dieZel Публикувано Октомври 10, 2007 Report Share Публикувано Октомври 10, 2007 Привет, Понеже телевизора ми няма звук на Нова ТВ, БТВ, Канал 1 (не че го гледам последния), и така или иначе не знам дали ще го оправя, се чудя дали да не си взема един TV Tuner за компа. Лошото е, че идея си нямам от марки, модели, цени и т.н. Дайте мнения ако някой от вас ползва подобно нещо, добре ли се приема, може ли да се гледа в прозорец например...такива неща. Гледам, че се продават разни втора употреба на горе-долу приемливи цени. По принцип ще си купя нов телевизор в един момент, но точно сега нямам възможност, защото имам доста задължения. Ако някой има за продаване - нека го предложи Благодаря предварително. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Октомври 10, 2007 Report Share Публикувано Октомври 10, 2007 Борил съм се с всякакви марки ТВ тунери. За USB, PCI и прочее. Нo залагам от вече четири години на тайванската марка Сhronos. Ето един модел PCI TВ тунер на Chronos (официален дистрибутор за България е Reset Computers): Video Shuttle Stereo VS-II-S/FM Capture/FM/TV Card. Има телевизия и FM радио (стерео звук, разбира се ), лови без грешка каналите от кабелната телевизия, евтина е и работи перфектно без дефекти при мен доста време. ТВ плеърите, които използвам са: Fly2000TV и DScaler. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dieZel Публикувано Октомври 10, 2007 Author Report Share Публикувано Октомври 10, 2007 Колко парички ще ми излезе този? Това на сайта предполагам е цена без ДДС...Та като го сметна идва 56-57 лв? Този е за PCI нали, предполагам, че и аз мога да си го монтирам - само го пъхам в слота на дъното...Лошото е, че имам допълнителна LAN карта и не знам дали имам място за този тунер... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Октомври 10, 2007 Report Share Публикувано Октомври 10, 2007 Колко парички ще ми излезе този? Това на сайта предполагам е цена без ДДС...Та като го сметна идва 56-57 лв? Този е за PCI нали, предполагам, че и аз мога да си го монтирам - само го пъхам в слота на дъното...Лошото е, че имам допълнителна LAN карта и не знам дали имам място за този тунер...Май тези от Reset не четат законите. Наистина цените са без ДДС. Поне така пише за ценовата им листа.Всички посочени цени са в US$ без ДДС и могат да бъдат променяни по всяко време. Цената в лева се определя по курс продава на БулбанкСтранно... Ако търсиш втора ръка, може да намериш ТВ тунер за околко 20-25 лева. Има, намират се. Скоро преборих един тунер марка Hauppauge, модел отпреди няколко години. Доста добре се държи. Моят съвет за втората ръка ТВ тунери е да търсиш по-маркови. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Октомври 10, 2007 Report Share Публикувано Октомври 10, 2007 Аз ще си позволя да дам личното си мнение: не си купувай ТВ тунер. Преди две години бях страшно зарибен от тази идея и с цената на "пренасочване" на средства успях да си купя. Е и ? Монтажа и инсталацията са безпроблемни. Дори и за мен. Идеята е в това дали ще го ползваш. Аз лично съм ползвал моя тунер за тези две години 3 - 4 пъти. И то от лично любопитство. За какво служи тунера ? Да гледаш ТВ или да слушаш радио на компютъра. Отговори си на въпроса дали ще ги правиш тия неща или не ... Ако по цял ден си на работа / както предполагам / надали ще седнеш пред компютъра да гледаш телевизия. Аз на твое място бих си скатал тия парички , следващия месец пак ... и бих си купил телевизор. Какъвто и да е. Те вече всички са еднакви.Пак казвам - лично мнение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Октомври 10, 2007 Report Share Публикувано Октомври 10, 2007 vesodimov, донякъде си прав... Aз използвам ТВ тунера на моя компютър, който има 21 инча екран. Като ми писне, пускам си го на ТВ и си гледам на пълен екран. Има си дистанционно, всичко. Вече съм свикнал с разширената употреба на компютъра и като телевизор и радио. И то - евтино. Не знам дали ще си купиш телевизор за 60 лева. Да не говорим, че записва ТВ програми (което не е много разрешено) и прочее. Абе скоро си мислех (като теб) дали да не го махна този ТВ тунер. Защото и аз вече доста рядко гледам телевизия. Само като отворих дума, жена ми щеше да ме утрепе. По всичко изглеждаше, че гледа телевизия по-малко от мене. Да, ама не. Направила си е списък със сериалите и ги записва, като е на работа. После си ги гледа. Такива ми ти работи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dr. Epstein Публикувано Октомври 10, 2007 Report Share Публикувано Октомври 10, 2007 Лично мнение от най-големия континент. PCI-ТV Tuner e най-капризното "желязо". С подобна ключова дума в търсачка ще видите, че се разисква постоянно проблеми. Моите тунери са Chronos. Имам лоши спомени за производи на MSI. Днес има предложения за 19" LCD wide монитори с вградени телевизори на цена 200$ .Ясно, че реч иде за "рунтави" марки. Личен призив. Избягвайте инсталацията на вътрешни тунери.От една страна провайдер, от друга кабелна телевизия си е за страх. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Октомври 10, 2007 Report Share Публикувано Октомври 10, 2007 ...............Избягвайте инсталацията на вътрешни тунери.От една страна провайдер, от друга кабелна телевизия си е за страх................Добре, но при мен кабелната телевизия и Интернет са заедно. От един провайдър. Четвърта година всичко работи без забележки. А за капризите - съгласен съм. Но това е само в началото, при инсталация. Докато не хванеш цаката на плеъра. Не за пръв път споделям, че пускането на ТВ тунер без проблеми е по-сложно от инсталация на Windows от нулата. Затова има форуми и теми по въпроса. Надявам се да сме полезни по въпроса в този форум. Аз обаче за разлика от теб имам уплах от PCMCIA или USB ТВ тунери, работещи в тандем с квартална ланка за Интернет. Може и да си прав за PCI ТВ тунерите. Аз не съм пробвал за дълго време разни нюанси и варианти на свързване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dieZel Публикувано Октомври 11, 2007 Author Report Share Публикувано Октомври 11, 2007 Заформи се дискусия...Не знам, чудя се какво да направя. От една страна имам хубав 19" монитор, на който мога да гледам спокойно ТВ. От друга - vesodimov е прав, може би е по-добре да потърпя известно време и да си купя нов ТВ (което рано или късно ще стане). Имам регистрация в iptv.bg - там мисля, че има BTV, пък на другите канали сегашния ми ТВ има звук. Ако пък ми падне някакъв евтин тунер втора ръка може и да го взема - 20 - 25 лева къде ли не съм ги дал (снощи ги оставих във "Фантастико, а си купих почти нищо). Наистина, прибирайки се в 20:00 ч не гледам много телевизия, то работата ми е някакъв безкраен филм, а живота ми се превърна в колумбийски сериал и то от най-тежките, така че общо взето мога да мина и без телевизия... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост