Jump to content

Препоръчан пост

Рекох да мина по тъничко и си земах вчера тази видео карта/не играя игри изобщо/,та сложих я и си бачка, но забелязах че сега не мога да променям Hertz-вете на монитора/там където са 60-70-75/ сега има само 60Hertz! С предната карта която беше Nvidiq 64mb ги имаше тези опции значи не би трябвало да е от монитора, защото след смяна на картата стана така. Та въпроса ми е дали не трябва да пипна някаде по картата или това е нормално? Някой казват че тва не влияе на очите при LCD мониторите, но незнам.. Като вържа стария crt монитор и при тази карта МОЖЕ да се регулира :blink:

Моля ви дайте акъл, съвет или каквото ви доде,че ме фанаха нервите :crosseyes1: Благодаря предварително :thumbsup:

Сподели другаде

Предполагам, че не си инсталирал коректния драйвер за видео картата. За Radeon 9250 при операционна система Windows XP, можеш да свалиш драйвера от тази страница
Сподели другаде

Night_Raven dиска си беше към картата/ catalyst driver suite version 5.8/, a относно поста на Nisky ще опитам утре,че са ядосах преди тва и ударих 2-3 ракии и не ми се чавърка на пияна глава :crosseyes1: Мерси за бързите отговори момчета

Не можах да се сдържа и ги инсталирах тези от линка на Nicky, но пак същата работа, после кът се порових из Контрол центъра на Ати видях че до резолюция 1280х1024 си ги има даже и 72hz има, но следващите резолюции автоматично си ги прави на 60, а при мен е най-добре при 1440х900 и ще си карам на 60 hz :wacko: Поздрави!

Сподели другаде

Качих на rapidshare моите оригинални драйвери за ATI 9250. Oт инсталационното CD и са доста стари, отпреди няколко години. Каквото съм пробвал след тях - все е бъгаво и винаги се връщам към оригинала. :)

Линк към драйверите на ATI 9250@rapidshare.com.

Пробвай ги, но те съветвам да не използваш Catalyst. Значително по-добрa е алтернативата ATI Tray Tools.

Сподели другаде

Качих на rapidshare моите оригинални драйвери за ATI 9250. Oт инсталационното CD и са доста стари, отпреди няколко години. Каквото съм пробвал след тях - все е бъгаво и винаги се връщам към оригинала. :)

Линк към драйверите на ATI 9250@rapidshare.com.

Пробвай ги, но те съветвам да не използваш Catalyst. Значително по-добрa е алтернативата ATI Tray Tools.

Така е и през каталиста липсват някой опции, като синхронизациите примерно... без които моя монитор размазва... :)

Сподели другаде

Здравейте отново! След доста сменяне на драйвери се спрях на тези 6.11 от линка на Nisky Относно опреснителната честота,попрочетох тук там и разбрах че при моя монитор е препоръчителна 60hz и след 1-2 дена работа на монитора не намирам някаква разлика от преди като беше на 75hz с другата карта. Свалих си и Aty tray tools както и драйверите на Sir William за секи случай.

Сега искам да питам/понеже не съм много навътре в нещата/ мога ли да деинсталирам Catalyst control center oт Add or remove Programs без да си махам драиверите и после да си сложа Ати трей тоолс, или трябва да деинсталирам сичко на ати и после да си кача само драйверите и Ати тоолс?

Като съм почнал да питам - забелязал съм че като влача прозорец наляво надясно и ми се получава леко насичане на самия прозорец, не е кой знае какво, но може и да трябва да се барне някъде по настроиките на видео картата, до сега не съм променял нищо в нея,всичко си е по подразбиране..

За сега толкова,ще се радвам на всякакви съвети и мнения, живи и здрави :thumbsup:

Сподели другаде

..........................

Сега искам да питам/понеже не съм много навътре в нещата/ мога ли да деинсталирам Catalyst control center oт Add or remove Programs без да си махам драиверите и после да си сложа Ати трей тоолс, или трябва да деинсталирам сичко на ати и после да си кача само драйверите и Ати тоолс?

...........................

Да, аз правя обикновено точно това. Махам ATI Catalyst от контролния панел с Add/Remove. Но ако искаш, мини с някоя чистачка на регистри и боклуци, след като махнеш ATI Catalyst. Не вярвам да има проблем, макар да препоръчват малко по-сериозно деинсталиране. Поне при мен всичко е точно.:)

Сподели другаде

Да, аз правя обикновено точно това. Махам ATI Catalyst от контролния панел с Add/Remove. Но ако искаш, мини с някоя чистачка на регистри и боклуци, след като махнеш ATI Catalyst. Не вярвам да има проблем, макар да препоръчват малко по-сериозно деинсталиране. Поне при мен всичко е точно.:)

мерсажче Sir William,направих точно така и сичко е ОК :thumbsup:

да не отварям нова тема,дано модераторите не ме скастрят, но искам само да попитам с проверка с Еверест ми се получиха некакви нещица,макар че програмата е на бг се пак да ми кажете какво ще рече тва.. и трябва ли да ме притеснява?

http://i.data.bg/07/10/11/601624_t.jpg

http://i.data.bg/07/10/11/601635.jpg

относно 2-та картинка,нямам идея какво да разрешавам :bored:

Сподели другаде

• 1 month later...
Рекох да мина по тъничко и си земах вчера тази видео карта/не играя игри изобщо/,та сложих я и си бачка, но забелязах че сега не мога да променям Hertz-вете на монитора/там където са 60-70-75/ сега има само 60Hertz! С предната карта която беше Nvidiq 64mb ги имаше тези опции значи не би трябвало да е от монитора, защото след смяна на картата стана така. Та въпроса ми е дали не трябва да пипна някаде по картата или това е нормално? Някой казват че тва не влияе на очите при LCD мониторите, но незнам.. Като вържа стария crt монитор и при тази карта МОЖЕ да се регулира :blink:

Моля ви дайте акъл, съвет или каквото ви доде,че ме фанаха нервите :crosseyes1: Благодаря предварително :thumbsup:

Пробвай да преинсталираш драйвърите.И не забравяй да почистиш с Driver cleaner под Safe mode :peace:

Сподели другаде