври 11, 2007 О.К.Kaк е кирилизирана клавиатурата при теб? Има ли гравирана кирилица ма клавиатутата или не. Фонетиката ползва QWERTY калвиатурна подредба, а при гравираната клавиатура имаш възможност за промяна на латиница или кирилица в зависимост от това, което вероятно е гравирано на клавишете ти (BDS). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
blood Публикувано Октомври 11, 2007 Author Report Share Публикувано Октомври 11, 2007 Само английските буквички са си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Октомври 11, 2007 Report Share Публикувано Октомври 11, 2007 Тази тема винаги ще ти е от полза - http://softvisia.com/forums/index.php?showtopic=1635 и по-точно линка за "BGPhon" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Октомври 11, 2007 Report Share Публикувано Октомври 11, 2007 Значи е фонетика. При лаптопите има проблеми. Затова може да си пренаредиш буквите както искаш. Само не ми казвай, че използваш бъгавията, наречена FlexType - Флекс Тъп на Датекс. По-лошо от това няма... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
blood Публикувано Октомври 11, 2007 Author Report Share Публикувано Октомври 11, 2007 Не е флекс тайп, а от къде да ги пренаредя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Октомври 11, 2007 Report Share Публикувано Октомври 11, 2007 Ух, не съм толков бърз, приятелю...Нека да поогледам нещата по-детайлно. Клавиатурните подредби си имат кусури... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Октомври 12, 2007 Report Share Публикувано Октомври 12, 2007 Виж какъв тип клавиатура имаш в контрол панела. Ето пример (за настолен компютър):http://i23.tinypic.com/23jh5ih.png Имам спомен, че май трябва да се смени заложената по подразбиране клавиатура с друга. Ще се опитам да видя за твоя лаптоп каква може да е тя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Октомври 12, 2007 Report Share Публикувано Октомври 12, 2007 Нека да поясня - става въпрос, че в Windows Vista е включена фонетична подредба, която отговаря на БДС-а за фонетична подредба, но за сметка на това въпросните букви са разместени.Вариант 1 - свикваш към новата клавиатурна подредба (нали това е БДС)Вариант 2 - инсталираш BGPhon, за който е споменал Ивански в мнение номер 8 в тази тема Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Октомври 12, 2007 Report Share Публикувано Октомври 12, 2007 Да, но при някои лаптопи има малко специфични особености след кирилизация с BGPhon, както е на моята Toshiba. Нямам гравирана кирилица. След инсталация на BGPhon има символи, които не отговарят на значението си. Та с тип клавиатура дооправям проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
zeleno Публикувано Януари 31, 2008 Report Share Публикувано Януари 31, 2008 здравейите хора, аз имам същия проблем със лап топа и моя е Toshiba ама е малко по-силен от на колегата по-горе, с тая разлика че мен не ме притеснява че тези букви са разменени както и при него, а това че когато си инасталирам mIRCа не мога да пиша на кирилица и не ми чете nick-овете които са написани на кирилица. Ако някой може да ми помогне му благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост